torsdag 18 mars 2010

Matchrapport kvartsfinal ett - uppdaterad

Tänkte att jag skulle testa och köra lite matchrapport live, lite som i somras. Blir inte allt som händer utan mer lite highlights och tankar under matchen. Det vill säga lite i stil med den matchrapport jag lagt in efteråt men lite mer live.

Ah, vi får se hur det funkar.
Det är som sagt ett test, vi får se vad ni och jag tycker om det.



(Jimmie Ölvestad in action. Foto: Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)

Kvartsfinal ett, Brynäs-Djurgården 3-4 (2-1, 0-2, 1-1).
Plats: Läkerol arena
Publik: 7 251. (Hm... sa inte Brynäsrepresentanter i lokalpressen att man sålt 8 000 biljetter?? Jo det gjorde man. Hm.)
Domare: Marcus Vinnerborg och Morgan Johansson.
Matchen: MMMM

... kvällens:

... intro: Bara några minuter kvar nu. Bra drag på läktarna, Djurgårdsklacken har (vad jag kan se i mörkret) fyllt sin pyttelilla tårtbit och sjunger på bra. I Läkerol arena kör man alltid Hockeyligans intro först, sedan ett eget där några spelare får säga ett par meningar om sig själva i stil med " jag ger allt för laget." Står ett kaffepaket och en tablettask samt en Brynästiger på isen. Det är inte fullsatt trots att Brynäs snackat om att man sålt runt 8 000 biljetter. Är en del tomma stolar på övre halvan.

... buckla: Canal Plus hade tagit med sig Le Mat till Gävle där den fick stå och glänsa hela sändningen. En fingervisning om att den hamnar hos något av de här lagen kanske?



( Granqvist, Boork och Bucklan! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... första skott på mål: avlossades av Djurgårdsforwarden Kristofer Ottosson efter 26 sekunder.

... första mål: görs av Nicklas Danielsson efter bara 1.03 framspelad av Andreas Engqvist och Marcus Krüger. Engqvist kommer på vänsterkanten, störtar på en retur och stöter in 1-0 bredvid en överspelad Markström.



(Nicklas Danielsson jublar åt 1-0. Foto: Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


... kvittering till 1-1: gjordes 9.07 in i första av Brynäsforwarden Anton Rödin som kom på högerkanten och sköt ett hårt skott som gick in i vänstra krysset (Wesslaus högra). Såg ut som att DIF-målvakten inte var med där riktigt. Inte så konstigt kanske då pucken studsade på Marcus Ragnarssons ben och ändrade riktning helt.

... vändning 1 (2-1) : Brynäs vände 0-1 till 2-1 efter 15.47 då junioren Calle Järnkrok sköt ett slagskott till 2-1 i pp. Jacob Josefson satt utvisad för hakning. Skottet gick via Krügers ben och in hävdar DIFs målvaktstränare som har repriser att titta på till skillnad från oss som försöker se något på den risiga jumbotronen.

... domslut 1: Djurgårdens Nicklas Danielsson jublade för mål efter 18.36 men någon av domarna, jag såg inte vem, ansåg sig ha blåst för interference på Marcus Krüger innan pucken gick in. Och efter att ha sett reprisen så var det helt korrekt blåst.

...analys av första: DIF får en drömstart med mål efter bara en minut men sedan tappar Djurgården mycket av sitt "lagmaskinspel" och det blir väldigt mycket solokörning samtidigt som Brynäs håller ihop sitt lag bra. Nicklas Danielsson, Jacob Josefson, Marcus Krüger, Kristofer Ottosson och Jimmie Ölvestad var bra i DIF i första. Övriga måste höja sig ett snäpp om det ska bli någon Djurgårdsseger.




(Jimmie Ölvestad har precis satt 2-2 . Foto: Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)

.... kvittering 2-2: Brynäs klarade sig helt utan utvisningar i första men drog på sig två snabba i början av andra. Djurgården fick spela i 5-3 i nästan en minut, då blev det inga mål men precis när Mads Hansen kom in och Brynäs var fyra utespelare på planen smällde Jimmie Ölvestad in kvitteringen till 2-2 tre minuter och 57 sekunder in i andra.

... öppna mål: Kristofer ottosson hade öppet mål precis före det här 2-2 målet, sköt ett skott som borde ha gått in. Om nu inte Brynäsmålvakten Jacob Markström inte lyckats hinna fram och stå i vägen. Vilket han gjorde.

... Raggekoll: Marcus Ragnarsson skulle matchas in som sjunde back men kör på i sedvanlig god stil. Verkar inte känna av någon kraftlöshet i axeln nu inte.



(Marcus Ragnarsson skulle "känna sig för". Blev 17.49 i istid. Foto: Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


... hög: Blev en tilltrasslad situation där Djurgårdsforwarden Marcus Krüger fastnade bakom Brynäsmålisen Jacob Markström på något vänster och där Brynäs så kallade tuffing, Ossi-Petteri Grönholm åkte dit och skulle lösa upp högen men mest lyckades med att dra av
Krüger hjälmen och blev utvisad för interference.

