lördag 27 mars 2010

Andreas Engqvist: " Det känns som att det är där (i semi) som Djurgården ska vara"


( Andreas Engqvist nu med lite mer slutspelsmustasch. Jo. Den finns där, vi skyller på ljuset att den inte syns... Foto. www.hockeymedmariehallman.se)

Ni som läser bloggen vet att Andreas Engqvist brukar sjunga lite efter segermatcherna.

Klart att han nynnade på favoriten ”Åh en sådan härlig dag” när han klev isen, med ett Djurgården klart för semifinal.

Han gör det efter att ha spelat fram till två av Djurgårdens tre mål för kvällen:

– Ja men huvudsaken är att vi vinner, det var hur skönt som helst, säger Engqvist.


Och helt säkert var det inte.

Djurgården hade en 3-0 ledning som Brynäs knappade in på allt eftersom. Och med 1.34 kvar till full tid satte Jacob Silfverberg 3-2 vilket ledde till en galet furiös jakt på förlängning i slutminuterna.


– De gör ju allt för att få in ett mål till, men Wesslau är riktigt bra igen och spikar igen när det behövs, konstaterar Engqvist.


Blev du nervös där när de tryckte på?

– Ja det blir man alltid när det blir såna där konstiga högar framför målet. Men Wesslan är så otroligt bra så det gick bra ändå.


(En säker sista utpost. Foto.Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Att det, efter sju sorger och elva bedrövelser nu är en säsong där Djurgården inte bara kom tvåa i serien utan även har avancerat till semifinal för första gången på fem år kommenterar han så här:


– Jag har spelat här i några (fem) säsonger nu och det har bara varit ett slutspel så det är skönt att vi nu är i semi. Det känns som att det är där som Djurgården ska vara. Hela säsongen har gått lite över förväntan med tanke på hur det har varit de senaste åren men vi fick ju in spelare som Marcus Nilson och Mathias Tjärnqvist som varit viktiga hela året och efter några matcher så kändes det på något sätt som vi hade ett lag som kan slå alla lag.


Senast Djurgården nådde slutspel åkte man ut snabbt mot Linköping.

Men den tidens DIF och dagens är två skilda världar konstaterar Engqvist:


– Den gången mötte vi Linköping som var etta eller tvåa i serien. I år var det ju lite skriverier om vårat dåliga facit mot Brynäs men vi hade bra självförtroende inför slutspelet och man vet ju att i slutspelet så börjar det om från 0-0. Det är helt klart skönt nu jämfört med den säsongen (2007-2008).


Vilket lag Djurgården får möta i semifinal avgörs på söndag eller tisdag. HV71 som också är klara får ta det sämst rankade laget, Djurgården får ta det som blir över. Just nu kan det bli Linköping, Skellefteå eller Färjestad.


När Andreas Engqvist får frågan vilket lag han helst möter, skrattar han gott.


– Hm, vad ska jag svara på det här? Nu satte ni mig på pottan! Men det är ju alltid speciellt att spela mot Färjestad, det är ändå två klassiska lag som möts i så fall, avslutar Engqvist.

3 kommentarer:

Unknown sa...

de borde vara omöjligt för dif att få möta frölunda eftersom de var sämst rankat i serien av de som är kvar?
bara en tanke jag hade... lika som att HV inte kommer få möta linköping (om de går vidare dvs.)

Marie Hallman sa...

Erika: Jo det är sant. HV får Frölunda om Frölund går vidare. Ska ändra det, tack för att du sa till :)

Unknown sa...

det var så lite :) men var inte helt säker heller, hela slutspelet gör mig lite snurrig i huvudet, vill inte komma och påpeka saker som en annan besserwisser om de inte ens stämmer ;)