onsdag 12 maj 2010

Marie möter: Fredrik Bremberg - del 1


(Bremberg i DIF-dressen. Foto Andreas Grandin)

Det har gått ett år sedan han lämnade Djurgården.
Men Fredrik Bremberg berör fortfarande och många fans önskar att han kom tillbaka.
Bloggen har pratat miljöombyte, Hardys spelsystem, framtid och lite till med ”Linkan”.

Säsongen började i Ryssland och slutade i Jokerit.
Fredrik Bremberg trivdes från start, både klubben, hockeyn i SM-liiga och staden Helsingfors.

– Det blev jättebra. Allt sköts som det ska i föreningen, de tog hand om mig och skötte allt fint på bästa sätt, konstaterar Linkan.

Var spelet i SM-liiga som du trodde?
– Det var lite som när man har mött dem i landslaget. Eftersom rinken är mindre så blir det lite mer fysisk, lite mer energisk hockey. Det är lite Kanadastil över det. Inte lika mycket hålla i pucken som här kanske utan mer dump and chase eftersom ytorna är mindre.

Men är dump and chase något för dig? Du gillar ju att hålla i pucken?
– Jo men man får ju hålla i pucken ändå, ha, ha. Även om det blir lite mer tacklingar och tajtare spel där (i Finland). Och det var ingen som klagade när jag gjorde det heller, det var ju därför (för att ha mycket puck) som jag var där!, säger Bremberg.

Som tycker att staden Helsingfors var ”en överraskande bra stad”

– Grabbarna var trevliga och tog hand om mig bra från första början. Sedan kom Nyllet (Michael Nylander) dit som jag känt sedan vi var små och gav mig sällskap. Det kom över mycket vänner och familj också. Det är ju en fördel, att det inte är så långt dit. Och Helsingfors var en trevlig stad, det fanns mycket där som man inte har känt till eller dragit nytta av tidigare, säger Linkan.

Vad det blir nästa säsong, vet han inte än. Men intresse finns från en alla möjliga håll, bland andra Jokerit.

– Jocke Persson (Brembergs agent) håller på och pratar med dem, sedan får vi se. Man ska ändå iväg med familjen och allt om man ska spela där och det är mycket som ska funka om man ska åka iväg utomlands.



(FOTO Andeas Grandin)


Hur stor är risken att Djurgårdsfansen får se dig ett annat elitserielag?
– Det kan mycket väl hända, det kan jag säga. Absolut.

Vill du säga vilka? Det har ju snackats om alltifrån AIK till Linköping?
– Nej jag vill inte gå in på några klubbar sådär men det är klart att jag måste se över vilka alternativ jag har här hemma. Och nu när Djurgården inte är intresserade så måste jag se mig om efter annat.

Men den här måste du svara på! Stämmer det att SSK har visat intresse?
– SSK har visat intresse, det har dem men vi får se vad det blir. Det finns intresse från många klubbar och som det ser ut i dag så är inget lag lagt åt sidan.

Och oavsett vad det blir nästa säsong så var resan österut den här vintern, ett inspirerande miljöombyte:
– Ja, Stockholm står ju alltid kvar. Jag stack till Ryssland för att jag tror att hockeyn där skulle passa mig. Men jag hamnade i ett lag som hade felscoutat mig totalt och tyvärr fick jag aldrig visa vad jag går för, säger Fredrik Bremberg och fortsätter

– Men miljöombyten i sig är bra, det behöver alla. Och fastän det var tufft i början, med Ryssland och felscouting, så kommer man starkare ur såna grejer, det var bra för mig. Och för kroppen. Jag fick ju inte spela matcher på två månader då när det var strul med KHL men sedan gick jag rätt in i Jokerit och det kändes riktigt bra. Jag har varit mer skadefri, känner mig mer vältränad och har presterat ännu bättre nu än jag gjorde de sista åren i Djurgården. Det här året har inte slitit någonting på mig. Tvärtom.

Känner man ett extra sug också när man kommer in i något helt nytt?
– Ja, man vill ju visa vad man går för. Och ta finska ligan, man tror att den är så mycket sämre än elitserien men det tycker jag inte att den är. Jag tror att många SM-liiga lag skulle hävda sig bra i elitserien. Det finns ju många bra finländska lirare som kommer hit också. Så både Ryssland och Finland var roligt att pröva. Men behöver lite utmaningar ibland, säger Linkan.

(intervjun fortsätter i del två nedan)

15 kommentarer:

Anonym sa...

KUNG LINKAN

Anonym sa...

Välja Jokerit!

Anonym sa...

