lördag 24 april 2010

Matchrapport final sex-live


(Så var det över, för den här gången. Foto Andreas Grandin.)

Final nummer sex!
Vem hade vågat hoppas på det i augusti?
Jag var lite vild and crazy tyckte jag som tippade HV DIF i final men så blev det ju! Otroligt roligt att det varit så jämt att det nu final nummer sex som ska spelas.

Hardy Nilson har satt Zigomanis på läktaren och slänger om lite i femmorna som nu ser ut så här:
Andreas Holmqvist, Marcus Ragnarsson - Nicklas Danielsson, Kristofer Ottosson, Jimmie Ölvestad
Kyle Klubertanz, David Printz . Marcus Krüger, Andreas Engqvist, Marcus Nilson
Oscar Eklund, Timmy Pettersson - Patrick Cehlin, Jacob Josefson, Tim Eriksson
Daniel Brodin, Christian Eklund (båda extra forwards) - Michael Holmqvist, Nichlas Falk, Mathias Tjärnqvist.

DIF har alltså 14 forwards tillgängliga. Honken sr är tillbaka i spel, kul, spelsugen är ju bara förnamnet kan jag tänka mig. Jag är på plats, kör matchrapport live, kommer DIF snack och bilder senare i kväll. Nu kör vi!

Final sex, Djurgården - HV71 2-3 e förl. (0-0,1-1, 1-1, 0-1)
Plats: Hovet
Publik: 8 094 fullsatt
Domare Sören Persson & Marcus Vinnerborg.
Matchen: MMMM

Kvällens...


(Tifo ett. Foto Jimmy Peterson)


...Tifo: kom i två varianter. Stort.


(Tifo två. Foto: Jimmy Peterson)

... första fem:
Bra tryck från Djurgården i de första minuterna, sedan släppte man in HV lite mer tycker jag.

... pp:
fick Djurgården sedan HV-backen Nichlas Torp åkt ut för hög klubba. Ingen utdelning dock.

... stolpskott:
Marcus Ragnarsson fick en genial genomskärarpass, jag missade från vem, 46 sekunder in i förlängningen, satte fram bladet fint men styrde pucken i stolpen.


(Marcus Ragnarsson vs Adam Almquist. Foto: Olsin sportfoto.)

... klippning:
HV-forwarden Mattias Tedenby klippte knäet på en intet ont anande Jacob Josefson som var långt ifrån både spel och puck. Smällen hördes ända upp till pressläktaren (högt upp) Djurgårdstalangen kunde knappt hasa sig av isen och Tedenby klarade sig från utvisning. Märkligt. Josefson testade att åka runt lite på väg ut till omklädningsrummet men kom sedan inte tillbaka till andra perioden. Ersattes av Christian Eklund i stället.

... friläge:
Mathias Tjärnqvist kom i ett läge som luktade mål efter 10.07 i första men Liv var med fint och räddade.

... snabbanalys av period ett:
DIF kom in med ett högt tempo men efter en tre fyra minuter var man mer inne i det avvaktande spel som HV inledde med. Blev sedan mer och mer ställningskrig med några kontringar här och där åt varsitt håll resten av perioden.


(Ölvestad vs Liv. Foto: Olsin sportfoto.)


... promenad i korridoren: Zigomanis som inte är på isen är dock på läktaren. Knallade runt med en kaffe bland fansen. Skönt avslappnat tycker jag. Frågade varför han inte var med, "kroppen behövde lite vila inför match sju" blev svaret (med glimten i ögat)

... första mål: 1-0 Andreas Holmqvist (Marcus Nilson) i spel fem mot fyra efter 4.24 av andra.
Jag satt just och tänkte att vad fan gör något. Så klippte Djurgårdsbacken till med ett hårt skott till 1-1 efter att ha fått ett fint diagonalpass av Nilson. Tjärnqvist skymde Liv bra.

... snabbreplik: 1-1 Pasi Puistola (
David Petrasek, Teemu Laine, ) kom bara 35 sekunder efter Djurgårdens ledningsmål. Nästan likadant mål, Puistola klippte till med hårt skott från vänsterkanten. Även Wesslau blev skymd, detta av en hårt jobbande Kris Beech.

... fem mot tre läge:
Blev det för DIF i 39 sekunder sedan först Laine sedan Adam Almquist åkt ut. Den senare hindrade Marcus Krüger på väg ner mot HV-målet. Får se om DIF lyckas använda detta...nä. Inte fem mot tre i alla fall. Nu fem mot fyra. Nä. Inte det heller. Riktigt dåligt pp måste jag säga. Tyvärr.

... snabbanalys av andra:
spänt och dålig spel från båda lagen. Känns som att det behöver blåsas hårtorkar i båda omklädningsrummet i pausen. Är det någon som vill vinna eller? Typ. Nu känns det lite för mycket "spela för att inte förlora från båda sidorna." Öka!

