måndag 1 februari 2010

Koll på andra sidan pölen: straffspecialisten Enroth

Jag brukar ha minst en uppdatering i veckan på hur det går för målvakterna Danne Larsson och Jhonas Enroth på andra sidan pölen men jag har bara inte hunnit. Så det blir en tvåveckors rapport den här gången...

Och den kan sammanfattas med att det går lite småtungt för Danne vars utespelare inte verkar kunna göra mål... samtidigt som det läcker bakåt.
Medan Jhonas surfar på ock plockar bonuspoäng på bonuspoäng i straffläggningar:

Så här har Danne Larssson haft det... (i matcherna).

Fredag 22/1 Förlust med 1-4 mot Toronto hemma. Danne tog 18 av 21 skott.

Söndag 24/1 Förlust med 1-5 mot Chicago borta. Danne tog 23 av 28 skott.

Fredag 29/1 Förlust 0-3 Chicago hemma. Danne tog 22 av 24 skott, det sista Chicagomålet kom i tom kasse. Danne räddade dessutom en straff, halvvägs in i tredje, under matchen.

Danne ligger på 36:e plats i målvaktsligan. Han har 13 wins, 15 losses och 1 förlust på straffar på 31 spelade matcher. GAA ligger på 2,99, räddningsprocenten på 90,1 och så har Danne hållt en nolla den här säsongen.

Grand Rapids tränare hade en viss förkärlek för att byta målvakter fram och tillbaka i matcherna ett tag. Jag frågade Danne om det där, och han medgav att det var lite trixigt att hålla självförtroendet på topp men att han gjorde så gott han kunde av det.
De senaste matcherna har målvakterna fått stå matchen ut i alla fall. Kanske var läge för det nu.




Och så här har det gått för Jhonas Enroth:

Lördag 23/1 Förlust 1-4 Lowell Devils hemma. Jhonas tog 27 av 30 skott, Devils sista mål gick i tom kasse.

Tisdag 26/1 Vinst 3-2 efter straffar mot Manchester. Jhonas tog 24 av 26 skott under ordinarie tid plus förlängning och tog sedan 4 av Manchesters fem straffar, dvs släppte bara en straff samtidigt som Portlands utespelare satte två.

Fredag 29/1 Vinst 3-2 efter straffar mot Bridgeport hemma. Jhonas tog 23 av 25 skott under spelet och räddade sedan Bridgeports samtliga fem straffar medan hans utespelare gjorde mål på en av Portlands. Förre DIF -forwarden Robin Figren la föresten en av Bridgeportstraffarna, den fjärde, som Jhonas Enroth räddade.

Lördag 30/1 Vinst med 2-1, nu på ordinarie tid mot Bridgeport (igen! märkligt att möta samma lag hemma två dagar i rad.).

Jhonas har nu avancerat upp i målvaktsligan, ligger just nu på 15:e plats.
Han har nu 18 wins, 14 losses och en förlust på straffar på 33 spelade matcher. Han har ett GAA på 2,45, en räddningsprocent på 91,5 och har hållit tre nollor den här säsongen.

4 kommentarer:

Robin :D sa...

Börjar tycka lite synd om danne, men han måste ju göra bra ifrån sig eftersom han får stå så pass mycket nu på slutet. Hoppas han kommer hem fast nu vet jag att han kommer slita på för han vill alltid vinna.
(en sak om "Dicken", haha det coola var att för exakt ett år sen sa Wikegård att "Dicken" var ett problembarn och han kommer aldrig klara av att lira ngt år i ahl, herregud vad mkt skit Niklas fick men sen visade sej att han hade rätt. En eloge till Wikegård som stog ut med all skit han fick på sig.)

Marie Hallman sa...

Robin: Mmmm det är inte lätt att vara målis när utespelarna inte får in en puck typ... men han kämpar på bra därborta, det vet jag. Vi ska försöka få till en intervju under osuppehållet, om det funkar med hans schema, de spelar ju matcher ändå men jag har mer tid på kvällarna då eftersom det inte är matcher här... vi får se om det går att få till.

Men Dick har ju visat i Färjestad att han är en riktigt bra hockeyspelare så det är väl 1-1 där då kanske...?!

Robin :D sa...

låter bra, fråga om det e dif lr lule som e hemma (till Daniel):D
men det va ju inte att han va en bra spelare som Niklas kommenterade det var att han var lat så i såfall står det fort 1-0 :D grym blogg :D

Marie Hallman sa...

Robin: Ska fråga det. Kan ju lika gärna vara Grand Rapids numera... fast jag tror Boden är allra mest hemma. Det är dit han åker när han är ledig i alla fall. Ska han välja klubb så GISSAR jag på DIF med tanke på det han sagt om Luleå förr.