söndag 28 februari 2010

streckdramatiken fortsätter

Blev en rejäl holmgång på Hovet noterar jag med många mål och ett matchstraff.
Tung, tung förlust för SSK som fick slita hårt i boxplay eller som Peter Popovic sa när han lanserade uttrycket "boxar" om att spela i bp:

"Vi slutar ju inte utan vi bara fortsätter, de gånger vi kvitterar så hinner vi knappt sätta oss så boxar vi i nästa byte och så fort vi tar ledningen så åker vi på femminutarn" sa han till PPV.

Jag såg att en och annan SSK:are attackerar Julian Jacobsen nu på forumet, att han skulle satt laget i skiten med flit? Men så pass mycket har jag pratat med dansken under den här säsongen att jag kan lova att han får en lång och sömnlös natt. Han har fått lite speltid på slutet så en femminutare som sänker laget och därtill avstängning är ju rena mardrömmen för honom. Så klart.

Apropå den han fällde, Jacob Josefson, så lät det ju otäckt när han klev av ett tag men nu så jag att han kunde spela på slutet. Jag var ju uppe i Gävle för Expressens räkning och såg Frölunda i fulgula träningströjor slå Brynäs med 3-1. Hade förhoppningar om att hinna ringa någon i pausen men det sket sig. Borde jag ha anat.

Ska därför ta tag i det i dag söndag när jag sovit lite och båda lagen tränat, dvs framåt någon gång efter två, och göra något på både SSK och DIF med både återblick och blick framåt. Ska kolla vad det är för fel på Zigomanis och Ragnarsson också.

Men som sagt också blicka lite framåt. Var ju ruggigt viktigt för Djurgården, både ekononmiskt och sportsligt, att ta en trea så man behåller sin plats bland de fyra i toppen.
Och ruggigt tungt för SSK att tappa en trea när man var så nära och när nu Timrå bara tog en poäng. Det är ju där de är nu, att det måste till resultat runtikring som går SSKs väg och här hade man ju fått knapra in på den lilla luckan som var mellan lagen. Bittert.

Måste bara notera två saker från de andra matcherna också...

Modo-Färjestad 10-3! Helt sjukt.
HVförlust mot Rögle?! Men inte så konstigt egentligen, vi har sett det förr. Att när det verkar kört så slappnar spelarna av och börjar plötsligt vinna. Men för sent för att hinna i kapp. Vi får se.

Hörs om några timmar....
(Off topicnotering också... det regnade i höjd med Uppsala, började snöa i Tierp, var snöstorm och isbepansrad bil i Gävle ... och när jag rattade hem, samma sak. Bilen såg inglasad ut i Gävle av all is, vid Tierp var det så varmt att isen på motorhuven smälte och flög upp på rutan, i höjd med Uppsala regnade det. Sjukt med såna skillnader på så liten sträcka!

9 kommentarer:

JayJay sa...

Jag tror inte att Jacobsen kände sig direkt bekväm heller när han blev "eskorterad" av isen av Mackan och A Honk.
Han kan nog få det lite jobbigt om han möter oss igen...
Skönt att det verkar ha gått så bra med Josefson.

robin sa...

Tur att han inte gör det då ni är i allsvenskan nästa år.!!

JayJay sa...

@Robin VI kommer inte att rasa från tredje plats till kvalserieplats...

Svempa sa...

Men för SSK är det väl ändå ekonomiskt bättre att hamna i kvalserien. Fem extra hemmamatcher ger ju klirr i kassan jämfört med om säsongen tar slut efter 55 omgångar.

robin sa...

aha oj jag tolkade frågan fel, my bad ;)

JayJay sa...

@Robin Lätt hänt.

Anonym sa...

Ssk verkar gnälla på domarna. Grejen är att man inte hängde med. Det måste man väl se hur färgad man än är. Grymt mycket hakningar och fasthållningar. Borde varit ett par trippingutvisningar och annat också. Dessa kompenserades iofs upp av ett par tveksamma åt ssk hållet.

Jag har inte sett tacklingen i repris men där jag satt så är det en klockren kneeing. En tackling som gör jävligt ont och kan lätt skada spelare. Ska stävjas. Någon skrev att Dansken inte gjorde det med flit och det borde bli tripping. I så fall har grabben risigt spelsinne.

Frågan är ju vilket lag ssk håller på i kvalserien.. Många av dom håller ju på gnaget eller bajen i fotboll. Och de flesta hammarbyare håller ju på leksand i hockey. Win-win-win för sskare alltså.

kul att någon skrev att Ölvestad filmade också :D

robin sa...

*Jag va där (som vanligt), men "kneeingen" lr hur det stavas va med flit man såg det!http://dif.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=35732471809

*att jimmie filmade tror jag inte ett skit på du ser på länken över klubban i ansiktet.
det jag tkr e synd e att jag som åskådare ska bli rädd varje gång motståndaren får pucken nära Ridderwall.

Marie Hallman sa...

jayjay: Sant. Han är en väldigt snäll kille Julian, tror inte han var ute för att skada någon.

Svempa: Det där är ju ett tveeggat svärd... bra med fem extramatcher ja. Men OM, jag säger OM det skiter sig och man rasar ner i allsvenskan så försvinner runt 20-24 miljoner i bidrag från hockeyligan på ett bräde. plus att intäkterna från egna annonsörer och biljettintäkter sjunker. Det är ju mycket mer än man kan tjäna på fem matcher så det är ju dumt att chansa...

anonym: Jag tror nog att dem håller på SSK. När det gäller utvisningen så tycker jag det är en svår bedömning. Jag tror inte han är ute efter att skada men håller ut benet så att det blir en knätackling oavsett om det är avsiktligt eller inte. Tufft läge att ta ett beslut där, ibland är man glad att man inte är domare...