onsdag 7 april 2010

Matchrapport semifinal fyra live

På plats i Globen och dags för semifinal fyra.
Läget inför matchen är att Michael Holmqvist saknas, annars så har DIF fullt lag. Gustaf Wesslau står i Djurgårdsmålet

Semifinal fyra, Djurgården-Linköping 2-1 e förlängning (0-1, 1-0, 0-0, 1-0 )
Plats: Globen
Publik: 13 850 fullsatt
Domare: Thomas Andersson & Patrik Sjöberg
Match: MMMM+



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Kvällens...

.... rivstart: 1-0 Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Magnus Johansson). Publiken hann knappt sätta sig i Globen så hade gästerna gjort kvällens första mål efter bara 1.06. Jlinka stod bakom Djurgårdsmålet och spelade in pucken snävt in i slottet, där stod Hlavac och tog emot och styrde in pucken.

...återbud: Linköping fick klara sig utan centerstjärnan Tony Mårtensson som klev av i slutet av på matchvärmningen. Ett tungt återbud för LHC men det är antagligen de sargade ljumskarna som spökar.

...klocka: matchuret i Globen la ner verksamheten en bit in i av första perioden. Det känns ju rätt pinsamt att den inte funkar även om sekretariatet har en egen klocka som de håller koll på tiden med. Och pinsamt även om den kom igång efter ett tag, just en sån detalj ska ju bara funka

... extrastolpe: Timmy Pettersson gjorde en fin insats som extrastolpe när LHC hade pp och Jan Hlavac såg en lucka vid en av Wesslaus ordinarie stolpar. Timmy såg faran och ställde sig helt sonika i vägen.



(Andreas Engqvist, Jacob Josefson och Tim Eriksson vs LHC. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... plock: Linköpingsforwarden Martin Laumann Ylven kom i full speed i ett friläge mot Gustaf Wesslau efter 12.49 av första. Wesslau var dock kylig, väntade ut norrmannen och plockade enkelt skottet.

... benparad: Djurgårdsmålvakten fick en del farliga lägen emot sig i första, förutom nyss nämnda plock även ett vasst skott av Micke Håkansson men hann ner på isen och få ut högerbenet i exakt rätt sekund.

... snabbanalys av första: Linköping fick en drömstart när tjeckduon pangade in 1-0 redan efter en minut. Sedan var det ganska jämt även om Linköping fick till ett par fler kontringar och frilägen. Djurgården kändes väl.. sådär. Kan väldigt mycket bättre. Måste upp många snäpp.



(Jimmie Ölvestad tackar publiken. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... ögonskada?: Marcus Ragnarsson klev av efter 3.33 sedan han fått en klubba i ansiktet. En klubba som verkar ha tagit illa uppe vid vänster öga, som såg aningen igenmurat ut när Djurgårdsbacken åkte av isen mot omklädningsrummet med en handduk mot ögat. Ingen utvisning där märkligt nog.

... indianare: LHC-backen Magnus Johansson la iväg pucken för att åka och byta. Pucken landade hos Djurgårdsforwarden Marcus Krüger som fick ett riktigt bra läge men inte kunde överlista Fredrik Norrena i LHC-målet.


(Pucken på väg in till 1-1. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... styrning: 1-1 Andreas Engqvist (Oscar Eklund, Timmy Pettersson). Det gäller att stå nere vid målet... och chansa. Det kan Andreas Engqvist skriva under på. Han kvitterade 8.47 in i mittenperioden då backen Oscar Eklund slängde ner en puck med backhand som Engqvist nere i jämnhöjd med mållinjen såg, lyfte upp klubban och med klubbspetsen eller något styrde in pucken. Målet är Andreas tredje i slutspelet och andra i semifinalserien mot Linköping.



(Andreas Engvist 1-1 jublar. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)



... återkomst: Marcus Ragnarsson var tillbaka i spelarbåset och även på isen i slutet av andra.

... puck på mållinjen: Patrick Cehlin la 16.35 in en puck mot LHC-målet som gick under benet på målvakten Fredrik Norrena men... en snabb Jocke Eriksson hann sträcka in en klubba och i sista hundradelssekunden vispa ut pucken innan den gick över linjen.



(Jocke Eriksson agerar extrakeeper. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... fajt: var en del smågruff redan under perioden men med 15 sekunder kvar small det rejält i sargen, alla på isen skyndade till och plötsligt var där vild kubbning men det var ganska kort och inte så värst mycket mer än handskar i nyllet.

... snabbanalys av andra: Djurgården har börjat få igång sitt spel nu, klart bättre än i första, samtidigt som Linköping blir störda av de allt längre spelsekvenserna som hindrar de från sitt styrspel. Elegant styrning av Engqvist gav kvittering, Cehlin bara millimeter från ett mål till. Linköping har haft några lägen också, bland annat ett där Wesslau lämnade en retur där en Linköpingsspelare "bara" skulle runda honom och lägga in pucken men fastnade i Djurgårdsförsvaret.



(Tim Eriksson och Andreas Engqvist 1-1 jublar. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... plock 2: Wesslau fick visa upp en plock till, efter fyra och en halv minut drygt, då Andreas Jämtin fick på en retur som Djurgårdsmålvakten sög in i plockhandsken sittandes på baken.

