lördag 20 mars 2010

Kvartsfinal två...

Dags för kvartsfinal två i ett - antar jag - kokande Hovet. Det är i alla fall vad som har utlovats från fans och läktarhåll och med tanke på hur det varit tidigare under säsongen så förväntar jag mig massivt drag.

Det kommer så klart tagga spelarna till tusen men det gäller att hålla sig kall och ha tålamod och inte lägga in en överväxel som man inte klarar av, ska bli intressant att se hur Djurgården klarar det.

Jag har funderat lite på kvartsfinal ett och den stora skillnaden, tycker jag, var farten.

Lokaltidningen där uppe hade dagen efter en krönika med en rubrik i stil med"Vakna Brynäs - det är slutspel".
Men jag tror inte det är där problemet sitter, att Brynässpelarna inte skulle "hänga kvar i serielunkstempo" som en och annan har hävdat efter matchen.

Det känns snarare som att Brynäs inte kan spela i så mycket högre tempo än senast. Man har inte den där extra växeln att lägga in medan Djurgården, tack vare ett väldigt konditionskrävande spelsystem pressat sina kroppar att orka spela i ett allt högre tempo, under längre och längre perioder under matcherna, hela säsongen.

Vilket ger utdelning nu, då man har fått upp farten och styrkan i benen så att det faktiskt går att lägga in en växel till utan att stupa efter en period.

Inför dagens match konstaterar Brynästränaren Nicklas Czarnecki i lokaltidningarna i Gävle att: " Vi måste spela snabbare för att vinna nästa match. Allt bygger på fart, vi hade inte lika hög fart som de hade i första matchen. Särskilt i egen zon måste vi ta snabbare beslut och spela pucken fortare, vi blir lite för passiva och det är därför vi fastnar i egen zon. "

Men frågan är som sagt om den farten finns att plocka fram. Jag är skeptisk.

Intressant i det här mötet är ju att Djurgårdens förstafemma fortsatte producera i kvartsfinal ett då till exempel Marcus Nilsons två framspelningar innebar att han nu har gjort poäng i 23 matcher av 25.
Jimmie Ölvestad som avstod de tre sista elitseriematcherna för rehab såg inte ut att ha varit i närheten av just någon rehab, tvärtom, såg han väldigt fräsch ut.

Jämför det med Brynäs interna skyttekung Steve Dixon som kom delad fyra i elitseriens skytteliga med 20 mål men inte har gjort ett enda mål sedan den 30 januari då han gjorde mål borta mot Färjestad.

Nu är ju allt detta historia och är det någon sport det svänger snabbt i så är det ju ishockey men jag skulle ändå sätta en tjuga på Djurgårdsseger i dag.


När det gäller statistik så har DIF för övrigt inte förlorat någon av sina fem senaste matcher och man har dessutom inte förlorat hemma på Hovet på de senaste sju matcherna. Å andra sidan så har Brynäs inte förlorat någon av sina tre senaste bortamatcher och man kommer ha ett bra stöd i Stockholm. Så någon enkel match blir det inte.

Jag kommer vara på Hovet, tror jag kör lite livematchrapport i dag med, och lämnar snack efter matchen.

Inga kommentarer: