onsdag 24 mars 2010

Snart fullt i Globen

Utsålt i kväll på Hovet i kvartsfinal fyra och snart även fullt i den stora golfbollen, förlåt Globen.

De 2 700 klackbiljetter som fanns till kvartsfinal fem tog slut i förmiddags och vid lunchtid fanns det bara 1 000 biljetter kvar till fredagsmatchen. Otroligt, vem hade trott det för ett par år sedan?
Då när det var glädje hos DIF kassören när det kom 6 000 personer på en match.

Ska bli intressant att se om det går att föra över den glödande Hovet stämningen till Globen på fredag. De har tyvärr flyttat pressplatserna som förr var kanon på långsidan till längst upp under taket typ men hörs fansens sång där så hörs den ju garanterat längre ner också....

Men första match i kväll. Verkar vara ett väldigt dribblande i Brynäs med Markström. Det är rapporter om skada hit och inte skadad utan mörkning dit för att sedan var skadad igen och ja, det är nog skitsamma.

Jacob Markström var kalas i andra kvartsfinalen i match ett och tre var han mer mänsklig men då var å andra sidan Brynäsförsvaret ute och köpte godisbilar eller något. Det har ju klagats, med rätta, en del på Gävlelagets förstakedja som inte alls har levererat i slutspelet.
Men det är ju så att Brynäs tidigare så kompakta försvar inte heller har levt upp till sitt rykte i de båda hemmamatcherna (konstigt nog). Det var bra på Hovet men inte alls lika bra som det har varit i hemmamatcherna.

Ska bli intressant då att se om trenden med bortavinster fortsätter i kväll eller om DIF vänder trenden och kopplar greppet om kvartsfinalserien. Jag tror på Djurgården av den enkla anledningen att de hamnat i det där läget när ett lag bara maler och maler och har ett självförtroendet att fortsätta göra det även om det går emot lite här och där. Man släpper liksom inte greppet och jagar i panik utan fortsätter bara mala och nöta.

Jag kommer vara på Hovet i kväll, där funkar det att köra liverapport så det blir en sån, får se hur det går - om det går på fredag - men i kväll blir det plus snack efteråt senare i kväll. Häng med!

2 kommentarer:

Johan sa...

Längst upp under taket? Rackarns vad högt upp du får sitta... kommer du att se något alls därifrån? Det är väl 80 meter ned till isen från taknocken i Globen?

Marie Hallman sa...

Johan: Ja jag var kanske lite gnällig där men tydligen är det så långt upp man kan komma på etage fyra i allafall. Jag har blivit lovad en plats där jag kan se jumbotronen, och är tacksam för det. På raderna bakom kan man tydligen inte ens se den och det är jobbigt när man liverapporterar och kanske råkar titta ner i datorn för någon sekund när man skriver något och missar vad som hände, i de lägena är repriserna på jumbotronen ovärderliga ju.
Känns lite tråkigt att de tagit bort de gamla pressplatserna som var på etage tre på långsidan men, men, det löser sig.