tisdag 6 april 2010

Pierre Hedin: "De fick spela fyra mot tre. Det brukar straffa sig"


(Pierre Hedin fixade en poäng, och SSK är nu bara en pinne från säkrat kontrakt. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Två poäng hade säkrat elitseriekontraktet.

Det blev en.

Men SSK är fortfarande i förarsätet med sex poäng ner till trean Leksand och sex pinnar kvar att spela om.

– Nu möter vi AIK i nästa match och vi ser redan fram emot den matchen, säger Pierre Hedin.


Det var han som fixade en poäng, fem minuter in i andra.


– Vi spelar bra, är stabila. Det var en tuff bortamatch som vi gör riktigt bra tycker jag. Vi utnyttjar våra lägen även om vi kunde ha utnyttjat ännu fler. Vi visste redan innan serien att det skulle bli tufft men vi har inte förlorat vid ordinarie match tid än, konstaterar SSK-backen.


Men hade ni bara fått en enda poäng till så hade allt varit definitivt klart nu?!

– Jo men så funderar man inte. Vi vill så klart vinna alla matcher, nu åkte vi dit på en lite snöplig utvisning på slutet (av förlängningen) så att de (Leksand) fick spela fyra mot tre. Det brukar straffa sig och det gjorde det nu. Det är inte så mycket att säga om den saken, vi tog ändå en poäng.


Det var SSK-forwarden Jiri Bicek som fick den där snöpliga utvisningen, då han åkte ut för hakning 1.17 in i övertiden. Tjecken blev förbannad, visade det och fick tio minuter för missconduct.


– Det är klart att han blir besviken. Det brukar nästan alltid vara så att sista fem, i en förlängning, så brukar domarna tillåta lite mer, så brukar det alltid vara men inte den här gången så det är klart att han blev irriterad. Men det är inget mer med det, jag tycker det är bra att man visar känslor, säger Hedin och fortsätter:


– I slutspel och i kvalserien är det och ska det vara mycket känslor. Man vill ju vinna varje match, är inne i spelet, det är hett och temperament. Det är sånt som händer det är klart att domarna sedan tar missconduct för det.


Nu kunde ju SSK ha avgjort redan vid full tid för att vara på den väldigt säkra sidan men Leksand, som jagar den andra elitserieplatsen och efter kvällens match bara har en poäng upp till tvåan Rögle bjöd på rejält motstånd.


– De är ett bra lag. Är vassa offensivt och spelar bra pp. Har bra skyttar, bra spelare sedan har de lite rightare som har ett bra skott… Vi kanske tog lite för många utvisningar i dag men annars tycker jag att vi håller ihop spelet bra och skapar en del chanser. De har bra kräm i hallen också och när det är fullsatt så blir det bra stämning.


Jag tycker det känns som att ni har samlat ihop er lite nu efter de två galna målkalasen mot Växjö i omgång fem och sex?

– Jo men vissa lag spelar mer tajt i defensiven, vissa öppnar sig mer. Det har varit mycket mål i alla Växjös matcher så det är svårt att analysera de där två matcherna. Sedan visste vi från början att det var en tuff serie och att alla lag kan slå alla är ju bevisat nu så det gäller att vara koncentrerad och göra det man kan påverka.


Men vad sa ni till varandra efter de där crazymatcherna?

– Det var just det att vi skulle vara mer noggranna och värdera lägena när man kan gå till anfall. Sånt måste man tänka på, men det är olika spel mot olika lag så det är svårt att säga generellt.


Linus Klasen sa till bloggen häromdagen att de här matcherna är mycket mer öppna och att de allsvenska lagen spelar lite annorlunda än ni är vana vid. Håller du med?

– Jo absolut. De lägger mycket chans puckar på mål, det är mycket som går på chans. Ibland funkar det. Ibland inte. Så det gäller att vara vaken, säger Hedin.


På torsdag väntar derby hemma mot AIK som liksom Leksand bara är en poäng från elitserien men med ett måls sämre målskillnad än Masarna. Hedin tror dock inte på en ännu tuffare match för det, det har varit lika tuffa och täta matcher hela tiden, tycker han.


Det gäller att ha tålamod och bara köra på som vanligt, att vi är fokuserade på vårat spel, det som har gjort att vi har tagit poäng i varje match i de åtta matcher som vi har spelat hittills. Vi vet vad vi kan och vi ska göra det vi kan, bra.


Lärde ni er något i senaste matchen mot AIK som ni kan dra nytta av nu?

– Nja vi tittar på video på alla lag som vi ska möta, vad de gör bra och mindre bra. Sedan försöker vi koncentrera oss på vårat spel och det vi är bra på. Det är därför som vi har tagit så många poäng som vi har gjort, avslutar Hedin.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Olle Qvennerstedt sa...

Bra intervju Marie, den säger det mesta.
Jag tror att SSK kan känna sig 99% säkra att gå upp, sedan blir det en rejäl nagelbitare för de andra tre gängen.
Visst vore det kul med Gnaget uppe på högsta planet igen, inte minst för Stockholmsishockeyn och för lagets överlevnad.
Tar de bara handgripligen tag i problemet med de individer som inte tänker på lagets bästa, så kan de bli riktigt sköna derbyn i vår hörna av landet.
Olle Q

Anonym sa...

ssk fixar det här utan problem hoppas att aik eller leksand tar andra platsen

Marie Hallman sa...

Olle: Tack du :) SSK har ju minst sagt bra förutsättningar inför de här två avgörande matcherna. Kan ju gå vidare på målskillnad till och med om det skulle bli två trepoängstorsk.
Jag tror ju med en dåres envishet att AIK skulle tillföra mycket i elitserien. Sedan har de några nötter i leden som inte kan bete sig, det är för jävligt men jag bara hoppas att det ska gå och få någon ordning på det. Ska inte vara så att de får förstöra allt hela tiden.

anonym: vi säger väl SSK och AIK då ;D