söndag 25 april 2010

Silly season DIF (och lite SSK)

Vilken dramatiskt avslutning det blev!

Och vilket slutspel, vilken säsong som Djurgården har gjort.

Kändes konstigt att knalla runt i omklädningsrummet i går och veta att den var slut.


Men det innebär ju egentligen bara att en ny precis har börjat, puh.

Här är lite av det jag snappade upp i omklädningsrummet igår, på temat silly season:



Nicklas Danielsson.

Har enligt ihärdiga rykten placerats i SSK. Själv förstår han ingenting av det.


– Jag fattar inte var det där snacket kommer ifrån?!! Sa han uppriktigt förvånad i går.


Ni som läser bloggen ofta kanske minns intervjun jag gjorde för ett par veckor sedan, redan då slog Danielsson fast att han ville spela klart först och börja snacka med nya klubbar först efter det.


Och när det gäller SSK så har inga förhandlingar skett, Danielsson har inte ens pratat med SSK visar det sig.


Jag fick ett SMS från någon i klubben där det stod att de är intresserade, men det är allt. Och jag vill inte diskutera sånt under pågående spel så jag har inte svarat på det där messet, konstaterade Danielsson.


Som ju har en agent… vars jobb är att sköta sånt här.

Danielsson har dock bett även agenten att hålla allt klubbsnack för sig själv tills spelet var över så han visste inte riktigt vad agenten har fått för erbjudanden och i så fall från vilka klubbar utan tänkte ta tag i allt sånt först nu.

Han har förresten inte pratat med Djurgården heller så här långt, kan ju vara bra att veta.



Timmy Pettersson.

Har enligt uppgifter i Sportbladet skrivit på för Metallurg Magnitogorsk.


– Men det stämmer inte. Det kan jag lova, säger Pettersson. Som även sa samma sak när jag kollade för ett par veckor sedan.


Han berättade sedan att det finns intresse från några KHL-klubbar men att just Metallurg INTE är en av klubbarna som har visat intresse överhuvudtaget.


– Vi får se vad det blir. Det är jättesvårt det här, för så roligt som jag har haft här i Djurgården nu så kanske man vill stanna också. Samtidigt som KHL lockar, så jag vet inte. Jag vet inte hur det blir faktiskt, sa Pettersson.



Andreas Engqvist.

Var ju utlånad av Montreal den här säsongen till DIF. Har inte pratat själv än med klubben men Djurgårdsledningen anser honom vara förlorad och när väl Montreal hör av sig så lär de vilja ha över honom. Inget är klart än men allt lutar ju åt att det blir resa dit i höst.



Mathias Tjärnqvist.

Berättade i går att han har börjat prata med Djurgården. De har INTE inlett några förhandlingar än men DIF har visat intresse och de har snackat lite som sagt. Tjärnqvist är intresserad av att stanna men har även några andra anbud att fundera på. Han hade inte full koll på vilka erbjudanden som fanns på bordet än men skulle kolla detta med agenten nu.


Det lät dock som att Djurgården låg bra till, han sa bland annat att ”jag stannar gärna här” men än är inget klart om jag förstod Tjärnqvist jr rätt.


Jag frågade om det spelar någon roll hur det går i diskussionerna mellan storebror Tjärnqvist och Djurgården och då log Mathias mest. Han vill ju inte prata för brorsan så klart men sa att det självklart skulle vara roligt att spela ihop samtidigt som var och en tar sina egna beslut.



Staffan Kronwall.

Fanns inte på plats i Hovet men hans agent Claes Elefalk var där och påminde när jag frågade om chanserna för Staffan att spela i DIF i höst att Staffan har ett år kvar på sitt ettårskontrakt med Calgary. Det är alltså inte upp till Staffan var han vill spela utan antingen stannar han i NHL/AHL eller så blir det en flytt där Calgary är med och bestämmer var han hamnar.


