tisdag 16 mars 2010

Jacob Josefson: " Han har ganska hett temperament, det kanske vi kan utnyttja"


(Jacob Josefson har bra koll på Jacob Markström. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tre dagar (på tisdagen) kvar till kvartsfinal nummer ett.

Och jag är fortfarande fundersam på hur Djurgården ska överlista Jacob Markström som varit strålande i Brynäsmålet hela säsongen.


Djurgårdens Jacob, forwarden med Josefsson i efternamn har rätt så bra koll på Brynäskeepern.

De har ju gjort en hel del matcher tillsammans i juniorlandslaget.

Alltså frågade jag honom:


Vad är hemligheten med ”Markan” ?

– Hm… ja, he, he det är väl som det är för alla andra målvakter. Han gillar inte att få mycket trafik framför sig i målet och så. Det är något som man måste jobba på, att få in mycket folk och puckar på mål.


Vad har han för svagheter då?

– Svaghet och svaghet… hm, han är en duktig målvakt. Men han har ett ganska hett temperament, det kanske vi kan utnyttja, säger Jacob Josefson och fortsätter:


– Han har ju en väldigt utsatt position, de kanske blir så att när man har mycket folk i ögonen så kanske det blir lätt att man blir irriterad.


Men någon särskilt svag sida verkar han inte ha Brynäsmålvakten.

Eller?

– Nja, vad ska man säga… det är nog som de flesta målisar ibland släpper han i krysset, ibland mellan benen jag vet inte om han har någon speciell öm punkt så… men han är stark längs isen när han går ner där med sina jätteskydd, ha, ha.


Jätteskydd?

– Jo men han har rätt långa ben ju och täcker stora delar av isen med dem. Det är jättesvårt att få in någon puck där. I bästa fall får man returer på isskotten så det kanske är bättre att lyfta puckarna, säger Josefson.


Som gjorde mål på försäsongen och ett mål i oktober (1-1) på Markström.

– Ja, ha, ha det var inte så snygga mål. Den i serien var en fjösare som gled in lite turligt. Ingen rökare direkt, ha, ha.


Djurgårdsforwarden är född 1991. Jacob Markström är född 1990. Så de har varit ute på en och annan turnering tillsammans, bland andra JVM i år och förra året. Väl där har Markström gjort bra ifrån sig, men också haft svårt att palla tuff uppvaktning.


– Tar man JVM-finalen för två år sedan så… då spelade Kanada tufft på honom och då kanske han inte gjorde en av sina bättre matcher. Nu var det inte hans fel att vi förlorade, hela laget gjorde ingen bra match men det är ju inte ofta han släpper in fem mål i en match som han gjorde då, he, he. Å andra sidan så ljuger ju inte statistiken. Han har varit seriens bästa målvakt tillsammans med våra.


Finns det något du inte vill säga så här officiellt som du kommer att tipsa lagkompisarna om?

– Hm, nja, de flesta vet väl … det är nog samma saker som de redan vet om. Men vi har ett lagmöte i morgon (onsdag), då får vi väl snacka igenom allt ordentligt.


Är det Markström som är nyckeln eller snöar man in sig på fel saker när man tänker så?

– Det är klart att han har stor del i deras lag, de har ju haft en bra defensiv hela året och i vissa matcher har han säkert dödat dem men det kan inte bara vara han som gör att det har gått bra. De har ett bra lag med vassa forwards också, så det finns många aspekter, säger Jacob Josefsson.


Som ju gör sitt första seniorslutspel i livet.


– Det ska bli fantastiskt kul, det är något man har sett fram emot hela karriären. Det är riktigt kul och inspirerande.


Är du nervös?

– Nej faktiskt inte. Det ska mest bli inspirerande. Jag är mest taggad och ser bara fram emot det.


De har gjort mål på Brynäs under grundserien:

Andreas Holmqvist, ett mål 3 oktober.

Michael Holmqvist, ett mål 3 oktober

Marcus Krüger, ett mål 3 oktober.

Andreas Engqvist, ett mål 3 oktober, ett mål 2 mars.

Jacob Josefson, ett mål 29 oktober.

Marcus Nilson två mål den 26 november.

Nicklas Danielsson, två mål 26 november.

Marcus Ragnarsson, ett mål 26 november.

Kristofer Ottosson, ett mål 23 januari.


Under försäsongen gjorde dessutom Jacob Josefson, Timmy Pettersson och Andreas Engqvist mål mot Brynäs i en träningsmatch i Östervåla.

2 kommentarer:

DIFaren sa...

det är bara bomba sönder målvakten till slut släpper han allt =)

Marie Hallman sa...

DIFaren: Ja, bara han inte blir för uppvärmd av allt bombande då. ;) Kan ju ibland vara bättre för målisen att bli bombad med puckar än stå och vänta på att få något att göra :)