lördag 27 mars 2010

Topi Jaakola: "Vi måste fatta nu att vi har ett bra läge och hålla oss ödmjuka"


(Topi gjorde sina två första mål i SSK när det som bäst behövdes. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Två säsonger utan mål.
Men när Almtuna tog ledningen och pressade på för mer – då släppte Topi Jaakolas måltorka.
Med både mål ett och två i SSK-tröjan.
– Det var så dags! Säger finländaren med ett skratt.

Första målet kom direkt på tekning:

– Fredde (Andersson) vann tekningen, drog bak pucken till mig, jag försökte få in pucken i mål utan att träffa alla som stod i vägen, he, he.

Den gick stolpen in, siktade du där?
– Nej, nej, nej, jag siktar inte jag bara skjuter ha ha, ha Men man vet aldrig så därför måste man skjuta i alla lägen.

Och sköt gjorde han.
Topi Jaakola som inte gjort två mål i en och samma match sedan han var junior satte även 2-1 målet mot Almtuna.

– Jag fick bara pucken, stod mitt på isen och tänkte att jag måste skjuta så fort som möjligt, säger han med ett stort leende och fortsätter:

– Jag har haft bättre chanser förr utan att hänga dit dem så det blev lite konstigt med två mål i en och samma match, ha, ha. Men ibland har man inte tur bara, pucken studsar fel men grejen är att man måste fortsätta försöka göra samma sak hela tiden så funkar det till slut.

Hur skönt var det att få spräcka målnollan i SSK efter nästan två hela säsonger?
– Klart att det var skönt för mig att få göra mål men det är inte det viktigaste för min del.

Har du funderat emellanåt varför det inte blivit mål?
– Nå visst har jag tänkt på det ibland men det är inte något stort problem för mig. Jag kan leva med det min roll är ju lite annorlunda, det är ju inte att vara målskytt. Det är viktigare att jag håller en jämn hög nivå (defensivt) istället, säger Topi Jaakola.

Fira segern hinns inte med, utom med möjligen en extra banan.
Växjö väntar på måndag och även om SSK har full pott efter fyra omgångar så är den finländske landslagsbacken inte i närheten av att vara nöjd.

– Visst har vi fått en bra start och sättet som vi har vunnit på har varit bra. Man måste vara nöjd med 12 poäng men det finns mycket kvar att förbättra.

Som?
– Hur vi krigar till exempel, hur vi jobbar tillsammans, hur vi spelar enklare när det behövs. Vi gör det lite för svårt för oss ibland. Så visst vi har fått en bra start men det räcker inte (för att förnya elitseriekontraktet).

Ni hade problem i första perioden i dag?
- Ja, den är vi inte nöjda med, men det var inte underskattning i alla fall, vi var förberedda på hur de spelar. Sedan måste man uppskatta deras sätt att jobba ihop. Det är så man måste spela, man måste jobba tillsammans och hjälpa varandra, säger Jaakola.

Och Almtuna bjöd upp bra. Slet hårt och störde SSK rejält då man bland annat checkade mycket hårdare på backarna än vad elitserielagen brukar göra.

– Det blir lite annorlunda matcher här. Det är mer kontrollerat spel i elitserien, så de (Almtuna) satte bra press på oss och var väldigt högt upp hela tiden.

Ni låg under med 0-1 efter första och var väldigt tillbakapressade. Vad sa (tränaren Peter) Popovic i pausen inför andra?
– Ja vad sa han, he, he. Hm … nä men han sa tog bara upp att vi skulle hjälpa varandra bättre. Spela mer syd, nord, få ur pucken ur zonen så fort som möjligt. Och bara vi kan hålla vårt spel så har vi chans oavsett vilka vi möter, säger Topi Jaakola och fortsätter.

– Vi måste fatta nu att vi har ett bra läge och hålla oss ödmjuka och göra jobbet, tro på vår grej och köra tillsammans så kan det bli bra.
Copyright:www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: