måndag 8 februari 2010

Tomas Montén: "Vi skulle haft en Mackan till"

Marcus Nilson slog till med ett hattrick.

I Jönköping.

Men, det räckte inte. HV71 vann med 5-3 efter att ha kopplat greppet med ett par snabba mål inom 57 sekunder i slutet av första.


– Det blir ju… den här matchen är lik den första matchen mot dem, då det blev 7-6 (till HV). Det var en jävla fart och mycket energi även om matchen inte var så välspelad, säger Djurgårdstränaren Tomas Montén och fortsätter:


HV börjar bra. Visst vi tar ledningen fast vi var illa ute precis innan. Sedan får de tyvärr kvittera i pp och sedan är de bättre och gör 2-1 och 3-1. Då går det väldigt fort där, samtidigt som vi gör individuella misstag. Men de har bra fart vi är inte riktig med. Man tappar en gubbe någonstans och då utnyttjar de det och gör mål helt enkelt.


Djurgården saknade både Kristofer Ottosson och Marcus Ragnarsson, förutom sedan tidigare skadade Marcus Krüger och Mathias Tjärnqvist. Christian Eklund, som haft problem med en fotskada, spelade inte heller mer än ett par minuter.


Men Montén vill inte skylla förlusten på att Djurgården saknade spelare.


– Nä men det är ju bra spelare, såna saknar man alltid men vi gör ändå en okej match. Vi gör ett sent 3-2 mål i första, och ett sent 4-2 mål med bara sekunder kvar av andra, sedan har vi bra chanser i sista där vi vinner skotten med 13-4 och har bra chanser, säkert en tre, fyra klara lägen men vi får bara inte dit pucken. Vi har energin och jobbar bra men det där sista lilla för att sätta dit chanserna finns inte där och då vinner man inte mot HV.


Det har varit tätt med matcher länge nu, börjar det märkas att ni är trötta i skallarna?

– Nej det tycker jag inte. Vår tredjeperiod är ju för jävla bra. Det har bara ett enda anfall men tyvärr gör det 5-3 på det. Vi saknar kanske skärpan att utnyttja de här chanserna vi har. Vi gör allt rätt men får inte in målen, saknar kylan kanske. Vi skulle ha haft en Mackan till. Han gör allt rätt idag, säger Montén med ett skratt.


Det är många som har undrat varför Marcus Ragnarsson saknades mot Modo senaste och även nu. Svaret: en sträckning.


– Ragge hade kanske kunnat spela. Man hade kunnat spruta och greja men det är inte så mycket sånt som man vill krångla med just nu. Han fick en sträckning i armen, i allra sista bytet mot Färjestad. Eller den kom väl lite innan och han spelade klart matchen, det var inte värre än så. Men det var värre dagen efter så därför missade

han Modomatchen och den här, säger Montén.


Ottosson klev, som ni som läser bloggen redan har koll på, av Färjestadsmatchen efter två perioder med en lättare ledbandsskada i ena knäet.

Och sa redan då att han skulle vara borta till OS-uppehållet:


– Men den (skadan) var inte så farlig den heller. Hade det varit en match till så hade båda kanske kunnat spela men nu kändes det lite för tidigt, säger Montén.


Djurgårdsspelarna åker nu hem och packar.

De har träningsledig i morgon, tisdag, åker på onsdag morgon till Gran Canaria. Där tränar man torsdag, fredag, lördag, är lediga söndag, tränar måndag och tisdag och åker hem på onsdag morgon nästa vecka. Därefter följer isträning torsdag, fredag, lördag. Ledig söndag och sedan följer en vecka till med träningar. Samt en träningsmatch tisdag den 23 mot Färjestad i Örebro.


– Det blir ju nästan två veckor med enbart träning, då kändes det som att det kunde vara bra med en match också. Det är ändå 20 dagar utan match, det känns lite långt och så har vi mött Färjestad klar i serien. De ville möta oss, vi ville möta dem och Örebro som vi har ett bra samarbete tog matchen så att vi åker halva vägen var, det är perfekt.


Men ni kan ju faktiskt komma att möta dem i slutspelet, redan i kvartsfinalen?

– Jo men … det är ändå långt mellan träningsmatchen och den slutspelsmatchen i så fall.


Vad ska ni göra på Gran Canaria då?

– Vi ska göra precis det vi gjorde 1998 när de åkte dit. Vi ska träna, sola lite och bada. Det blir fysträning, vanlig grundträning. Och det finns inte en enda ishall i alla fall. Det kan jag säga, säger Montén med ett stort skratt.


Och fortsätter:


– Hade det varit ett landslagsbrejk, då hade det varit en helt annan grej. Men is hinner vi köra så det räcker när vi kommer hem.


Nu är ni ju så gott som klara för slutspelet. Hur mycket har ni börjat fundera på tänkbara kvartsfinalmotståndare och så?


– Nej, ärligt så har vi sagt att vi väntar till att slutspelet är helt säkrat, tills det är faktiskt säkrat med de poäng som krävs. Då först tar vi och funderar på det där.


Att det blev en förlust inför uppehållet? Det tar Montén som extra tändvätska.

– Det är aldrig roligt att förlora, så förlusten i sig är sur men då kanske man taggar till lite extra och ser till att vinna igen när det drar igång, även om det känns som det är långt till nästa match (27 februari), avslutar Djurgårdstränaren.

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Eller Otto! :P

Marie Hallman sa...

Jimmie: Jo :)

Anonym sa...

www.Difhockey.se


OOOH JIMMIE JIMMIE JIMMIE!!!!! =)

Anonym sa...

Nu hoppas vi att framförallt Andreas Holmqvist, Kyle och att Ragge skriver på! Det finns självklart flera.. Men jag tror att dessa herrar MÅSTE vara kvar om vi ska bli ett stabilf topplag!

Vad tror du Marie

/ DIF

Marie Hallman sa...

DIF: Ragge sa ju häromdagen i Expressen att han ville fortsätta så där blir det nog ja. Andreas vet jag inte, han lät ju positiv för en vecka sedan när jag frågade, men jag måste kolla igen. Kyle vet jag inte alls faktiskt, där beror det nog mycket på vad han får för andra erbjudanden men DIF verkar ju nöjda i alla fall...