onsdag 14 april 2010

Silly season SSK: En bra grund!

Peter Larsson och Peter Popovic stannar i SSK ytterligare ett år. Jonas Almtorp likaså.
Bra jobbat SSK.

Att det kom ett snabbt besked från tränarna innebär att det blir betydligt lättare att värva spelare i år än det var förra året då tiden gick och det tog en evighet innan lagbygget kunde börja eftersom få spelare kritar på utan att veta vem som kommer styra över istiden under vintern.

Nu vet alla vad som gäller och eftersom Reinfeldt och Clark Kent, förlåt Larsson och Popovic, är omtyckta av spelarna finns bra förutsättningar för att sätta samman en grupp som förhoppningsvis får slåss om något roligare än kvalseriebucklan.

Eller som Jonas Almtorp säger till LT om varför han valde att stanna efter snack med klubbdirektören Stefan Jonsson:
" Det har framgått att klubben kommer att göra en liten satsning med förstärkningar och så. Som elitspelare vill man ju vinna någonting, och då pratar jag inte om kvalserien"

Spelarna i olika klubbar snackar ju med varandra och bättre marknadsföring än nöjda spelare finns inte när det ska värvas.

Att Jonas Almtorp stannar skickar också en viktig signal. Almtorp är en lagspelare, en rejäl och gedigen kille som med glädje tar sig an det tunga jobbet men också har ambitionen att ta steg framåt i den personliga utvecklingen.

Där har han gått framåt den här säsongenredan och såna saker spelar också in när andra spelare uppvaktas av SSK. Alla vill ju ha tränare och ett klimat som får en att komma vidare i karriären.

Man vill känna att där finns en bra grund, att laget byggs på spelare som jobbar för varandra, att det finns chans att växa och inte minst att det finns glädje på jobbet även om det kommer en svacka här och där.
Trion Larsson, Popovic och Almtorp står sammantaget för allt det där.
Det bådar gott.
copyright: www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket chockerande att SSK släpper detta redan nu. De borde ju naturligtvis hålla det hemligt fram till juli-augusti istället och inte heller avslöja hur många år som är skrivna med spelaren.

Marie Hallman sa...

Anonym: ja ha ha jag förstår vad du menar. kanske finns någon specialare i kontraktet? Någon käck klausul som kan göras officiell i november eller så? ;) ha ha