måndag 22 mars 2010

Matchrapport kvartsfinal tre -live

Så är då kvartsfinal tre i gång.
Jag är på plats i Gävle och tänkte köra min egen variant av liverapport...
Låtvalet på uppvärmningen: mestadels depprock, typ här på slutet. Ett sätt för Brynäs att få ner tempot redan innan matchen månne?


Senaste nytt innan match är att:

* Gustaf Wesslau, vaktar målet även i denna match.

* Marcus Ragnarsson är nu tillbaka på sin vanliga plats och spelar i första backpar med Andreas Holmqvist.

* Ingen Ziggy med i truppen. Som väntat. I alla fall för er som läser bloggen. Det stod någonstans att han skulle vara med som 13 forward idag men ni som läste matchrapporten i lördags minns säkert att Mike Zigomanis då berättade för bloggen att han är på väg tillbaka men siktar på att spela längre fram i kvartsfinalen och inte i dag.

* Det är ett nytt domarpar på isen. Nu är det Sören Persson och Wolmer Edqvist som håller i pipan. Om det skulle vara en förbättring... nja jag är skeptisk. Känns som det svagaste domarparet i slutspelet. Ett domarpar som brukar ha problem om det är heta känslor på isen och det har det varit i de två första matcherna. Blir intressant detta.

Kom gärna med kommentarer under matchen så ska jag se om jag kan / hinner svara nu eller om jag tar det efteråt. Beror lite på vilken typ av match det blir.

Nu kör vi!





(Mer folk på mål. Marcus Krüger var ständigt där och störde. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Kvartsfinal tre
Brynäs-Djurgården 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)
Plats:
Läkerol arena
Publik
8 138 = fullsatt.
Matchen: MMM
(Eller så här, 4 M för DIFs insats, 2 för ett håglöst Brynäs, så det får bli totalt tre då).
Domare:
Sören Persson & Wolmer Edqvist

Kvällens...

Fet.. prisutdelning: Brynäskeepern Jacob Markström fick, före matchen, ta emot pris som både Brynäsfansens lirare samt Honken trophy som går till den målvakt som varit bäst i elitserien. Säga vad man vill om killen men han har en del att komma med.

... tek: Christian Fimpen Eklunds klubba gick sönder vid tekningen efter fem minuter, "Fimpen" ödslade ingen tid utan åkte som en galning över isen och dök över sargen in i båset samtidigt som en Djurgårdsspelare hoppade in på banan. Allt för laget.

... fem mot tre: Djurgården pressade Brynäs enormt i pp, det fick till följd att Brynäsbacken Alexander Sundström tvingades haka Mathias Tjärnqvist vilket gav DIF fem mot tre spel i 1.02. Där fortsatte Djurgården att tvinga fram helt sjuka räddningar av Jacob Markström som först räddades av stolpen (visade det sig när jag kollade in målvaktsForsbergs repris) vid ett lurigt skott av Marcus Nilson vid ena stolpen, Andreas Holmqvist la på en rökare femton sekunder senare som hade gått in med någon annan målis i kassen. Nu fick Markström ut benskyddet vid stolpen igen. Kristofer Ottosson avslutade kanonaden vid andra stolpen men Brynäsmålvakten tog det med. Ingen utdelning trots lysande pp där från Djurgården.

... debutant, 0-1 Oscar Eklund (Jacob Josefson, Tim Eriksson): Det blev mål, 1-0 till Djurgården kort efter pp-pressen men nu märkligt nog i ett till synes lättare läge då Djurgårdsbacken Oscar Eklund av alla! gjorde sitt första slutspelsmål i karriären. Han gjorde ju sitt första elitseriemål i karriären den 5 januari när han gjorde 4-0 målet mot Skellefteå hemma (och inget annat! skrev felaktigt att han kvitterade då men det var 4-0 målet, sorry för det) och har nu alltså dubblat sin målskörd... gissa om Oscar såg glad ut efter det. Det här var ju dessutom hans allra första mål på bortais. Bra tajming. Målet innebar dessutom att Djurgården nu gjort första målet i samtliga tre kvartsfinaler mot Brynäs. Var för övrigt en fin öppnande passning från Jacob in till Oscar som kom åkande rakt emot Markström och mest bara behövde sätta till bladet.

