torsdag 8 april 2010

Kvalserien omgång 9, SSK- AIK 1-2 e förl (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)



Plats:
Scaniarinken

Publik: 5741 (Fullsatt på de platser som gick att sälja, två mindre delar på ena kortsidan var ej till försäljning av säkerhetsskäl.

Domare: Patrik Sjöberg & Pehr Claesson

Matchen: MMMM (galet spännande!)

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Kvällens...


.... födelsedagsbarn: SSK-forwardenYanick Lehoux fyllde 28 år på torsdagen,


... hyllning: Men det var SSK-backen Stefan Bemström som fick blommor och hyllningar före matchen, då han nu med 700 matcher är meste SSK-are genom tiderna.


... bekanta på läktaren: Färjestadsmålvakten Henrik Karlsson kom in på pressläktaren före matchen. Gick sedan ner i pausen och pratade lite, han har ju ett förflutet i SSK.


...brak: AIK-backen Dick Tärnström fick in en propp på SSK:s David Fredriksson så att det dånade över arenan.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... oooooooooh: SSK:backen Pierre Hedin sköt ett skott efter drygt sex minuter av första som Fredrik Holmgren hade men inte fick grepp om och tappade. Men AIK-målvakten hade tur, pucken ramlade ner bredvid målet istället för i.


... timeout: AIK var först ut och tog sin redan efter drygt åtta minuter av första perioden efter att SSK haft ett bra tryck nere vid AIK-målet och sånär fått in en puck eller två.


... första mål: 1-0 Per Hallin (Tim Heed, Linus Klasen) kom 12.52 i första i spel 5 mot 4 för SSK. Heed stod ute vid tekningscirkeln och sköt ett skott in mot gröten av spelare framför AIK-målet och där styrde Hallin in pucken.


... tinnitusvarning: Bra drag på båda klackarna och orkanjubel så fort något lag gjorde mål.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


...friläge: AIK-forwarden Johan Ryno fick ett ypperligt friläge men hade alldeles för dålig fart och petade bara till pucken, vilket blev en lätt räddning för Helenius i SSK-målet.


... insamling: AIK har redan gjort det, den här matchen var det SSK:s tur att gå runt med insamlingsbössor till förlamade Trångsundsspelaren Tomas Hjerts fond. Bra gjort, ju fler som gör det desto bättre.


... mest nervöse: Träffade SSK:s ljumskskadade forward Petri Pakaslahti, som liksom skadade målvakt Björn Bjurling ser matchen från pressläktaren. ”Pakas var minst sagt nervös under matchen.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... friläge och räddning kom 10.37 in i andra då SSK-forwarden Yanick Lehoux kom helt fri och i hög fart åkte på ner mot AIK-målvakten Holmgren som var behärskat lugn och satte ut ena benskyddet i rätt sekund just som Lehoux försökte finta bort honom med en backhand.


... kvittering: 1-1 Dick Tärnström (Per Savilahti-Nagander, Patrik Bergström) kom 13.40 in i andra efter lite klappklapp alla pp uppställning för AIK. Men här måste ges lite extra cred till rivige arbetsmyran Jonas Westerling. AIK-forwarden slet som en dåre och ryckte även åt sig pucken i sista stund när SSK skulle slå ut pucken ur zonen och det var just där som AIK kunde etablera sitt klappklapp så en moralisk assist till Westerling där.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... timeout två: SSK tog sin precis efter kvitteringen och som tränaren Peter Popovic levde om i båset. Jag hör

ju inte av ljud av vad han säger där nere d jag sitter högt upp men han zoomades in på jumbotronen och skrek, det såg till och med jag här uppe att han gjorde. Rejält.


... gemensamma jubel: Taket lyfte nästan när båda lagens fans såg resultaten från de andra matcherna ticka in och då det stod klart att både Rögle och Leksand hade förlorat.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


…chansparad: Det blev bara 1-1 vid full tid men det fanns gott om chanser åt båda håll i tredje. Vi kan ta Linus Klasens friläge där han försökte finta bort Holmgren med en backhand, Patrik Bergströms kryssträff i SSK-ribban, Fredric Anderssons liknande träff i AIK:s målram eller varför inte den plock som Fredrik Holmgren gjorde på ett vasst SSK-skott, för att bara nämna några.


… jubel 1: SSK-spelarna åkte ut och jublade som om matchen var över när signalen gick för tredje perioden. Inte så konstigt 1-1 betydde ju att SSK hade klarat kontraktet.



(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


(SSK jublar efter att en poäng och kontraktet är bärgat efter tredje perioden.Foto:www.hockeymedmariehallman.se)



… jubel 2: 2-1 Richard Gynge (Dick Tärnström). Och än mer jubel, för båda lagen blev det efter att AIK-forwarden Richard Gynge satt 2-1 bara 17 sekunder in i förlängningen (se separat artikel). SSK åkte ner till sin kurva, AIK kastade sig på varandra i en stor hög nere hos sina fans i den andra kurvan som man sedan stod kvar och tackade. Delad glädje är dubbel glädje liksom.


(AIK jublar med fansen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Hans sa...

Galen match och helt galna reultat överlag - men fantastiskt kul med delad glädje! Det är verkligen inte ofta man upplever sånt.

Nu har vi allt i egna händer. EN match kvar!

Oavsett hur det går är jag otroligt stolt över årets lag. Dom har verkligen kört på hela vägen, trots alla möjliga hinder och uppförsbackar. Nu hoppas jag bara att dom inte är överladdade eller för nervösa på söndag utan kör på som dom gjort den senaste tiden. Då tror jag på att vi har en riktigt bra chans.

Marie Hallman sa...

Hans: Ja just det här med delad glädje var helt underbart sjukt. Lite kul också att när fansen sjöng "heja heja AIKååååååå" och heja heja SSKååååååååååå så lät det som de hejade ihop. Det var ju värsta hallelujastämningen i hallen på slutet, skönt med glad stämning och inget hat.

Jag vet itne vad jag ska tro om söndagsmatchen men det är verkligen som Öset säger att det har varit kaos och skit utifrån hela säsongen men det verkar bara ha gjort laget starkare. Kul, hur det än går.