(Gustaf Wesslau, Teemu Laine och Andreas Holmqvist . Ständigt denne Laine... Foto: Olsin sportfoto.)


... HV-fans: 2-1 David Petrasek (Pasi Puistola) spel fem mot fyra.
HV fick ett tidigt pp och till skillnad från när DIF fick sina så blev det mål. David Petrasek dunkade in målet efter bara 1.27 av tredje. Och... plötsligt ställde sig fyra rader HV-fans upp och jublade. Hm. Det fanns tydligen HV fans som fick sitta där på bortatårtbiten ändå. Trots allt.

... slutspurt:
målet väckte verkligen publiken som i tredje fick i gång det där malande hejandet som hade behövts från första nedsläpp. 12 minuter kvar i skrivande stund, ska det räcka för att kvittera till att börja med?


(Andreas Engqvist tar sig an Andreas Falk Foto: Olsin sportfoto.)


... ooooooooh:
11.56 på matchuret i tredje perioden var det nära snyggt klapp,klapp för Djurgården. Men Marcus Krüger som var sist på pucken styrde den strax utanför.


... kvitterat 2-2 Kristofer Ottosson utan assist 16.05 i tredje
. Och nu blir det förlängning för femte matchen i rad. Otroligt. Ottosson fick tag i pucken bakom HV-kassen, smög runt och satte pucken i mål. Vilket jubel.!

... stöd. Ottosson valde att tacka publiken i pausintervjun på tv och sa så här: "vilket stöd vi får sista tio när vi jagar, det ger oss extra energi. Publiken hjälpte oss definitivt."

... snabbanalys av period tre.
Petraseks 2-1 mål fick fart på både HV, DIF och fansen på läktaren. Ottosson fick en gyllene chans, satte den och så var vi där igen. Femte raka förlängningen.

... närmare än så kommer man inte:
Andreas Engqvist hade både ett skott i stolpen och ett i ribban då matchuret stod på 2.48 respektive 2.51 i förlängningen. Jag såg en bild efteråt på ribbträffen. Pucken står på högkant och det är den smala runda delen som studsar emot ribban och sedan skickar pucken ut från målet. En ändrad vinkel på puckens lutning där med några grader och det hade varit en sjunde match i Jönköping. Helt galet.

... svenska mästare: 2-3 Teemu Laine, utan assist 4.19
in i förlängningen. Laine plockade ner pucken med handen och slog sedan in pucken i mål. Guldet till HV71 således. Bloggen säger grattis!



(HV:s segerpuck i mål. Foto: Olsin sportfoto.)

... hjärta:
Det snackades om fara för stormning av isen men publiken stod istället kvar lugna på läktarna och sjöng och hyllade sina silverhjältar som om de hade vunnit. Stort.



(Vinnare trots förlusten. Foto: Jimmy Peterson)




(Djurgården tackar fansen för stödet. Foto: Jimmy Peterson)

6 kommentarer:

Jonny sa...

Så Djurgården fortsätter i rött fast de torskade senast de hade den dräkten? Jag trodde de bytte till den blå när det blev förlust men där kanske jag har fel.

Marie Hallman sa...

Jonny. De bytte tillbaka en gång i vintras har jag för mig men sedan var det rött igen och nu har ju temat under slutspelet varit rött så kanske därför de kör på? vet inte.

Stefan sa...

Ställningskrig samt två trötta lag. Inte så konstigt med alla dessa sudden death som varit.

Jimmie sa...

Otroligt tungt det här, kunde lika gärna varit Durgården som vunnit med 4-2 i matcher.

Tack för ett grymt bra år Djurgården och tack Marie för ditt jobb!

Men det är ju snart hockey säsong igen! Hörde att första rundan i nordic trophy liras 11 Augusti?! Det är ju nästan så man inte hinner märka att hockeyn är borta!!! =)

Anonym sa...

Tack för alla fina intervjuer och det fantastiska arbete du lagt ner under denna säsong Marie. Du är också värd en liten omtanke liksom våra Djurgårdshjältar på isen.
Ha en fin sommar // DOYLE

Marie Hallman sa...

Stefan: Nä, det kändes som en naturlig utveckling på ett sätt. Undrar hur en sjunde hade sett ut, hi hi :)

Jimmie: Tack själv Jimmie för ditt engagemang. Det peppar alltid när det är lite tungt, så tusen tack för det:) Nära till augusti ja... och så VM innan dess och silly season och lite mer på det så det är hockey jämt i min värld :)

Doyle: Stort tack du med. Är samma med dig som med Jimmie, ni peppar och stöttar och får mig att köra på. Utan er hade jag nog lagt ner för länge sedan så tack för all pepp, det värmer så mycket. Och tack för att ni läser.