torsdag 27 maj 2010

Silly season DIF: Bekräftat att Kyle Klubertanz lämnar Djurgården för Montreal


(Det blev bara en säsong i Stockholm för Kyle Klubertanz som nu är klar för Montreal Canadiens. Foto. www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det här var beskedet som Djurgården inte ville ha.
Kyle Klubertanz drar till Montreal. Bloggen har fått bekräftat att han nu är definitivt klar för NHL-klubben och har signat med dem.

Uppgifterna att Kyle var på väg att dra nytta av NHL-avtalet och lämna för Montreal trots nyligen påskrivet kontrakt nådde Djurgården först i morse, då DIF fick höra var som var på gång via egna källor.

Samma uppgifter (att Kyle var nära Montreal) fanns lite senare, runt lunchtid även på Johan Svenssons blogg (Mr Madhawk).

Jag pratade nyss (runt 18 tiden, måndag kväll) med både klubbdirektören Tommy Engström och sportchefen Janne Järlefelt som i det läget redan hade börjat betrakta Klubertanz som förlorad trots att varken Kyle eller agenten hade hört av sig i ärendet.

Och Kyle är förlorad. Körd. Gone. Jag har alldeles nyss pratat med en annan källa, som är 100 procentig. Och den källan kan nu bekräfta att Montreal har skrivit kontrakt med Kyle Klubertanz för kommande säsong. Den källan kan bekräfta att Kyles signatur finns där på pappret även om signingen inte är officiellt på Montreals hemsida ännu.

Däremot var källan osäker på hur många år som kontraktet gäller så det lämnade vi därhän för nu.



(Foto. www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Eftersom Djurgården inte har hört av vare sig Kyle eller agenten än (18-tiden måndag kväll) , kan inte de bekräfta nyheten men det kan alltså min källa som är så säker som det någonsin går och lite till.

Eftersom agenten (som är nordamerikan och heter Dan Plante) inte hade hört av sig till DIF när jag pratade med Djurgården så visste den svenska klubben inte heller vad som gäller OM Kyle inte lyckas ta en plats i Montreal utan skickas till AHL, om det i så fall kan bli tal om att komma tillbaka på lån i så fall eller inte.

Men Djurgården räknar INTE med det utan räknar nu med att behöva signa två nya backar plus tre forwards (se mer om det i ett inlägg ovan som kommer lite senare i kväll). Svettigt värre för sportchefen Järlefelt som för bara några veckor sedan hade ett klart bättre läge men nu får börja om lite från början.

- Det är klart att det är lite jobbigt för oss men så är det ju nu med det nya NHL-avtalet. Men samtidigt som är det ett jättegott betyg till våran verksamhet, att det vi gör är bra, konstaterar Järlefelt till bloggen.

Det nya NHL-avtalet gör ju att Djurgården får en mindre summa pengar för Kyle, trots att man inte har utbildat honom.
Det diskuteras just nu ett pottsystem med mera men Djurgården lär enligt uppgift få runt 50 000 dollar, det vill säga drygt 410 000 kronor för Kyle Klubertanz om han nu håller sig kvar på andra sidan pölen och inte kommer tillbaka på lån.
Att det inte blir mer pengar än så beror på att han bara varit i klubben i ett år.

Dela

9 kommentarer:

Jimmie sa...

Dags för Djurgården att leta folk, känns som om de skiter i det nu? Alla andra klubbar roffar åt sig men DIF står och stampar och släpper spelare till höger och vänster :(

Marie Hallman sa...

Jimmie: "Släpper" gör de ju inte, däremot drabbas man hårt nu av det nya NHL-avtalet som säger att spelarna har rätt att bryta kontraktet fram till 15 juni. Det är inget DIF kan göra åt det mer än be spelare/agenter att lova att stanna men om de ändå drar kan DIF inget göra. Och det här kom som en surprise då varken Kyle eller agenten har sagt något. Men jag tror det här kommer hända fler klubbar nu fram till deadline 15 juni.

Erixon sa...

Jimmie. Du kan sitta lugn i båten. 2 fina namn på väg in varav 1 blir en mycket kär återvändare..

Charlie sa...

Jimmie:
Vilka spelare som de andra lagen "roffat åt sig" ville du ha? Frögren, Wallin, en massa finnar, osv?

Inga spelare för oss.

Det kommer hända grejer, och det är långt tills säsongen börjar. Långt tills försäsongen börjar t.o.m...!

Om du vill trösta dig kan du alltid kolla in gnagets trupp, haha! Där kan vi snacka kris med bara en plats öppen i truppen och en knapp handfull spelare av Elitserieklass!

Anonym sa...

Vad är det här NHL-avtalet för jävla påhitt? De kan tydligen komma och ta spelare hursomhelst ifrån Elitserien eller?

Alla som styr och ställer verkar ju vara helt jävla inkompetenta i det här landet, hur man kan gå med på ett sånt här avtal det förstår jag bara inte.

Marie Hallman sa...

Erixon: Det är ju bra om Mackan och Nisse skriver på men tyvärr är det svårare att hitta bra backar än forwards så helt lugn skulle då jag inte vara om jag var du.

Charlie: Det är ju nackdelen med att det går bra.... för går det bra i slutspelet är NHL och KHL lagen där och hugger. Kul för spelarna, mindre kul för lagen och fansen.

Anonym: Det var nödvändigt med ett NHL-avtal, för utan det gick spelarna till NHL ändå - men då utan ersättning. Innan avtalet krävde spelarna outs i sina kontrakt och de outs som då var innan NHL-avtalet blev klart gällde ända till seriestarten så jämför man med det så är läget bättre nu då man dels får åtminstone någon ersättning - utan avtalet fick man NOLL kronor, och dels för att man har en deadline 15 juni NU istället för runt 20 september som det var förra säsongen. Men jag håller med dig om att det bästa för es klubbarna vore en deadline 15 maj vilket man ville ha, men det vägrade NHL som har ett helt annat tidsschema gå med på. Där borta börjar man inte signa spelare förrän efter VM och Stanley Cup har spelats, klubbarna får inte kontakta spelarna förrän dess därför vill NHL ha en sen deadline. här hos oss börjar silly redan i december/januari numera, nästan 5-6 månader före NHL och därför vill es lagen som ju ändå bygger lagen på en majoritet av es-spelare ha en tidig deadline. Men som läget var tror jag ändå att det här är bättre än att inte ha avtal och ingen kontroll och ingen ersättning alls som det var under tiden som NHL saknades

Erixon sa...

Marie, de 2 plus ES bästa fw (går inte och ifrågasätta)kommer.
Vi behöver även en riktigt bra stark poängproducerande back
Alla som signar kontrakt före 15/6 med klasspelare tar en risk.
Efter den 15/6 går det fort. Jag litar på Järlan och Tommy.

Jimmie sa...

Jag menade inte att jag ville ha de spelare som de andra tar utan att vi måste få in folk vem det än är :P

Marie Hallman sa...

Erixon: Jo visst är det så, att man tar den risken, som jag skrev så tror jag fler kan råka ut för samma sak. Forwards är nog inga problem men backarna. Hm. Inte lätt att hitta två bra där inte.

Jimmie: Sant :)