onsdag 12 maj 2010

Marie möter: Fredrik Bremberg - del 2


(Foto: Andreas Grandin)

När bloggen har frågat Djurgården om man håller kontakt med sin förre poängkung har svaret blivit att han inte passar in i dagens spelsystem.


Men det håller han inte med om själv, han tycker att han skulle passa in.


– Ja, absolut. Hardy och jag har inga hard feelings emellan oss. Han ville ha kvar mig innan jag åkte till Ryssland och vi hann prata lite hockey innan jag drog. Vi har ju samma syn på hockey han och jag. Det handlar om att anfalla och hålla i pucken och jag är åkstark. Jag hade inte haft några problem fysiskt. Jag är vältränad och köper inte alls det där resonemanget (att han inte passar i spelsystemet), säger Ex-Djurgårdaren och fortsätter:


– Jag hade kanske kunnat spela ännu bättre än jag gjorde under mina sista år i Djurgården om vi hade haft det här spelet, för det passar mig ännu bättre än det vi hade. Folk tror att Hardys spelsystem är svårt men det bygger i själva verket på enkelhet. Det handlar om att hålla i pucken så mycket som möjligt och på så vis fylla på med energi i laget. Jag tror att det skulle passa mig ypperligt, sedan får Djurgården tycka vad dom vill.


En sak som har hållits emot dig är att du påstås gliiiiida fram och inte vara en spelare som ”tar i”?

– Alltså, det där med att glida. Jag är så trött på det snacket. Det är bara att fråga dem som jag har spelat mot. De vet att det går rätt fort när jag kommer. Eller fråga dem jag har spelat med. De vet. Jag är åkstark, lever på min fart och på att jag kan utnyttja glidet i skenan maximalt. Det kan SE lojt ut men i själva verket är det en ekonomisk åkning där man utnyttjar skäret till fullo.


Att man åker snabbt och långt utan att bränna all energi i onödan?

– Ja precis. Jag har fått höra att jag ser loj ut hela livet men man får titta på spelet i sin helhet också. Alla kan inte åka runt och smälla på eller tokköra. Man måste se helheten över HELA isen, säger Bremberg och fortsätter:


– Som det här med att man jobbar i hörnen och ofta kommer ut med pucken ur den situationen och skapar sig yta. Man gör det för att man försöker utnyttja farten i de tacklingar man får. Jag kan ta en tackling men behåller ändå pucken och får kraft ur den tacklingen. Man måste se det också. Ibland blir man lite trött på att höra så kallade experter. Man tycker att de borde kunna se hockey på ett bättre sätt.


Ett annat rykte som hängt sig kvar än i dag är att Fredrik Bremberg skulle ha krävt en månadslön på runt 300 000 kronor för att stanna.


Såna rykten gör honom arg.


– Ja, för det stämmer inte. Det stämmer inte alls! Jag vill helst inte prata om det här i media men om folk tror att jag ens skulle ha varit i närheten av att begära den summan så ska de veta att det är fel. Det är helt fel. Det är bara skitsnack.


Och hur det än blir och vad som än sägs så har Djurgården en plats i Fredrik Brembergs hjärta. Han har följt laget i vinter och tagit hem matcher på datorn när han har kunnat.


Och han har såklart glatts åt de gamla lagkompisarnas framgångar.


Hardy är en bra coach och många har höjt sig. Ta Wesslau, det går inte att jämföra med hur han var året innan. Han var som en ny målvakt nu och det var många andra som också höjde sig enormt. Och sånt behöver man i ett lag. Ska man gå till slutspel så behöver man fyra kedjor som producerar och det saknade vi under några år. Men det hade de nu.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för den här intressanta intervjun. Hoppas att Linkan fortsätter hos oss i Helsingfors, han var absolut magisk. :)

Jokerit sa...

Instämmer!
Personligen gick han i facket Janecky, Metropolit, Leino för min egen del.
Tack för intervjun.

Jortikka sa...

Jokerit har oftast haft ligans bäste spelare i truppen, tex. tidigare nämnda Otakar Janecky, Glenn Metropolit och Ville Leino, för att nämna några av dem. Förra säsongen var inget undantag. De flesta trodde att bästa spelaren skulle vara Micke Nylander, men du kan fråga vem som helst; tränaren, spelarna eller fansen, svaret blir Fredrik Bremberg istället.

David sa...

Det gör verkligen ont i mitt djurgårdshjärta att DIF inte vill ha hem Linkan :-(

Benjamin. sa...

Jag vill se Linkan i DIF igen. Jag skulle inte klara av att se honom i ett motståndarlag. Möjligtvis om "Fredrik Brembergs järnkaminer" ekade i 60 minuter.
Fan, snälla DIF. Ta in honom.

Ta ner Falk på backen så öppnas en till plats. Visserligen blir vi svagare på backen, men med Ekman, Nilson och Linkan ska det nog gå att vinna i alla fall.

Förövrigt grym intervju...även om jag inte gillar hur DIF agerat..

Anonym sa...

Finner inte ord för DIF:s agerande i det här fallet. Fram med korten nu. Det är en riktig djurgårdshjälte vi pratat om och ingen judas.
Agera DIF, det här är ett lågvattenmärke

Marie Hallman sa...

Allihop: Jag håller med om allt! Och som jag skriver i ett svar i inlägget ovanför, kul som fan att även Jokerits spelare gillar en så bra svensk spelare. Verkligen.
Att DIF inte ens tagit kontakt känns verkligen märkligt när så många andra lag står på kö.
Tack själva hörni för kommentarer och för att ni läser!!