tisdag 6 april 2010

Herrejävlar....

... vilket getingbo denna kvalserie är!

Tre poäng av AIK i Ängelholm och därmed bara en poäng från elitserien med sex poäng kvar att spela om.

Detsamma gäller Leksand som har ett måls bättre målskillnad än AIK men samma poäng tack vare övertidsvinst mot SSK.

Till och med femman Almtuna har en teoretisk chans, även om den känns mest akademisk. Uppsalalaget är fyra poäng efter Rögle och tar emot just Ängelholmslaget på torsdag, då SSK tar emot AIK för derby.

Allt detta samtidigt som Djurgården spelar en femte semifinal. Obegripligt att de lyckades lägga omgång nio av kvalserien samtidigt som en semifinal fem. Det är ju spelledigt på fredag, kunde de inte lagt omgång nio där då?!

Jag har lite snack med Pierre Hedin, SSK på ingång, intervjun är gjord, ska skrivas ut bara.
Försöker få tag på någon i AIK också, var upptaget i en evighet hos Bång och nu verkar alla telefoner avstängda, vet inte om de flyger eller har något möte i bussen. Vi får se.

4 kommentarer:

Unknown sa...

polisen sa nej till fredagsmatch

Marie Hallman sa...

Lennart: Så kan det vara... men det är ju i Södertälje! Och AIK har spelat fredagsmatcher hela jäkla säsongen så det hade väl gått nu med. Tycker jag.

Benny sa...

Ja men beror det inte på att polisen sade nej till fredagsmatch för Dif, vilket nu gör att det spelas slutspelsmatcher två dagar i följd i stället för varannan dag.
Från början, innan hockeyslutspelet fastställdes, hade nämligen Hammarby Fotboll lagt in ett genrep mot IFK Mariehamn på Söderstadion på fredagen och då förstår du själv vad som hade kunnat hänt supportermässigt om Dif skulle ha spelat i Globen eller Hovet samtidigt...

Och för att gardera sig mot att Djurgården inte skulle spela på fredagen valde man att spela två dagar i följd, onsdag och torsdag och det gör att den sammanfaller med kvalserieomgången.

Men så flyttades fotbollsmatchen till igår tisdag men då var det försent att flytta tillbaka hockeymatcherna i slutspelet till fredagen, då schemat redan var spikat och ja snurrigt värre som sagt.

Marie Hallman sa...

Benny: aha, då förstår jag. Kände inte till den där träningsmatchen. Men då är det så, för de låter aldrig en match på SÖderstadion gå samtidigt som en på Globen. Synd att de inte kunde koordinera det bättre.