tisdag 9 mars 2010

Bisarrt läge...

... i SSK inför kvällens match mot Luleå.

SSK åker upp med ett minst sagt sargat lag där sex spelare, förutom Daniel Josefsson, Petri Pakaslahti, Stefan Gråhns och David Fredriksson nu även Lukas Kilström och Fredrik Svensson är avstängda i väntan på disciplinnämndens beslut.

Jag tycker fortfarande det är märkligt att domarna missade Kilström och Svensson men tog ut Pakaslahti och Josefsson. Det är också märkligt att man inte rättar till misstagen åt båda hållen då man lägger till straff men inte tar bort på just Pakaslahti och Josefsson som fick absurt många utvisningsminuter trots att just Josefsson inte gjorde någonting.

Det tog ju evigheter för domarna att fastställa vilka som skulle till disciplinnämnden så de borde ju ha sett vilka fel som begicks i villervallan där i Templet. Men icke då.

Om straffen för Pakaslahti och Josefsson stannar vid den automatiska avstängningen från matchen i dag så spelar det ju inte stå stor roll för SSK hur det blev. Men rätt ska ju vara rätt och för lagen som är indragna i slutspelsstriden blir det ju en jäkla skillnad på lag som Luleå möter i dag.

Förutom de sex avstängda så saknas ju Linus Klasen (skadad), Björne Bjurling och Jiri Bicek (skadade sedan länge) samt Patrick Yetman som blivit magjuk och Pierre Hedin som har ljumskproblem (enligt Aftonbladet).

SSK har plockat upp ett gäng juniorer och det är en närmast kultförklarad laguppställning i kväll:

Pontus Sjögren ( Riku Helenius backup)

Tim Heed
Topi Jaakola
Yanick Lehoux
Jonas Almtorp
Linus Videll

Stefan Bemström
Blaz Gregorc
Jonas Engström
Robert Carlsson
Per Hallin

Jens Olsson
Dennis Bäck
Julian Jakobsen
Fredric Andersson
Thom Flodqvist samt som extraspelare: Sebastian Larsson

Snacka om att junisarna får chansen att göra sitt livs match och visa vad de går för.
Jag är inte på plats i Luleå men sitter klistrad framför tvn så klart och försöker nå någon efteråt.

2 kommentarer:

Hasse sa...

Blaz Gregorc heter han väl?

Sen undrar man ju vad Svenska Spel säger kring SSK:s agerande att ställa upp med juniorer. De har ju tidigare rackat ned på att lag i slutet av säsongen valt att sätta in juniorer, oavsett orsak. Orättvist kan tyckas men farbröderna på Svenska Spel är ju så måna om att det bästa laget ALLTID ska spela.

Marie Hallman sa...

Hasse: ska in ett c där ja. Ska ändra det, sorry att det var fel. Bra att du sa till! Men bästa laget var ju vad de ställde upp med. De tog ju allt de hade.