tisdag 23 mars 2010

Kvalserien omgång två, AIK-SSK 3–4 (1-2, 2-1, 0-1)

Plats: Hovet

Publik: 5 413

Matchen: MMMM

Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Kvällens ....


.... intro: AIK hade kvällen till ära skaffat ett helt nytt intro med temat ”vägen tillbaka”. Klart bättre än det man har kört tidigare under säsongen.


... indianare: slogs av AIK-forwarden Johan Ryno som fick för sig att han skulle passa till Dick Tärnström vid ena stolpen. Det gick inte, pucken hamnade istället hos SSK-forwarden Yanick Lehoux som ostörd får vänta ut AIK-målvakten och iskallt gör 1-0. Dick Tärnström kastar sig fram och försöker styra ut pucken men det gick alltså inte


... skott: Jäklars vilken rökare han drog till med AIK-forwarden Jonas Westerling när han kom fri i slutet av andra, sköt i farten och fick på ett skott som gick som en projektil mellan benen och in i målet bakom SSK-målvakten Riku Helenius som fram till dess varit rena Berlinmuren.


... klipp i skottet två: AIK-forwarden Christian Sandberg visade prov på bra skott han med vid 2-2 då han på ganska långt avstånd pricksköt in ett hårt skott via stolpen.


Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


... kyligaste: SSK-forwarden Yanick Lehoux visade, precis som i förra matchen mot Rögle prov på kyla vid sitt 1-0 mål, vid framspelningen till 2-0 och segermålet 4-3. Kanadensaren gjorde 1+1 = 2 poäng i kvalseriepremiären, och 2+1 = tre poäng nu. Snacka om att vara bäst näst det gäller.

... smäll: SSK-backen Daniel Josefsson fick en tuff smäll vid ena sarghörnet i mitten av andra, blev liggande ett tag och gick sedan ut till omklädningsrummet och kom inte tillbaka. Han såg groggy ut och befarades ha fått en hjärnskakning och enligt assisterande tränaren Peter Larsson, möjligen en axelskada.


Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


... snack: SSK-forwarden Robert Carlsson var så arg efter AIK:s kvittering till 3-3, förmodligen mest arg på den utvisning som föregick målet, att han åkte fram och sa något till någon av domarna. Det skulle han inte ha gjort, blev tio minuter i utvisningsbåset för abuse of official.


... det var på tiden: AIK-forwarden Oscar Ahlström kvitterade till 3-3 i slutet av mittenperioden. Oscar har haft det lite tyngre poängmässigt än tvillingbrorsan Victor och det här var blott det andra målet på den här sidan nyår. Även han, bäst när det gäller uppenbarligen.



(Heino räddar för AIK. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


… gest: Segerskytten Lehoux satte fingret till munnen för att tysta fansen efter båda sina mål. Ett fult hån, tyckte Dick Tärnrström, men kanadensaren menar att han bara bjöd på sig själv.


… skräll: Kom inte här utan i Ängelholm där Almtuna tog poäng av Rögle och nu är tvåa (!) i tabellen. SSK toppar tabellen, AIK är fyra på samma poäng som Leksand men sämre målskillnad.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

6 kommentarer:

Johan sa...

I kategorin "kyligaste". Vilken spelare är det du syftar på?

Hans sa...

Bedrövligt att vi inte fick med oss poäng idag men när backarna envisas med att ge bort julklappar till SSKs forwards hela tiden så håller det inte hela vägen fram till slutsignalen. Det säger sig självt.

Det är bara att bryta ihop och komma igen. Skåneraggarna är i antågande och nu gäller det verkligen för laget att lära sig av den här förlusten. "Ett snäpp till" bör mottot vara på träningen imorgon. Mer än så behövs inte. Ett snäpp till.

Marie Hallman sa...

Johan: Åh, sorry, namnet föll bort där, är Yanick Lehoux. Är ändrat nu, bra att du sa till :)

Hans: Håller med dig om att AIK gav bort ett par mål i början, det säger även Oscar Ahlström, se inlägg högre upp. Jag tror dock på god chans mot Rögle som jag anser är sämre än SSK.

Sven D. sa...

Hej Marie!
Tack för intervjuerna. Känns bra att RH inte direkt darrade!

Anonym sa...

Mycket mycket bra arbete av Marie.

Marie Hallman sa...

Hej sven: Ja, han känns stabil! Bra det :)

Anonym: Tackar ödmjukast. Tack för att du läser också :)