måndag 10 maj 2010

CANAL + stuvar om, tar bort säsongskortet och startar ny hockeykanal

Jag antar att många av er har CANAL + och/eller säsongskortet för att se på elitserien.

Nu gör CANAL + om lite till hösten.

Man startar dels en ny hockeykanal som ska heta CANAL + Hockey och lanseras i augusti och som, om jag förstått rätt ska ersätta säsongskortet som tas bort.

CANAL + Hockey ska enligt det pressmeddelande som nyss gått ut direktsända 120 elitseriematcher per säsong utöver de som sänds på CANAL + Sport 1, samt träningsmatcher, förturneringar och magasinsprogram.

Just det sistnämnda - försäsongen ska bli intressant att följa. Den har ju varit ett enda stort mediamörker fram till nu.

CANAL + 1 kommer - förutom en massa fotboll och speedway - att sända upp till 6 matcher i veckan från Elitserien med studioinramning.

Som jag skrev lite högre upp tas alltså säsongskortet bort.

Den som vill se hockey måste då köpa något av de två nya paket som finns. CANAL + hockey går alltså inte att köpa separat.

Vill man ha tillgång till ALL hockey så är det CANAL + Max som gäller. Där man får samtliga sport-, film- och seriekanaler, alla pay-per-view-matcher från Allsvenskan och Elitserien samt de två nya kanalerna CANAL+ Fotboll och CANAL+ Hockey.

Nöjer man sig med med upp till sex elitseriematcher med studioinramning i veckan, så är det CANAL + total som gäller. Där får man CANAL+ Sport 1, CANAL+ Sport 2, CANAL+ Sport HD, CANAL+ First, CANAL+ Hits, CANAL+ Drama, CANAL+ Series, CANAL+ Action, CANAL+ Film HD, CANAL+ SF-kanalen.

Sedan verkar det som att man fortfarande kan köpa ett sportpaket som består av CANAL +1 och CANAL + 2 och CANAL + HD men då får man ju inte alla "extramatcher" med mera som ingår i CANAL + Hockey.

Nu har jag fått lite prisuppgifter och det ser ut så här
CANAL+ Max: 449 kronor/månad
CANAL + Total: 299 kronor/månad
CANAL + Sport: 259 kronor/ månad

10 kommentarer:

Benjamin sa...

Intressant.
Antagligen kommer det väl vara ett sådant svinpris för Canal+ (med 6 matcher i veckan) så att Benjamin istället väljer att lyssna på sr.se eller dylikt.
Jag får ju trots allt se mitt älskade DIF 28 gånger i år.

Jimmie sa...

Canal + stuvar om hela tiden, vet inte ens om det är värt att ha kvar Canal +, som sagt man ser alla hemma matcher live. men om man gämför viasat och canal + så är ju viasat mycket intresantare även om de inte sänder ES nu.

Jimmie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kent Fredriksson sa...

Innebär detta att man INTE kan se alla bortamatcherna med "mitt" lag?

Säsongskortet har man ju bara därför.
Jag tror att om den möjligheten tas bort av Canal+, så lär de tappa abonnemang.

Stefan sa...

Att ta betalt kan dom verkligen. frågan är om det är värt det.

Olle Qvennerstedt sa...

Ja, Canal+ de stuvar om och gör det svårt att överblicka den totala månadskostnaden, trots att du Marie redovisat så noga.
Det finns ju annat än sport man vill se också.
Tyvärr förlorar de Premier League till Viasat, något som förmodligen gör att fler än jag överväger noga innan jag väljer inför kommande säsong.
ES mot PL? Varför måste man välja - det var bättre förr.

Marie Hallman sa...

Till alla: Om jag förstått rätt så ska paketet Max ersätta de matcher som tidigare fanns på säsongskortet. Det vill säga, vill man kunna se alla borta och hemma för ett lag så blir det det dyraste paketet.

Och det är mycket pengar varje månad. Men jag betalade 398 spänn hos Com hem för enbart Canalplus 1, 2 och säsongskortet. Nu blir det 51 spänn dyrare men då ingår å andra sidan en massa andra kanaler så ser man det så , så är det på samma nivå.

Å andra sidan hade jag enbart 1,2 o säsongskortet tidigare just för att jag aldrig ändå hann se de andra kanalerna som man nu får vare sig man vill eller inte om man vill ha säsongskortet och det är lite synd tycker jag. Att man inte kan välja själv om man vill ha de där kanalerna.

Man kan ju chansa och ha det billigare sportpaketet där de ska utöka antalet matcher men då vet man inte på förhand om det blir just det laget man vill se eller inte.

Finns en del att fundera på där.

Anders sa...

Jag har Canal + total och säsongskortet elitserien hos Canal digital i dag och om jag räknar rätt kommer det här nya att bli ca 75:- dyrare per månad, och det är för en sämre produkt då flaggskeppet Premier league är borta, tveksamt om man fortsätter med det här. Canal+ borde verkligen inse att man kan inte höja priset för en sämre produkt men Canal + har förlorat rätt mycket i anseende det senaste året, först NHL och sen PL

Anonym sa...

Marie>>du råkar inte veta hur Canal Plus gör med säsongskortet på webben??
/Staffan

Marie Hallman sa...

Anders: Jo, jag tyckte det sög när NHL försvann!Nu har de i och för sig La Liga och allsvenskan i fotboll och satsar hårt på det. Men det är mycket pengar så det är som sagt lite att fundera på, även om jag tycker det är kul att de satsar extra nu på elitserien och överväger att köra på av den anledningen.

Staffan: nope, frågade dumt nog inte det. Kom på senare att jag borde ha kollat, de har ju sålt enstaka matcher på webben också, vet inte hur det blir med de heller tyvärr, sorry för det.