... snabbanalys av första perioden: Brynäs håller nere tempot, som vanligt. Men det känns som Djurgården har mer tålamod och kyla i dag än man hade i Stockholm i lördags. Jacob Markström har varit fenomenal. DIF tvingade fram några sjuka räddningar i fem mot tre spelet i mitten av perioden. Sedan kom 1-0 målet för gästerna. Men det känns som att DIF måste mala på, försöka hålla ett högre tempo och inte falla in i Brynäs lägre dito, annars får Gävlelaget matchen dit men vill igen.



(Ligga nära var det ja... här Daniel Brodin som är tätt in på. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... smäll: Domaren hann inte mer än släppa pucken så vräkte Brynäsbacken Ossi-Petteri Grönholm in Marcus Nilson i Brynäsmålet. Djurgårdsforwarden flög in i målet lite olyckligt och tog sig åt bakdelen. Men det tog nog inte så illa, Nilson spelade vidare efter någon minuts vila.

... dumstrut: går till nyss nämnde Grönholm. Vissa straffar hockeygudarna direkt, han hann inte mer än sätta sig i utvisningsbåset för att avtjäna två minuter för hakningen på Nilson så gjorde Djurgården 2-0. Grönholm var för övrigt den som drog på Brynäs den utvisning som sedan bäddade för Djurgårdsforwarden Andreas Engqvists 3-2 mål här i Gävle under den
första kvartsfinalen).

... 0-2 Kyle Klubertanz (Marcus Krüger, Timmy Pettersson.) Nio sekunder hann det gå på Brynäsbackens utvisning, sedan spelade Krüger fram Klubertanz som pangade in DIFs andra mål för kvällen, 1.10 in i mittperioden. Ska kolla in målet lite i pausen också, man ser så jävla risigt här uppe under taket.


...0-3 Nichlas Falk (Michael Holmqvist). ""Kämpa Brynäs" skriker hemmafansen men det känns som det är mer glöd på dem än Gävlelaget. Djurgården har dragit upp farten lite i andra, maler på tungt nu och gjorde nästan en repris på sitt andra mål då Micke Holmqvist stod bakom Brynäskassen och spelade in pucken i slottet där Falk klippte till. Var ett par såna Djurgårdsmål här i första kvarten med om jag minns rätt, verkar vara en svag punkt hos Brynäs när det kommer såna inspel.

... självmål?! 0-4 Jimmie Ölvestad (Marcus Nilson) . Självmål eller mål det är frågan. Är lite osäker men 0-4 blev det i alla fall när Jimmie Ölvestad fick i väg en puck som gick i en båge in mot Markström. Brynäsbacken Peter Nolander stod och vispade med sin klubba i luften framför sin målvakt och jag är inte helt säker på om det var han som slog in pucken eller om den "bara" studsade på hans klubba och in. Men Djurgårdens målvaktstränare hävdar att pucken nog hade gått in oavsett vilket på grund av den båge som den kom farande i.

... vi kan nog kalla det halvsjälvmål... efte
r en titt på reprisen från alla möjliga håll så ser man hur Jimmie Ölvestads skott går i en båge, studsar på en back till vänster om Markström, flyger över honom och landar bakom honom framför mållinjen. Där står Nolander och ska förmodligen försöka slå ut pucken men drar på en klockren träff åt andra hållet så att pucken åker in i mål. Men målvaktstränarForsberg hävdar att pucken nog hade studsat in även utan Nolanders hjälp så det blir väl ett halvsjälvmål då.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


... fajt: Har varit ganska lugna känslor hittills men med tretton sek kvar av andra hettar det till lite när en Brynässpelare kommer i full fart mot Djurgårdsmålet och knuffar in Djurgårdsbacken Andreas Holmqvist på DIF-målvakten Gustaf Wesslau. Brorsan Micke Holmqvist kom till undsättning och tog en fajt med Sebastian Lauritzen, sedan blev det lite gruff där. Blev irriterat några sekunder senare också, precis när perioden blåstes av. Då bland andra Kyle Klubertanz och Ove Molin tog sig en fajt i höjd med utvisningsbåsen.


... snabbanalys av period två: Djurgården drog upp farten, då kom målen mot ett allt mer uppgivet Brynäs. Ska bli intressant att se om Wesslau håller nollan, eller om Brynäs gör ett sista ryck. Känns som det mest är irriterat, frustrerat och avslaget i Brynäslägret medan DIF maler på.

... slutspelsfeeling: Nja, sådär. Hettade mest till i början av tredje då ett frustrerat Brynäs började veva lite här och där och DIF hängde på. Men sedan dog det helt. Kändes som Brynäs la av med kvarten kvar. Det blev lite gruff på slutet också men nja. rätt avslaget i tredje ändå.

...piggaste: Christian Eklund, Marcus Krüger och Jimmie Ölvestad. Eklund för att han river och sliter så motståndarna blir tokiga. Krüger för att han även vid 4-0 ledning ligger på och stressar motståndare och hugger på allt och inte lämnar de i fred en sekund. Ölvestad för att han kombinerar riv och slit med fint spel. Han hade för övrigt ett gyllene friläge ungefär fem minuter in i sista men sköt i stolpen. Synd, han var värd ett mål där.



(Christian Eklund, ett ständigt orosmoment för Brynäs. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

... tappraste: Brynäsklacken. Dödstyst från sittplats i tredje men klacken skanderade "aldrig ger vi upp". Tur för Gävlelaget att några hade lite fajting spirit kvar. Jag tycker Djurgårdsfansen gjorde ett bra jobb också. Alltid kul med växelsång i en motståndararena. På slutet var det dessutom bara den lilla DIF klacken som hördes.

... målvaktsbyte: Brynäs bytte målvakt i tredje perioden och lät Eddie Läck ersätta Jacob Markström. Kanske för att spara Markström mentalt.

snabbanalys av tredje: Brynäs var ett slaget lag redan efter andra perioden. Tredje blev något av det mest avslagna jag sett i ett slutspel. Tyvärr. Alltid kul med två som dansar. Men DIF kan vara nöjda som lyckades mala ner Brynäs. Gustaf Wesslau höll dessutom sin tredje nolla för säsongen har tidigare hållit nollan mot Luleå och Skellefteå i serien. Nollan var hans första i ett slutspel och den fjärde nollan i karriären totalt.



(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Jag spurtar ner till omklädningsrummet så fort matchen är slut. Kommer bilder av Daniel Pettersson/järnkaminerna och DIF snack från mig senare i kväll.



9 kommentarer:

Stefan sa...

Domare är Sören Persson och Wollmer Edqvist..

Marie Hallman sa...

Stefan: Jupp! De var faktiskt helt okej i första, mina farhågor till trots. Men så var det inte så jätteheta känslor på isen heller.

Mary sa...

Kalas - vilken hjältinna du är med din egna rapportering!! Härligt med kunnigt folk som rapporterar. SR-snubben pratar om Daniel Stjärnqvist i Dif (Tjärna menar han) Du är fan bäst! TACK!!

Marie Hallman sa...

Mary: Tack du, det värmer :)

Janne "X-et" Erixon sa...

Gladast i Läkerolen är ismaskinisten som bara behöver slipa ena zonen i periodpausen.
Fö är jag så trött på Brynäs jävla slashande. Det ser man inte i NHL.

Marie Hallman sa...

Janne: Nej det är ju ett ofog men jag antar att de inte hänger med. Märkligt att slashing inte ses hårdare än det gör, kanske borde till en ändring där. Är det något som skadar så är det slashingar.

Stefan sa...

Ja detta är verkligen den bästa bloggen. Inget snack om saken.

Danne sa...

Tja Marie.
Jag var på plats och såg matchen.
Tycker synd om deras klack som inte får chans att sjunga pga all musik. På var 3e sittplats var det en liten present i form av 2 uppblåsbara plast rör man skulle klappa med, sorgligt. Vi var bättre på alla plan ikväll och det måste kännas jobbigt för dom att det är deras junisar som är bäst i deras lag igen.

Skit samma vi mös iaf.

Marie Hallman sa...

Marie Hallman sa...
Stefan: Tackar ödmjukast :D Tack för du och alla andra läser också! :)

Danne: De är inte så vana vid liv på klacken där... men det kanske tar sig till nästa säsong? De där plastmojängerna är ju kul för barn men för vuxna. Hm... håller med dig där.