måndag 3 maj 2010

Så räddades Linus Videll kvar i SSK

SSK var mycket nära att förlora Linus Videll.
SSK-forwarden var glödhet på marknaden efter sin fina säsong och SSK inledde den budgivning som blev med det allra lägsta budet.
Och höll sig sedan hela tiden i underkant.

Men privata finansiärer och ett stort SSK-hjärta hos Videll gjorde att han till slut blev kvar i SSK ändå. Jag tycker, precis som Videll, att det är härligt att det finns människor med så stora klubbhjärtan och då tänker jag både på de privata finansiärerna som ger enbart för att man håller på SSK och på Videll som väljer klubb utifrån hjärtat och utifrån det kloka om var han kan utvecklas mest istället för att se på vem som har fetast lönecheck att komma med.

Jag utlovade ju ett snack med Videll i går och jag har skrivit två texter, en intervju med Videll och en text med korta fakta om hur han räddades kvar.

Men jag frilansar ju och skrev just de här texterna för Expressen och de ville då såklart vara först ut med att publicera alltihop, så jag lovade att inte skriva något om innehållet i texten på här på bloggen förrän jag såg att texterna fanns på deras webb.

Nu ligger de där och om ni klickar på den här länken så hittar ni texterna

Linus Videll var jätteglad i går och väldigt tillfreds med sitt beslut när vi pratades vid.

Det finns lite konkreta siffror i texten när det gäller hans lön och det ska tilläggas att Videll inte ville kommentera siffrorna i sig, då han inte vill diskutera exakta summor i media.

Men han bekräftade - som ni ser i texten - både de privata finansiärernas insats (som han var oerhört tacksam för) samt det faktum att han kunde fått klart bättre betalt någon annanstans.

Men Videll valde med hjärtat och med sin magkänsla för var han kommer att utvecklas bäst och stannar därför i SSK.

Kul för fansen, bra för laget och ett positivt kvitto för tränarparet (och därmed klubben) på att man verkar vara inne på rätt väg inför den kommande säsongen.

Jag har lovat Expressen att länka till texten istället för att lägga ut den här så, den som vill läsa snacket med Videll och alla turer runt kontraktet hittar det som sagt på den här länken.
copyright www.hockeymedmariehallman.se

5 kommentarer:

Anonym sa...

Marie Hallman!
Du kommer få göra en riktig pudel, en riktig, riktig pudel!
Videll räddades inte av externa finansiärer. Rent skitsnack!
Har du kontrollerat din uppgiftslämnare eller vem har du pratat med i föreningen?
"Tomma kastruller skramlar mest"

Marie Hallman sa...

anonym: Nej det blir inga pudlar på den här. Jag har dels pratat med ett antal källor som jag aldrig kommer berätta vilka de är då källskyddet både är grundlagsskyddat och dessutom heligt för mig som journalist. Jag har även dubbelkollat uppgifterna med Linus Videll själv. Hans svar, att mina uppgifter stämmer, finns med i artikeln. Han sa också - även om jag inte tog med det i artikeln- "otroligt vilken koll du hade på allt det där". Och jag vet inte vad som räcker i din värld men att Videll bekräftar alla uppgifter känns ju tryggt i min värld i alla fall. Sedan tycker jag, som jag skriver att det här är en positiv grej. Att det finns stora ssk hjärtan som går in med privata pengar är positivt i min värld även om det inte är det i din. Att Videll avstår högre bud för att han tror SSK är ett bättre val är också positivt- i min värld åtminstone. Sedan tycker jag det är synd att SSK inte är mer flexibla när det gäller privata finansiärer, det tog ett bra tag innan allt var klart, men nu blev det ju något bra av det till slut ändå. Det är ju bra. Kanske kan öppna för fler som vill bidra. Vilket är positivt - i min värld i alla fall.

Anonym sa...

kort version.
M.S. talar inte sanning.
Det finns enormt många med mycket starka känslor för SSK som verkar i bak grunden därför ska man avslöja skit snackare.
Som jag sa
tomma kastruller skramlar mest.

Anonym sa...

"tomma kastruller skramlar mest" stämmer bra in på ovanstående "Anonym" ;-P

Marie Hallman sa...

Anonym ett. Så du menar att Videll ljuger då? Och varför i hela världen skulle han göra det?
Nä, du. Jag har kollat med flera olika källor, du har ingen aning om vilka eller hur många kollar jag har gjort. Att Videll dessutom bekräftar att det gick in finansiärer och att han kunde tagit en bättre lön i andra klubbar säger väl allt som behöver sägas.

anonym 2
precis!