Med tanke på just detta känns KHL eller någon penningstinn klubb i Europa som kan kompensera Calgary mer trolig. Tror jag, Marie alltså. Inte för att Staffan jagar pengar utan för att Calgary knappast låter en spelare gå utan att få fett betalt för det.


Det finns ju numera en överenskommelse om att det ska bli lättare för spelare som inte tar en plats i det NHL-lag som de tillhör att komma tillbaka till Europa MEN det gäller kontrakt som skrivs nu plus för rookiekontrakt. Den dealen gäller dessutom inte envägskontrakt (som ju Staffan har) och därför är en sån enkel lösning inte möjlig för Staffan.



Kyle Klubertanz.

Har ju förlängt med Djurgården så han ska egentligen inte finnas med under silly. Men om någon undrar hur han kommer träna i sommar så ser planen ut så här, resa hem nu, komma tillbaka en vecka i juni och köra tester på Djurgårdens sommarcamp. Sedan träna med personlig tränare hemma hela sommaren och så kommer han tillbaka till Stockholm och Djurgården den 1 augusti. Så vet ni det om det nu var någon som undrade.


copyright.www.hockeymedmariehallman.se

12 kommentarer:

Benjamin sa...

Ännu en intressant artikel från din sida. Du gör ett strålande jobb Marie!
Du verkar hela tiden veta vad jag som läsare vill ha fakta om. :)

Anonym sa...

Tack Marie för en bra säsong! Tyvärr så gick inte DIF hela vägen.. Men nu borde det vara fler spelare sugna på DIF än någonsin?!

Här kommer mina drömvärvningar.(som är rimliga)
Dessa har inget kontrakt idag med något lag.

Forwards:
Mika Hannula - KHL
Jonas Andersson - KHL
Nisse Ekman - KHL
Micke Nyllander - Finland
Backar:
Daniel Tjärnqvist - KHL
Staffan Kronwall - KHL
Målvakt:
Micke Tellqvist

Jonas Andersson borde vara en drömvärvning. En hårtarbetande forward med bra fart och Sthlm kille. Har hört rykten att Hardy vill ha honom i första femman om han kommer hem.

Dom jag tror lämnar som DIF vill ha kvar är Timmy Petterson och Wesslan. Tyvärr så drar Timmy till KHL och Wesslan till NHL. Tror alltså att Markus Nilsson blir kvar. Hade han gjort ett bättre slutspel så hade han nog fått en bra kontrakt av något NHL lag.

Vad tror du om det här Marie? Skulle vara väldigt intressant att få en intervju med någon av dessa spelare. Framförallt Mika och Jonas.

Anonym sa...

Marie, har inte slutat läsa din blogg utan har istället varit sämre på att kommentera. Men när du gör ett sådant här jobb så MÅSTE jag bara ge dig CRED. Du anar nog inte vilken trovärdighet du har bland oss supportrar. När andra "journalister" gör sitt yttersta för att få oss i sämre dager så är du alltid intresserad av att ge fakta än att skapa rubriker.

Tyvärr så förstår inte tidningarna att det är detta vi supportrar vill ha. Så STORT TACK Marie för den här säsongen, och hoppas att man nu kan följa din blogg under ett spännande Silly season!

/Jepe

Wayne sa...

MarCus NilSon för fan! Ska det vara så jävla svårt att stava rätt när det handlar om sitt eget lags spelare? Respekt för DIF, tack!

Och sen att Du (anonym) vill se ärkeråttan Nylander, 47, i DIF känns ju lite... snett.

Djurgår´n - vi är bäst i stan!

Erika sa...

@anonym : verkar som att du missat att wesslan skrev ett nytt kontrakt med djurgårn för... ja inte var det väl mer än en månad sedan?

Marcus sa...

Marie du är grym! Men det är 1 grej jag saknar och det är Mika Hannula :D Skulle du snälla kunna kolla upp vad hans planer är? :D

Anonym sa...

Wesslan har skrivt på ja... Men efter det nya avtalet med NHL innebär det att en spelare kan gå till NHL fast att dem har kontrakt.