...snurrfint: Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson försökte sig efter 9.40 av tredje på en snurrfint nere vid Norrena. Gick sådär men det var uppfriskande försök.

...tvärnit: Såg rätt roligt ut när snabbe Jacob Josefson snurrade bakom Linköpingsmålet, tvärnitade och lurade stora tunge Andreas Pihl att dratta på ändan och se helt bortfintad ut.

... räddning: Wesslau var uppvärmd efter ett par galna plockar och någon benparad. Tur var det för när Jaroslav Hlinka fick på ett skott med fyra minuter kvar av tredje kastade sig Djurgårdsmålvakten som en kobra, eller kastade, snarare sträckte ut någon meter extra och gjorde en räddning som gav kvällens fetaste oooooooooooooh.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... istid: Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson toppade istiden hos DIF -trots att han var ut och sydde ett tag i andra. Imponerande.

... feltackling: Linköpings råskinn Andreas Jämtin skulle tackla Djurgårdens Christian Eklund, men "Fimpen" som precis kommmit in från utvisningsbåset var alert och flyttade sig precis när Jämtin skulle trycka till varpå Jämtin for in i sargen på ett olyckligt vis och skadade sig. Oklart hur illa men han fick hjälp i spelarbåset ett tag men kunde sedan gå ut till omklädningsrummet själv i alla fall.


(Andreas Holmqvist. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... snabbanalys av tredje: Djurgården hade bäst press men Linköping stack upp i några riktigt vassa kontringsattacker och hade inte Wesslau agerat kobra hade matchen varit över nu. Djurgården har väldigt svårt att få utvisningar med sig men när man väl får pp så är det allt annat än bra, går alldeles för långsamt.



(Tv-puckshög a la slutspel. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


...vinnarmål:2-1 Timmy Pettersson (Christian Eklund, Mathias Tjärnqvist) efter 4.42. Timmy hivade in pucken på mål och såg inte när den gick in men hörde jublet. Se sep artikel (lite senare)

12 kommentarer:

Stefan sa...

Elitserien. Ligan där man inte får tacklas.

Sen undrar man hur smart det är att ha domare som dömde match igår.

Marie Hallman sa...

Stefan: Ja jag fattar inte varför en del får köra ett par, tre matcher i rad, nog har de fler domare än så? Eller kanske inte men det känns sådär.

Stefan sa...

Tycker dom har missat flera solklara utvisningar. Särskilt den höga klubban som Ragge fick nära ögat.

Och nu kom en kompensations utvisning.

Marie Hallman sa...

Stefan: Jo det är väldigt svårt att få utvisning med sig nu som DIF spelare känns det som.

Stefan sa...

Och så väldigt skönt att Timmy avgjorde för kära Djurgården.

Gett en av domarna fel namn Marie.
Ska vara Sjöberg..Bara tänk på höjdhopparen.

Marie Hallman sa...

Stefan: ops. tyckte jag skrev det, ska ändra. Tack :)

Jimmie sa...

Dommarna var lika dåliga som vanligt åt båda hållen..

I morgon så är vi i final! Det räcker med att Wesslau lirar som han gjorde i dag!

Folk som klagat på honom innan får nog käka upp det nu!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Ja precis, kommer du ihåg hur det såg ut i majoriteten av alla media inför slutspelet? Och inför seriestarten? Jo att DIF hade seriens sämsta målvaktspar. Hörs inte lika mycket av den kritiken nu... kul tycker jag som med en dåres envishet försökt föra fram att de visst är bra även om båda haft någon dipp här coh där under serien men det har ju alla.

Jimmie sa...

Ja, vi snacka om det med i går på matchen att folk som klagat på Riddarn och Wesslau under/innan säsongen får äta upp sina skjortor nu!

Ta tex Markström, han var en av de absolut bästa i grundserien men när det väl gällde så kunde han inte stå upp för trycket. Wesslau däremot har visat att han pallar trycket och gör en supermatch efter en annan.

En annan sak är ju alla de som trodde DIF skulle landa utanför slutspel i år. Ganska fel där! :P

Danne sa...

Lustigt det med matchuret. De hade ju stora problems med originaluren på kortsidorna men dessa skulle ju vara lösta för gott med det nya arrangemanget på jumbotronen... ja se mycket snack och liten verkstad tydligen.

Anonym sa...

Flumm. Det var inte samma domare som dömde denna matchen som de tidigare. Har folk så dålig koll?
Inte för att de spelar någon roll, domarna har varit lika dåliga i alla matcherna. Det är bra att de släpper lite då det är slutspel, men det måste fan vara lite konsekventa bedömningar. Annars blir spelare och publik bara frustrerade.

Marie Hallman sa...

Jimmie: jo, det visar ju också hur det svänger på ett sätt men jag är glad att jag haft rätt i den frågan (målvakterna) i alla fall hela säsongen :)

När det gäller tips: så tippade jag ju DIF sexa i serien och sedan final mellan DIF och HV och guld till DIF så vi får se om det där med final coh guld håller.