fredag 26 mars 2010

Roger Melin: " Vi måste tro på oss själva och det vi håller på med"


(AIK-tränaren Roger Melin tyckte att matchen mot Rögle var ett steg framåt jämfört med matchen mot SSK. Nu väntar Leksand borta. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det spelades ju en match också på Hovet.

AIK hade chansen att plocka tre poäng genom ett märkligt mål av Jonas Liwing i tredje, där pucken gick i en båge över Röglemålvakten Christopher Nihlstorp.


Men, Gnaget, tappade liksom senast poäng i slutminuterna:

– Ska man se något positivt så får vi en poäng och har lika många (fyra) poäng som Rögle i alla fall. Det är åtminstone positivt, säger AIK-tränaren Roger Melin.


Som analyserar matchen så här:


– Vi gör en bättre match än senast. Matchen mot SSK var en skitmatch, här försöker vi bjuda upp mer, få in mer folk på mål och gör en hyfsat bra match. Men Rögle försvarar sig bra, då är det svårt att komma in på mål. Vårt jobb gör att vi får många utvisningar med oss men i Rögle försvarar sig ännu bättre i boxplay så då blev det ännu svårare att komma in på mål, säger Melin och fortsätter:


– Det känns lite snöpligt att förlora i sudden. Vi har en 2-1 ledning som vi släpper lite för enkelt. Men Rögle är inne i en bra period där och vi har svårt att freda oss. Jag vet inte varför, om vi blir stressade för att vi känner att vi har korn på en vinst.


På vilket sätt blir ni stressade?

– Jo men det blir så när vi tar ledningen och man vill vinna så hemskt gärna. De börjar pressa oss och vi blir lite stirriga innan 2-2 men sedan försöker vi igen och skapar några riktigt bra målchanser, bland annat så har ju Henke (Eriksson) en väldigt bra men… det går inte, konstaterar Melin.


Men än är AIK:s elitseriedröm inte körd.

SSK seglar på i serieledning som enda lag med full pott, nio poäng hittills, men bakom dem är det full huggning och tajt om poängen i jakten på den andra elitserieplatsen:


– Vi måste fortsätta spela vårt spel och tro på oss själva och det vi håller på med. Den här matchen var ett steg framåt. Jag tycker att vi var fega emot SSK, nu är det bara att jobba på och tro på sig själv så får man se sedan hur långt det räcker men vi måste ge oss själva chansen i alla fall och i dag tycker jag vi försöker göra det, säger AIK-tränaren.


Nu väntar och Leksand borta och Almtuna hemma. Blir det stor skillnad att möta dem jämfört med de två lag från elitserien som ni nyss mött?

– Nej, det blir nog ungefär lika. Men vi vet ju hur Leksand och Almtuna spelar, vi har ju mött de tidigare i vinter. Med Rögle och SSK är det ju lite… när de kommer så vet man ju inte hur bra de är eftersom vi har mött dem men jag tycker att vi har ställt upp bra och bjudit upp väl så bra i de här två matcherna. Jag tycker inte det finns något att ändra i spelet, utan det är bara att rulla vidare.

Inga kommentarer: