torsdag 11 mars 2010

Två matcher kvar av serien...

... och som jag längtar till nästa vecka när det äntligen är dags för slutspel. Och kvalserie. Just kvalserien är ju en kluven historia där AIK längtar och SSK bävar.
Men gemensamt för både dem och lagen i slutspelet är ju att det är nu det gäller.
Det är nu det kommer visa sig vilka som är värdiga att lyfta bucklor och vilka som ska spela i elitserien nästa år.

Men helt avslaget är det faktiskt inte nu heller.
Djurgården möter Timrå borta och om Timrå slåss för en plats i slutspelet jagar DIF dels poäng så att man håller sig kvar på topp fyra och dels poäng som gör att man faktiskt kan klättra förbi både LHC och HV.

Ett - fortfarande sargat - SSK tar emot Modo hemma och här gäller det dels att spela för sin heder så det inte blir någon walk in the park för Modo som också är med i det desperata slutspelsracet. För SSK handlar det även om det - numer väldigt ofta använda uttrycket - att skaffa goda vanor. Tre raka förluster (och inget annat, skrev fel först, sorry för det) på de tre senaste matcherna spelar ingen roll i serien nu men SSK vill ju komma ner i kvalserien med lite vinnarfeeling och med lite känsla av att allt funkar så det gäller att få till just det i dag och på lördag då serien avslutas.

Jag åker till Scaniarinken. Blir matchrapport och lite SSK snack efteråt och ska självklart även försöka ringa någon i DIF när de är på väg hem.
copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Stefan sa...

Starkt av ssk att vinna mot Modo.

DIF såg mer ut att tänka på slutspelet som stundar.

Marie Hallman sa...

Stefan: Ja det var starkt, kul att se de yngre ta för sig. :) och som jag längtar till slutspelet! Bara en vecka kvar nu!