Linkan. Välj jokerit!! Skulle vara överlycklig om du fortsatte att spela hos oss! Och jag är inte ensam om den saken. Alla fans gillar dig jävligt mycket!! Så hoppas att vi ses nästa säsong linkan!!

Anonym sa...

Linkan. Välj jokerit!! Skulle vara överlycklig om du fortsatte att spela hos oss! Och jag är inte ensam om den saken. Alla fans gillar dig jävligt mycket!! Så hoppas att vi ses nästa säsong linkan!!

Johannes sa...

Fan vad man skulle må dåligt av att se Linkan i någon annan Elitserieklubb än DIF. Hellre att han stannar i Finland än att han hamnar i Linköping.

Anonym sa...

Vad är detta. Finns det en dold agenda gällande "LINKAN" som inga andra känner till utanför en väldigt snäv krets inom DIF. Man är undrande över att DIF verkar ha totalt NOLL intresse vilket är anmärkningsvärt. Aldrig har en man betytt så mycket för så många som "Linkan" gjort. Utan honom är det troligt att DIF för några år sedan gjort en Leksand och kämpat i hockeyallsvenskan idag. Skulle vilja se korten på bordet, varför är intresset är så ljumt från DIF, Järlefelt?

Tragiskt.

Att få se #23 skrinna in på Hovets is i en motståndartröja är ta mig fan förnedrande för en riktig Djurgårdare.

Stefan sa...

Att få se Linkan i en anna tröja än Djurgårns i elitserien skulle göra mig illa till mods. Tillräckligt för att sluta gå på matcherna.

Linkan bar DIF på sina axlar under flera säsonger. Han är en riktig Djurgårds hjälte.

Marie Hallman sa...

Till allihop: Jag kan bara hålla med om allt ni säger. Linkan var grym sista (eller om man vill vara optimist senaste) säsongen i DIF. Kul att han även är uppskattad i Finland!
Och jag håller med om att det verkligen skulle vara märkligt att se honom glida in på Hovet i annan tröja än DIFs, han känns så väldigt mycket Djurgården. När det gäller DIF så blir jag inte klok på deras inställning.
Det är inte pengar, det är inte Hardy. Det är något annat. Jag har frågat både Järlan och Engström och båda ger samma svar, att han inte passar in i lagbygget för den hockey som spelas nu. Det håller jag inte alls med om.
Tycker som Linkan, att Hardys hockey skulle vara perfekt för honom.Så alla DIF fans, det är bara hoppas att de ändrar sig innan det är försent.

Charlie sa...

Linkan var grym, DIF kom 10:a.
Linkan lämnade, DIF var grymma.

Jag väljer att lita på Järlefeldt och gänget. Hoppas allt går bra för Linkan sålänge han inte går till gnaget.

Marie Hallman sa...

Charlie: Linkans poängsvit de fyra senaste säsongerna (grundserien) hos DIF 49-64-45-57 talar sitt tydliga språk. Utan dem poängen hade kvalserien varit ett faktum. Jag tror att DIF hade nått final med Linkan också. Inte helt otroligt att han hade varit tungan på vågen för ett guld heller....
Jag vet inte varför DIF inte har kontaktat honom men jag tror att Djurgården skulle bli ännu starkare med honom.

Charlie sa...

Nu snackar du tyvärr strunt Marie. Detta eftersom du för ett rent hypotetiskt resonemang och för fram det som "faktum".

Om Linkan inte spelat i DIF under de säsongerna hade någon annan gjort det och ingen av oss vet vad det hade betytt för resultaten.

Spekulera om hur det hade sett ut utan Linkan kan man göra, men några faktum? Nej.

Med det sagt är jag inte alls anti-linkan, men det är tröttsamt att så många ser honom som en frälsare och ett måste efter den säsong vi haft utan honom.

Anonym sa...

Kära Linkan! Välj Jokerit igen.. Laget är bättre och yngre nästa år 2010-2011. Jokerit behöver dig!!

Daniel sa...

Charlie!

Hade vi inte haft linkan förra säsongen så är nog risken stor att vi detta år hade spelat i Allsvenskan.

Marie Hallman sa...

Charlie: Vi har olika syn på det där helt enkelt men jag har sett så mycket DIF de fyra senaste säsongerna så det där står jag för. Sedan kan man helt klart se olika på det.

Daniel: Håller med dig!

Anonym: Stort att det är så många som uppskattar LInkan där borta också!

Anonym sa...

Congratulations on possessing certainly considered one of probably the most refined blogs Ive arrive throughout in some time! Its just amazing how a lot you’ll be able to think about away from a thing principally simply because of how visually beautiful it is. Youve place collectively a great blog web site area –great graphics, motion pictures, layout. This is certainly a should-see website!