fredag 12 februari 2010

"Något på gång"...

Marcus Ragnarsson förlängde, inte helt oväntat, sitt kontrakt med ett år.
Kan tänka mig att han tar ett år i taget för att se hur kroppen håller. En sund inställning i den åldern som han är i (inte för att Ragnarsson är lastgammal, men väl använd hockeyspelare är han ju...)

Lite intressant är det ju att läsa i pressmeddelandet att Ragnarsson, precis som Jimmie Ölvestad, säger att:

" Det känns som att vi har något på gång och att det kan bli riktigt bra framöver"
(Ölvestad sa till och med "Något bra på gång")

Och visst har det hänt saker hela säsongen runt DIF nu. Vi snackar riktigt bra vibrationer.

Snittet ökar, antalet utsålda matcher ökar, snacket är positivt både bland fans och spelare och sponsorer. Att två så tongivande spelare som Ölvestad och Ragnarsson stannar skickar tydliga signaler. Djurgården är värt att satsa på. Sånt sprids från spelare till spelare och jag kan tänka mig att det är många som är sugna på att stannai eller komma till Djurgården nu.

Det är många spelare i dagens lag som står utan kontrakt när den här säsongen är över men jag tror att majoriteten av dem "kontraktslösa" blir kvar faktiskt.

Finns en del att säga om de bra vibrationer runt lagbygget som just nu fyller luften runt Djurgården. Men jag hade tänkt kolla lite grejer innan jag utvecklar det vidare. Fick inte tag på den jag hade velat prata med först idag. Får ta det framöver.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att du inte bjöds med till Gran Canaria av DIF Marie. Du hade verkligen varit värd en uppmuntran efter ditt kämpande med BLOGGEN som glädjer oss alla vare sig vi är bajare, gnagare eller STOLTA DJURGÅRDARE//DOYLE

Anonym sa...

DU är bäst Marie!! Här finns allt man vill veta... Hoppas att DIF får behålla nästan hela laget och fyller på med några gamla Djurgårdare!


/ DIF

Marie Hallman sa...

Doyle: Ah, tack du. Tror de tycker det är skönt att slippa ha mig i hasorna en vecka ;) ha, ha. (Även om de alltid är otroligt bra att ha och göra med).

DIF: Tack du med. Jag har ju de bästa läsarna! Då är det kul att hålla på!!! håller med om att det vore bra att behålla runt 2/3 delar av laget och så kanske spetsa med spelare typ Tjärna, Staffan K och Nisse...

Dennis sa...

Här i smålands djupa skogar, inte långt från Jönköping, har man tidigare varit ganska utsatt som Djurgårdare. Gliringar om tabelläge, slutspelsmissar, ekonomi etc. har varit standardkommentarer när man står för att vara en stolt Djurgårdare - men i år har det varit så gott som knäpptyst från hv-supportrarna. Känns som om det inte bara är vi Djurgårdare som är säkra på ett slutspel och tror att vi där kan spela ut, och spela hårt mot vilket motstånd vi än får.
Gällande laget inför nästa säsong så håller jag med föregående talare att vi får hoppas att en grundstomme ur dagens lag stannar, juniorerna tar ytterligare ett steg eller två, och att vi kan fylla på med hemvändande Djurgårdare såsom Tellan, Nisse, Krona junior, Tjärna.
Det både känns och ser bra ut kring Djurgården nu!

Tack Marie för en underbar blogg! Ditt bloggande är så nära man kan komma laget och dess spelare.

Anonym sa...

Tydligen vill Niklas Nordgren till Stockholm! SKulle passa in kanon bra i DIF.

Jimmie sa...

Det är grymt kul att höra laget när de bler intervjuade överallt, sådan glädje och positivitet! Tror att det kommer göra att vi kan gå långt i år!

Klart det kommer bli tråkigt när en del spelare väljer att lämna efter säsongen men om vi gör ett grymt slutspel så kan vi nog knyta till oss ytterligare någon grym spelare inför nästa säsong!

Marie Hallman sa...

Dennis: Tack själv för att du läser och för snälla ord! Ju närmare du känner dig, desto gladare blir jag.

Anonym: Att han vill till DIF kan jag tänka mig men vill DIF verkligen ha honom???

Jimmie: ja, det känns verkligen som Djurgården är klubben där alla vill vara just nu. Skillnad det mot för ett par, tre år sedan. Men just nu är det en positiv spiral, jäkligt kul.