Om det finns någon bättre center än Micke Nyllander från Sthlm så får du gärna skrika till! Micke har "bara" spelat i aik juniorlag?!

Anonym sa...

Hahaha nu har du blivit lurad av Danielsson oxå.. varför skulle han säga något till Dig?
Tack för att du försöker..

Anonym sa...

Till anonym angående Micke Nylander. Han har spelat i elitserien med aik. Säsongen 91/92

Anonym sa...

Hej Marie! Toppenbra blogg! =)
Jag undrar om du vet hur det är med Jacob Josefson efter tacklingen igår och om han stannar i Djurgården nästa säsong? :)

Marie Hallman sa...

Benjamin: Tack snälla. Det värmer.

Anonym 1: Mika Hannula träffade jag på Hovet i förra veckan. Han duckade elegant för alla frågor om DIF och nästa säsong. Han skulle åka tillbaka till Ryssland då och göra klart säsongen där med träningar (trots att de åkt ut, ledningen var inte nöjd och krävde att de fortsatte träna). Tror det blir svårt att få något ur Mika faktiskt, han säger inget förrän det är klart.

Jonas Andersson är ju spännande, har gjort det bra nu först i Finland ochsedan Ryssland. Verkar vara en rätt öppen kille, ska se om han har lust med en intervju.

Marcus Nilson vet jag inte heller med riktigt. Han hatar att prata om sånt här och vill helst vänta med beslut och snack om det så länge som möjligt. Vore ju trevligt om han chockade och gjorde tvärtom nu men det är ingen idé att tjata på honom i alla fall. Fråga kan jag göra men ni får inte bli sura om det inte kommer svar, för vill han inte så är det bara att ta det.

Jepe: Tack själv för all pepp. Jag måste försöka hitta ett jobb som jag får betalt i också men ska vid sidan av det försöka hålla igång bloggen med bland annat silly så gott jag hinner. Kan hända att jag inte hinner med allt jag skulle vilja få med då, men jag ska ligga i så gott det går.

Erika: stämmer som du säger. Sedan har han (och alla andra) möjlighet att bryta befintliga kontrakt om det kommer något bud från NHL innan 1 juni (om man är odraftad som Wesslau) eler den 15 juni (om man är draftad spelare).

Marcus: Se svaret ovan om Mika. Det är som att fråga en mussla, han vägrar säga något förrän det är klart men får jag reda på något och har på fötterna så kommer jag lägga ut det då.

Anonym 2: Helt rätt där om NHL. När det gäller Micke Nylander så tillhör han ju fortfarande Washington och om jag minns rätt har han ett år kvar på kontraktet så det är ju en fråga för Washington också, vad de vill.

Anonym 3: Jag tror på Danielsson, om du tror att han ljuger så är det upp till dig. Han sa en del som jag inte har tagit med i texten också och som du inte känner till. Jag väljer därför att lita på honom. Vi får väl se sedan då om det var rätt eller inte.

Anonym 5: Tack, det värmde. Jag pratade lite med honom i går under slutet av matchen och precis efter och då trodde han att det var en blödning i knäet. Innan allt var över han hann säga att han hoppades kunna spela på måndag och att det såg värre ut än det var så förhoppningsvis var det inte så farligt då.
Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström sa häromdagen till den här bloggen att han tror att Jacob blir kvar. När vi har pratats vid i vinter har det låtit på honom som att han gärna stannar något år till också. I går ställde jag frågan på nytt men han var så ledsen så ledsen över förlusten och sa att han inte ville tänka på sånt just nu men ska jag gissa så skriver han på kontrakt och blir utlånad i ett år, som Montreal gjorde med Andreas Engqvist typ.

Stefan sa...

Bästa är att låta Mackan vara ifred. Låta han spendera kvalitetstid med familjen. När tiden är mogen så kommer han ge sitt beslut. Självklart hoppas jag på att han blir kvar i Djurgårn. Uppskattar allt du har gjort denna säsong Mackan.