lördag 20 mars 2010

Marcus Ragnarsson: "En häftig inramning. Den kan man inte klaga på"


(Marcus Ragnarsson vill se ett giftigare DIF framför Brynäskassen på måndag. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bara ett mål framåt.

Förlust på hemmaplan och utjämnat till 1-1 i kvartsfinalserien mot Brynäs.

Då ser Marcus Ragnarsson fram emot fajt nummer tre med tillförsikt:

– Vi måste fortsätta spela vårt spel. Vi visste att det skulle bli en tuff serien som kommer att avgöras först efter fyra matcher. Vi måste bli lite giftigare i avsluten bara, säger Djurgårdsbacken.


08-orna vann visserligen skotten med 33-27 och i de två första perioderna såg det stundtals ut som powerplay för Djurgården trots att man inte hade det.


Men fler mål än ett i hela matchen blev det inte när puckarna spreds lite hit och dit med på tok för dålig skärpa.


– Vi kom aldrig till skottläge i den här matchen medan de (Brynäs) kanske gick bort sig mer i den förra. Men det är ju så att man försöker förbättra och förändra spelet från match till match i en sån här serie. Vi tittar på vad som hände i varje match och sedan försöker man förbättra det som inte funkade till nästa.


Vad är största skillnaden mellan första kvartsfinalen i torsdags och den här tycker du?

– Det var väl att då gjorde vi mål i pp, nu gör vi inget i pp, så det är väl där skillnaden sitter.


Vad tycker du att ni ska förbättra till matchen på måndag?

– Vi måste förbättra spelet och gnugga på. Vem som vinner match två spelar ingen roll, det är först till fyra som gäller och vi lär fortsätta spela som vi vill göra, fortsätta som vi vill jobba i varje match men kanske att vi måste bli lite giftigare framför deras mål. Få in lite mer trafik där. Det var många skott som han (Jacob Markström, Brynäsmålvakten) ser alldeles för bra. Vi måste ha in fler gubbar framför honom, åka in mer där.


Att Djurgården inte kunde koppla greppet och ta en 2-0-ledning var givetvis en besvikelse. Liksom att förlusten kom inför ett högljutt, fullsatt Hovet klätt i rött.


– Det var en häftig inramning, Den kan man inte klaga på! Säger Marcus Ragnarsson och spricker upp i ett stort leende.

(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


När ni kom in och såg det röda publikhavet. Går sånt att ta till sig eller är man för fokuserad för det?

– Det tar man till sig. Det är ju bilder som de här, som vi fick nu som man spelar för. Det är en av anledningarna till att man fortsätter hålla på. Det var fantastiskt stort att känna stödet, säger Djurgårdsbacken.


Som fick 17.49 i istid i första kvarten och spelade 19.18 i dag. Och den skadesituation som såg helt hopplös ut för Ragnarsson i söndags är nu plötsligt borta. Armen som strejkat i några veckor funkar plötsligt som den ska. Det bara sa plopp. Typ.


– Nä men det är väl tiden som har gjort det. Jag var borta ett tag och fick vila, det gjorde väl att det läkte. Tiden läker ju alla sår vet du, om inte alla så åtminstone de flesta.

3 kommentarer:

Jimmie sa...

Publiken går inte att klaga på nej, men vad gjorde DIF i dag? Ryser bara jag tänker på det..

Johnny sa...

Blir det blå dräkter i nästa hemmamatch nu då? För nu har ju första slutspelsförlusten kommit i de röda tröjorna.

Marie Hallman sa...

Jimmie: Håller med, var ju ite säsongens bästa insats direkt. Helt okej i periode 1 och 2 men sedan styrde Brynäs matchen dit man ville. Och DIF hade inget motmedel. Inte bra.

Johnny: Bra fråga där, .... den tänkte jag inte på tyvärr. Men det är några dagar dit, ska se om någon vill svara på det.