söndag 21 mars 2010

Yanick Lehoux: " Jag fick gott om tid"


(Yanick Lehoux satte spiken i Röglekistan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

1-0 brukar inte var mycket att luta sig mot i ishockey.

Så när Yanick Lehoux satte 2-0 i slutet av tredje gick det en lättnadens suck genom hallen.

Att målet var riktigt snyggt, kanadensaren kom fri på kanten och väntade iskallt ut Röglemålvakten innan han pricksköt upp i krysset, gjorde inte saken sämre:


– Min första idé var att vänta in Linus men sedan fick jag tid att invänta skottet och när jag såg att ena backen gick på Linus, den andra gick åt sidan åt andra hållet, och jag fick gott om tid. Då var det bara att skjuta själv, säger Lehoux med ett stort leende.


Om hans mål var snyggt så var matchen ingen större höjdare. Det syntes att det var två ängsliga lag som var rädda för att förlora som skrinnade ut på isen.


– Jo, första perioden var vi lite bleka men det var nog inte nervositet utan mer ringrost. Det är väl ingen ursäkt men vi har ju haft uppehåll ett tag, det har Rögle också haft och då är det svårt att få upp farten direkt. Men efter första perioden fick vi fart på benen tycker jag och sedan fick vi det där enkla målet med oss i andra och det gör ju att man lyfter, säger Lehoux.


Som inte är nervös inför fortsättningen, utan tar kvalseriematcherna som ”vilka matcher som helst”.


– Jag har ingen aning om hur de andra lagen ser ut men jag vet hur det här laget (Rögle) spelar och slår man det andra laget från elitserien så är det bra. Då har man slagit en av favoriterna. Jag vet i och för sig inte om man kan kalla oss från elitserien för favoriter men det är ändå de här två lagen som kommer från elitserien, säger Lehoux.


Som inte har något emot att elitserielagen får möta varandra i premiären och avslutningsmatcherna:


– Nej, jag tyckte det var en perfekt lottning för oss, för nu fick vi en av de tuffaste matcherna sist. Och om vi spelar bra hela serien och har den matchen sist så kanske den är betydelselös när det dags att spela den. Sedan kan det ju å andra sidan vara den avgörande matchen, det är ju inte så bra, då kan det bli tufft…


Men det var inte bara Yanick Lehoux och Linus Videll (som gjorde 1-0) som var riktigt bra idag. Målvakten Riku Helenius höll nollan (se separat artikel) och gjorde några riktigt svettiga räddningar, som höjde moralen i laget:


– Att ha en sån målvakt är otroligt viktigt. När man har gjort ett dåligt byte är det lätt att man börjar hänga med huvudet och axlarna men när han gör såna viktiga räddningar som i dag så får man kraften tillbaka. Då är man rak i ryggen igen. En målvakt som kan göra såna bra räddningar betyder enormt mycket.


Men det gjorde även publiken som visserligen inte var fler än 3 382 biljetter sålda men de som var där lät som många fler tyckte Lehoux:


– Ja, i dag var ännu ett bra exempel på hur bra fans vi har. Vi har visserligen sämst snitt i ligan men det känns inte så när man spelar inför de här fansen som verkligen hörs och ger oss ett jättebra stöd hela tiden.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: