fredag 12 mars 2010

Så här spelas kvalserien - uppdaterad efter playoff 2

Jag var tvungen att dra iväg på några grejer och givetvis kom kvalserieschemat då, så ni kanske har sett det på andra sajter redan men här är det i alla fall.


SSK får en tuff start med Rögle, AIK och Leksand vilket ger en avslutning som är likadan fast baklänges det vill säga Leksand i omgång åtta, AIK i näst sista och Rögle i sista.


AIK inleder med Växjö, Södertälje och Rögle och avslutar således med Rögle, SSK och Växjö.


Ska jag vara ärlig så känns det som att Leksand fick det "bästa" schemat om man nu kan säga så. det kommer ju vara kniven på striden i alla matcher men att börja och sluta mot det sämst rankade laget, det vill säga det som kommer från play off borde ju vara en fördel.


Jag har snackat lite med SSK:s sportchef Mats Kilström om spelschemat, ni kan kolla in den kommentaren i inlägget ovanför.


Men så här kommer alltså kvalserien att spelas.



Omgång 1, söndag 21 mars kl 16.00

Södertälje SK-Rögle BK

Växjö Lakers HC-AIK IF

Almtuna-Leksands IF


Omgång 2, tisdag 23 mars kl 19.00

Leksands IF-Växjö Lakers HC

AIK IF-Södertälje SK

Rögle BK-Almtuna


Omgång 3, torsdag 25 mars, kl 19.00

Södertälje SK-Leksands IF

Växjö Lakers HC-Almtuna

AIK IF-Rögle BK


Omgång 4, lördag 27 mars, kl 16.00

Almtuna-Södertälje SK

Leksands IF-AIK IF

Rögle BK-Växjö Lakers HC


Omgång 5, måndag 29 mars, kl 19.00

Södertälje SK-Växjö Lakers HC

Leksands IF-Rögle BK

AIK IF-Almtuna


Omgång 6, fredag 2 april 16.00

Växjö Lakers HC-Södertälje SK

Almtuna-AIK IF

Rögle BK-Leksands IF


Omgång 7, söndag 4 april, kl 16.00

Södertälje SK-Almtuna

Växjö Lakers HC-Rögle BK

AIK IF-Leksands IF


Omgång 8, tisdag 6 april, kl 19.00

Almtuna-Växjö Lakers HC

Leksands IF-Södertälje SK

Rögle BK-AIK IF


Omgång 9, torsdag 8 april, kl 19.00

Södertälje SK-AIK IF

Växjö Lakers HC-Leksands IF

Almtuna-Rögle BK


Omgång 10, söndag 11 april, kl 16.00

Leksands IF-Almtuna

AIK IF-Växjö Lakers HC

Rögle BK-Södertälje SK

7 kommentarer:

Stefan sa...

Kommer bli spännande att följa kvalserien i år. Upp till bevis Leksand och Aik

Marie Hallman sa...

Stefan: Ja det är många som har mycket att vinna och mycket att förlora här. 25 miljoner, minst, står på spel och går inte AIK och Leksand upp nu... samtidigt som SSK och Rögle bara inte har råd att åka ur.... ja hjälp, det är loosecvarning.

Larry sa...

Härligt att de återgått till den gamla "lottningen" att elitserielagen möter varandra i den första omgången, så att ett av dem får "lite problem" vid en förlust och samtidigt bjuds ju något av lagen från hockeyallsvenskan in direkt.
Två raka torskar för SSK exempelvis gör ju att laget har sex poäng att hämta ikapp på de återstående åtta omgångarna, så det är inte alls mycket att "spela på".

Marie Hallman sa...

Larry: Ja det är lite märkligt tycker jag men spännande på ett sätt. och... har ni sett att Leksand får avsluta mot playofflaget?! Som kan bli Malmö eller Almtuna. Kan alltså hända att Leksand dödar Malmös elitseriedröm för ... är det fjärde gången ???? minns ite riktigt men de har ju dödat den några gånger nu och får chansen igen. Humor.

Larry sa...

Marie: Men ännu större är ju att Gnaget tar sig upp i Elitserien på hemmaplan i Hovet. Precis som avancemanget till Hockeyallsvenskan via 8-2 mot Borås (när Notan och Laraque var med och lirade).

Malmö och Leksand lär döda varandras elitseriedröm. Inget av dessa lag lär ta sig upp och förresten det lär bli Almtuna som tar den sista playoffplatsen.

Anonym sa...

Hoppas verkligen inte att Almtuna tar den sista platsen. Det är ett litet skitlag som inte borde vara med i toppen när allt avgörs. Malmö har ju nått att hämta i Elitserien, det har inte Almtuna.

Marie Hallman sa...

Larry och Anonym: JAg håller en tumme för både AIK och SSK. Vore grymt med tre nollåttalag i es nästa säsong... Vore kul att få se Almtuna i ks också. De har varit en frisk fläkt hela säsongen.