söndag 14 mars 2010

Brynäs?!

Jaha. Ove Molin fick som han ville. Det blir Djurgården - Brynäs i kvartsfinal sedan Hardy Nilsson släppt bomben i Canal Plus och berättat att hans DIF valt det lag som man har haft svårast mot av alla slutspelslagen.

Känns ju lite...

* Elitseriens bäste målvakt Jacob Markström? Check!
* Det lag som Djurgården har haft svårast att göra mål på? Check!
* Det lag som tagit poäng av DIF i fyra matcher av fem? Check!
* Ett lag som DIF förlorat mot på bortaplan i båda matcherna? Check.

Ja men då så. Då tar vi .... Brynäs! Tadah!

Vilka fördelar hittar vi då?
* Ja det är nära att åka i alla fall. För både Djurgårdens spelare och fans.

Något mer?

* Jo det har skadeproblem på backsidan.

Sedan då?

Nja. Nä kommer inte på något just nu.

Men vad f...

Ska man vinna SM-guld ska man slå alla lag som klyschan brukar låta och Hardy är ju en lurig en så han har säkert någon räv bakom örat att plocka fram.

Jag har för övrigt kollat läget med Marcus Ragnarsson både vad gäller slutspelsval och skada. Kommer om en liten stund här på bloggen.

12 kommentarer:

Jimmie sa...

Ja det där sammanfattar mina tankar med. Tror detta kan ha varit en nitlott. Men som du skriver Hardy vet nog vad han gör!

Stefan sa...

Jag fick rätt när jag sa Brynäs. Och man ska ha i åtanke att Markström har vikt ner sig förut när det varit viktiga matcher. Hardy vet nog vad han gör. Och att det skulle vara nära är inte så viktigt.

Stefan sa...

Sen kan man nämna att Brynäs har skadeproblem på backsidan. Vilket gör att dom rutinerade backarna kommer få extra mycket speltid och blir tröttare fortare.

Och med tanke att Djurgårns anfallsspel går ut på långa anfall så blir det inte lättare för Brynäs backar.

Anonym sa...

Brynås har Markström och Frölunda har Honken! Han kommer höja sig i slutspelet

Peter sa...

Sen ska man inte stirra sig så blind på vad som presterades i grundserien, minns senast DIF var i slutspel och vi hade plusstatistik på lhc men vad hjälpte det. Sen så har ju det varit jämna matcher det är ju inte så att brynäs har varit överlägsna.

Ta senaste slutspelet när lhc och saik möttes i kvarten och lhc hade 5-0 i matcher i grundserien men vilka gick vidare...

Marie Hallman sa...

Jimmie: Jo man hoppas ju det. Att han vet alltså, jag fattar inte hur de har tänkt här! Men han kanske vet något vi andra inte vet då...

Stefan: Ja stort! Visserligen sa Montén, lite halvt på skämt för någon vecka sedan när vi spekulerade lite, att det var bra med korta resor men jag trodde ändå aldrig! Med tanke på statistiken men hatten av för dig där!

Stefan: Jo jag förstår resonemanget men jaghar ju sett DIF stånga sig blodiga mot Markström och Brynäs har ju fortsatt plocka vinster och poäng de senaste matcherna trots skador så... det blir tufft.

Anonym: Honken har ju varit allt annat än bra i vinter, men visst, han har en del sparkapital att ta av...

Peter: Jo jag vet men det är mer det att Djurgården har stångats och haft sig mot Brynäs och verkigen haft det svårt. och så börjar man borta... seger där och det ser bra ut men risken är ju stor att Brynäs inleder med vinst hemma och då är det starkast mentalt som vinner sedan. får se vilka det är då. Brynäs är underskattade. och bra.

Peter sa...

Visst Brynäs är underskattade och bra men det är Djurgården också så det argumentet håller inte.

Johan sa...

Var det verkligen en bomb? Ibland känns du lite influerad av kvällstidningstugget Marie.

Marie Hallman sa...

Peter: Men visst är väl DIF favoriter här?! Det tycker i alla fall jag, med tanke på att det är tvåan mot sexan även om Djurgården överraskat genom att komma så högt.

Johan: Ah, jag får erkänna. Skyldig :) Lite influerad av språket där men visst var det oväntat? Jag lyssnade runt lite i och kring laget i lördags och alla jag frågade trodde på Frölunda så nog var det oväntat.

Anonym sa...

Bomb måste det väl ändå kallas. Det enda som talar för Djurgården i statistiken är att Brynäs har en horribel slutspelsstatistik under 2000-talet. Utöver det talar all statistik för att Brynäs skall vinna. Det roligaste jag läst om detta är att Brynäs och Djurgården bara mötts i slutspel två gånger och att vinnaren vunnit SM-guld de åren. Något att hoppas på kanske :)

Stefan sa...

Tänkte nämna varför inte matcherna i grundserien spelar så stor roll.
Säsongen 88/89 hade DIF ett bogey-team vid namn Leksand. DIF vann inte en match mot dom i grundserien. Och vilka vann DIF emot i finalen. Jo det var Leksand det.

Sen var det säsongen 89/90. Då var det Färjestad som var lite av ett spöklag för DIF.
Två oavgjorda och två förluster blev det. Och vilka vann DIF emot i finalen. Jo det var Färjestad det.

Går man in i ett slutspel så är det helt nya förutsättningar.

Marie Hallman sa...

Anonym: Intressant info där :)

Stefan: Visst är det nya förutsättningar men Markström är ju genuint bra så han blir svår att överlista oavsett om det är slutspel eller seriespel eller träningsmatch.