... vändning 2 (2-3): Och under den utvisningen passade Djurgårdsforwarden Andreas Engqvist på att vända tillbaka till ny Djurgårdsledning nu med 3-2. Kyle Klubertanz la en passning in i slotten där Engqvist klippte till direkt. Markström i Brynäsmålet blev vansinnig och drog klubban i isen så jag trodde den skulle gå av. Men den höll. Tid för målet - 15.37

... analys av andra: Klar höjning av DIF som vann skotten i andra med 20-4 (!) och även vann perioden med 2-0, vände tillbaka från underläge till seger och spelade betydligt tajtare än i första. Undrar vad Hardy sa i pausen... Jag snackade föresten lite med Johan Garpenlöv i pausen, han pekade på vikten av pp att man får mer självförtroende som lag om man får många pp med sig och det fick ju Brynäs i första och DIF i andra. Sedan pekade han även på att Brynäs började köra på distans, det vill säga inte låg sina vardera Djurgårdsgubbar lika tajt som de gjorde i första, vilket gav DIF mer spelrum i andra. Bra analys där :)

...kvittering 3: Brynäsikonen Ove Molin, så klart, gjorde 3-3 till Brynäs 5.33 in i tredje. Gav kvällens jubel i Läkerolen.

... dribblingsraid: Stod Marcus Nilson för när han trampade runt och igenom hela Brynäsförsvaret, bytte sida blixtsnabbt och pang la in en puck till Jimmie Ölvestad som bara behövde ställa sig vid ena stolpen hålla klubban i isen och styra in pucken till 4-3

.... irritation: Vet inte varför men i mitten av andra började det smyga sig in allt fler efterslängar, småfula hakningar och många in your face situationer. Och de blir bara fler och fler allteftersom.

... räddning 2: Djurgårdsmålvakten Gustaf Wesslau fick göra några riktigt svettiga räddningar precis efter 4-3 målet. Gick många oooooh och aaaaaaah genom publiken.

... analys av tredje: Brynäs får en tidig kvittering men Djurgården fortsätter att mala och mala och när Marcus Nilson bjuder på matchens godbit så att Jimmie Ölvestad kan avgöra så blir det spiken i Brynäskistan.

... slängkyss: Kom från Jimmie Ölvestad till den tillresta klacken hela vägen ut.

... musikval: Jorå, det dånade country ur någon apparat här med. Så det skakade i omklädningsrumsväggarna. Någon hade uppenbarligen fått med sig några skivor från Hovet...



(Kollektiv segerglädje. Foto: Daniel Pettersson/järnkaminerna.se)


12 kommentarer:

Stefan sa...

Domarna har en regelbok för DIF och en för brynäs. Fruktansvärt ojämn bedömning.

Marie Hallman sa...

Stefan: Ja väldigt mycket DIF utvisningar men nu kom det faktiskt en för Brynäs här i andra också.

Stefan sa...

20-4 i skott till DIF i andra perioden. DIF kör slut på brynäs.

Marie Hallman sa...

Stefan: Ja jävlar vilken höjning där. Men var det verkligen 20 ??? skott. Jag vet att det står så officiellt och allt men det låter lite väl mycket. Men visst, det var mycket spel åt ett håll. Återstår att se om DIF kan nöta ner Brynäs helt i tredje eller om de orkar resa sig.

Stefan sa...

Här kan du kolla Marie..

http://live2.hockeyligan.se/live_v4/index.html?game=20100318-BIF-DIF

Marie Hallman sa...

Stefan: jo jag vet, det kändes bara så mycket.

Marie Hallman sa...

Stefan Brukar alltid ha den uppe :)

Stefan sa...

Jag har den alltid uppe med. Håller mig informerad så.

Jimmie sa...

SÅÅÅÅ jäkla underbart!!! Nu kommer det bli en lätt fredag på jobbet inför uppvärmningen inför röda fighten på Hovet!!

Marie Hallman sa...

Stefan: Förstår det, den är bra.

Jimmie: Förstår det med. Gött va?!!! Jag hade en kompis som är gaaalet kär i Djurgården. Jag tror han svävar på moln nu :)

K sa...

Snöskottning i varje period i Gävle, blir ju knappt något powerbreak, men det här finns det tydligen tid till? Tycker iofs det är bra, men blir det bara i Gävle eller i alla matcher under slutspelet??? Är det eget iniativ eller Hockeyligan?!??

Marie Hallman sa...

K: det här med ett powebrejk verkar vara något som ska vara i alla perioder, i allamatcher. Ett påhitt av hockeyligan, eller kanske snarare av tvbolagen som reklam då. Men jag är van från VM så jag tänkte itne så mycket på det faktiskt.