torsdag 13 maj 2010

Lätt att vara efterklok

Mattias Weinhandl tvingas, på grund av skada, hem från VM lagom till att allvaret, det vill säga matcherna mot de bästa nationerna börjar.
Illa, illa.
Jag lider med Mattias som mår pyton och det är synd för Tre Kronor som nu kommer sakna sin främste målskytt.

Inte blir det bättre av att Niclas Bergfors redan har åkt hem, efter en behandling som knappast ökade på andra tänkbara NHL-spelares lust att hoppa på flyget till Tyskland.

Att han skulle kallas tillbaka finns inte på kartan enligt förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson som avfärdar det alternativet i Hockeybladet med orden:
- Tror inte det. Inte aktuellt.

Och inte blir läget bättre av den märkliga behandlingen av Micke Samuelsson inför OS, eller matchningen av bland andra Sedinarna och duon Zäta & Franzén under spelen.

Nu säger jag inte att det var därför så många utslagna NHL-spelare tackade nej till VM. Kanske har Bengt-Åke haft något slags världsrekord i otur med skador som motiverar alla nej. Jag vet inte.

Det var ju en hel del spelare ur elitseriens finallag som tackade nej också och jag tycker visserligen att man ska åka med de som vill, de som är sugna, de som brinner för det. Tjata in spelare är ju bara dumt.

Och jag tror att de spelare som väl är i Tyskland är högmotiverad för en kanoninsats, jag väljer att tro och hoppas på det. Även om förbundet och framför allt Pelle Mårts får inleda sin sejour som ny förbundskapten med att jobba hårt för att höja värdet på Tre Kronor hos spelarna så att samtliga verkligen ser det som en ära att få dra på sig matchtröjan.

Man skulle kunna analysera i timmar vad som skett och inte skett inför årets OS och VM men jag antar att som vanligt är lättare att vara efterklok.

Hade BÅG vetat då, det han vet nu, hade han förmodligen sett till att Bergfors var kvar och Samuelsson mfl på ingång.

Nu är de inte det, så därför är det bara släppa sargen och visa med det talangfulla, sköna gäng som Sverige ändå har nere i Mannheim att Tre Kronor fortfarande är att räkna med.

Match mot Tjeckien i kväll, och nu finns bara ett läge. Eller som Järnkaminerna brukar säga. Full fart framåt, håll tätt bakåt!

5 kommentarer:

Johnny sa...

Efter matchen mot Tjeckien så kan det konstateras att det är för mycket sopiga DJURGÅRDARE i laget. Marcus Nilson och Andreas Enqvist var ju helt värdelösa. Hade BÅG haft lite fingertopptskänsla så borde han tagit ut Daniel Bång och Christian Sandberg i stället. De hade inte varit sämre än Nilson och Engqvist. Hoppas Mårts tar sitt förnuft till fånga och ger landslaget större AIK-prägel när han nu tar över med tanke på hans förflutna i klubben.

Stefan sa...

Hade det varit råttor i laget så hade Tre Kronor spelat i nedflyttningsserien nu.

Anonym sa...

Skönt att AIK:arna trots 8 år i väntrummet fortfarande totalt saknar ödmjukhet och självinsikt. Kommer bli mycket porrläsning på Gnagarforum och Golden Hill under säsongen när AIK:arna inte kan begripa hur laget kan behöva slåss om att undvika kvalserien...

Marie Hallman sa...

Johnny o Stefan: Känns som de flesta i Tre Kronor hade det tungt om jag ska tycka till... förutom Gustavsson i mål och Pääjärvi-Svensson då. Men jag hoppas Sandberg och Bång får chansen i någon EHT turnering i vinter, liksom Krüger och varför inte testa Jacob Josefson och Patrick Cehlin också. Jag hoppas Mårts törs testa lite nya namn när han tar över (även om flera av dem har fått chansen redan i detta VM). Finns en hel del sköna lirare på väg upp.

Marie Hallman sa...

Anonym: Oavsett hur det går för laget AIK finns så finns det några spännande namn där, glömde säga Gynge också. En annan jag gärna skulle se är förre Rögleforwarden Mattias Sjögren till exempel. Riktigt bra!