måndag 29 mars 2010

25 000 i böter för AIK

Ingen har väl missat det tråkiga läktarbråket, eller snarare stormningen av Röglebåset som hände i förra veckan.

Idag, måndag, kom tävlingsnämndens beslut. Och det är att ge AIK 25 000 kronor i böter vilket är det högsta bötesbelopp som tävlingsnänmnden kunde ta beslut om.
Men det står i beslutet också att Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström kommer att skicka ärendet vidare till Disciplinnämnden där det kan utdömas ytterligare böter.

Så här står det i Tävlingsnämndens beslut :

"Tävlingsnämnden noterar att AIK IF även under föregående säsong haft liknande problem med supportrarna och efter dessa händelseförlopp har ett antal förbättringsområden och erfarenheter inför framtiden identifierats. Trots detta har nu en liknande händelse skett igen.

De påföljder som tävlingsnämnden kan utdöma är straffavgift om högst 25 000 kr och/eller spel inför tomma läktare. Beslut om eventuella böter fattas av SIF:s Disciplinnämnd.

Efter genomgång av handlingarna i ärendet finner tävlingsnämnden sammantaget att AIK IF allvarligt har brustit i säkerhetsarbetet.

Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef, Mikael Lundström upplyser att han avser att anmäla händelsen till disciplinnämnden.

BESLUT

Tävlingsnämnden ålägger AIK IF en straffavgift om 25 000 kr. AIK IF uppdras att lämna en rapport om säkerhetsläget till Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef inför varje hemmamatch i Kvalserien till Elitserien."


Jag är ju på dagens match, ska se om jag får tag på Lundström i någon paus här, apropå att han vill skicka frågan vidare till Disciplinnämnden.

Inga kommentarer: