tisdag 9 mars 2010

Pontus Sjögren "Det kan inte vara rimligt att det tar två matcher innan de tar ett beslut"


(Pontus Sjögren fick stå mot Luleå bakom ett minst sagt udda lag. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Kaosmatch mot Skellefteå i lördags.

Och nu elva ordinarie spelare borta.

Pontus Sjögren vaktade målet båda matcherna.

Snacka om att få stå i de mest udda situationer:

– Ja, ha, ha men det var mest Skellefteåmatchen som var rörig, säger SSK-målvakten.


Luleå jagar slutspel, öste på för fullt och nötte till slut till sig en 3-0 seger.

Men SSK, med elva ordinarie spelare borta och ett lag till hälften byggt på vikarierande juniorer, stretade på bra uppe i Coop Arena.


– Vi gick in för att ta poäng, för att vinna matchen och jag tycker att vi startade bra. Sedan tycker jag att alla visar bra karaktär. Både alla ordinarie och alla juniorerna. Vi gör en bra match med tanke på förutsättningarna, säger Sjögren.


Hur är det att stå längst bak med ett så udda lag framför sig?

– Äh man är så uppe i matchen så det går inte att fokusera på det. Och för min del var det skönt att få spela igen efter Skellefteå matchen (som SSK förlorade med 2-7).


Men jag tycker inte du kan ta på dig alla målen, det kändes ju som utespelarna bara la av då ju?

– Jo, det var väl ingen höjdarmatch av mig heller men det är klart att det var väl svårt att spela när det blev som det blev. Och det blev lite uppgivet, luften gick ur (i lördags) när Skellefteå fick 3-1. Då var vi ingenstans utan flydde bara fältet.


Precis, så det känns ju fel att lägga alla målen på dig?

– Jo men det var därför det var skönt att få komma tillbaka i dag (tisdag) och spela lite igen och ligga på den nivån där man kan. Så i dag gick det betydligt bättre också. Jag gjorde väl ingen plattmatch mot Skellefteå heller men det var inget kul att få släppa in sju mål på hemmaplan så det var skönt att få spela idag.


Det här var din andra match på rad nu. Vad har tränarna sagt inför kvalserien? Om hur du och Riku ska spela?

– Nej jag har inte hört något men jag antar att de kommer spela med en förstemålvakt. Men det är bara köra på och ta chansen när den kommer, sedan är det coacherna som beslutar vem som ska spela, säger Pontus Sjögren lugnt.


Och är det någon som håller sig kolugn i alla lägen är det han.

Det är lätt att imponeras av hans tålamod.


– Jasså, ha, ha men jag är väl så som person att jag har tålamod och man kan ju bara påverka det man kan påverka.


Matchen i Luleå blev en hyfsat lugn historia. Särskilt om man jämför med den mot Skellefteå i lördags. Men, ett matchstraff till blev det för SSK då Fredric Andersson tog en fajt med Luleås Mikael Lidhammar. Båda fick dock det lindrigare matchstraffet game missconduct och borde få spela nästa match.


Men min första tanke var ” åh nej inte en till!” . Vad tänkte du?

– Jag fick väl lite den tanken jag med först. Att nu sätter cirkusen igång igen. Men det slutade ju med dem två och jag tycker det vara bra att Fredde stod upp bra för sig själv. Jag fick höra i efterhand att han blev skallad så det var bra att han stod upp.


Har ni pratat något i laget om det som hände i lördags inför den här matchen?

– Äh, det är inga hard feelings alls. Vi står upp för Linus där, sedan är det beklagligt att Paka (Petri Pakaslahti) och (Daniel) Josefsson blir avstängda för att domarna inte har koll på vilka som slåss på isen. Men det var inga hard feelings mellan oss i laget.


Men jag tänkte mer om läget rent praktiskt. Att det är så många borta. Det kan ju i värsta fall följa med till inledningen av kvalserien (domarna var inte klara när intervjun gjordes).

– Nej vi har inte pratat om det så men jag hoppas att det inte blir så (att avstängningarna går ända in i kvalserien). Det blir ju löjligt om det skulle bli så. Men det tar tydligen några dagar för dem att komma fram till något. Det är lite pinsamt att det tar sån tid. Det känns som att de behöver ett par långluncher eller så för att ta ett beslut. Jag tycker de ska tänka om och ta det smidigare och att man ska få spela tills besluten kommer nu när det tar sån tid. Det kan inte vara rimligt att det tar två matcher innan de tar ett beslut, säger Pontus Sjögren.


Kvalserien och lagen som kommer från allsvenskan har han ingen bra koll på då han inte har hunnit se några allsvenska matcher den här säsongen.

Men han tror, såklart, på SSK ändå.


– Det är väl ett misslyckande från vår sida, vi siktade ju högre upp men nu är vi där och då är det bara att gilla läget och njuta av att vi får spela tio matcher till. Jag tror vi grejar det, bara vi håller ihop som jag vet att vi kan, avslutar Sjögren.


Och brister ut i ett skratt eftersom rumskamraten Jens Olsson står bredvid och kör charader under intervjun. Och till slut blir det för svårt att hålla sig för skratt fast Pontus verkligen försöker koncentrera sig på frågorna.

Men det gäller att hålla humöret uppe on the road när det är tuffa tider och just humörhöjning är Olsson tydligen en hejare på. Det låter bra.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: