tisdag 9 februari 2010

Jimmie Ölvestad: "Jag vill vara med på den här resan"


(Jimmie Ölvestad, spelar tre säsonger till i Djurgården. Här tillsammans med Björne Lindström efter en match på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)

Jimmie Ölvestad har förlängt sitt kontrakt med Djurgården med tre år.

Och han behövde inte fundera länge innan han skrev under:

– Nej, det kan jag inte påstå. Vi började prata lite löst redan före jul, inget formellt men lite löst, sedan har det växt fram. Jag tror det är ömsesidigt, att båda parter är nöjda med varandra, säger Djurgårdsforwarden.


Att Hardy Nilsson skrev på, påverkade det ditt beslut?

– Ja absolut. Det var bland det första jag hörde mig för om hur det såg ut. Då i december var han ju visserligen inte nära att skriva på än, det blev ju klart nu i februari men jag hörde mig för om det var en positiv jargong i den frågan och fick intrycket att det var det. Och det var det ju!, säger Ölvestad med ett skratt.


Du säger i pressmeddelandet ” klubben har något riktigt bra på gång”. Några andra kontrakt som är på gång som du känner till men inte får berätta om?

– Nej, ha, ha, nej, det jag menade med det är att vi har vänt den negativa trenden som klubben varit i under flera år i och med att vi har fått den framgång som vi har fått i år. Sedan så har vi flera unga killar som kan tänka sig att stanna några år och det känns som att vi kan bygga upp något som förhoppningsvis kan bli både framgångsrikt och spännande. Det är kul att vara med på den här resan efter att ha varit med på den tunga resan som varit de senaste åren, både personligt och lagmässigt.


Okej, och jag som trodde du hade några namn i bakfickan…?

– Nej, det är inga namn så utan mer det här att det är positiva vibbar nu runt Djurgården, istället för spott och sp som det har varit så är det klang och jubel runt klubben. Ett tag kändes allt så väldigt negativt, det fanns ju inte så mycket längre ner att falla i heller, det var bara uppåt som det gick att ta sig. Och därför känns det jävligt kul med den framgång som vi har nått den här säsongen, säger Ölvestad.


Han vet inte om det funnits andra klubbar som varit intresserade. Han har inte ens frågat agenten om det.


– Nej, det tillhör kutymen att inte göra det. Dels för att det är mitt i säsongen. Skulle det på något sätt ha skitit sig med Djurgården så hade jag sonderat terrängen men först efter att säsongen hade tagit slut. Nu fanns det inga skäl att vänta och göra det heller. Jag trivs så pass bra i Djurgården. Jag tror alla förstår att det är här jag vill vara om jag ska spela i Sverige. Och hade jag verkligen velat utomlands så hade jag inte skrivit på för Djurgården nu. Då hade jag väntat men jag ville vara kvar. Såg inga skäl att vänta. Jag vill uppleva den här fram gången som vi förmodligen kommer att ha och då finns det ingen anledning att dra.


Kommer du försöka övertala andra spelare att stanna nu? Som Marcus Nilson, Marcus Ragnarsson med flera?

– Nej, absolut inte. Hur skulle min namnteckning bidra till att de får arslet ur vagnen? Nä, jag tror de har rätt klart för sig vad de vill utan att lyssna till mig.


Du har en speciell relation med fansen. Spelade det in när du valde att stanna?

– Ja, det är klart att det spelar roll. Jag skulle inte kunna spela i en annan elitserieklubb eller vill inte det heller. Dels för att jag har fått den relation som jag har med fansen och det skulle vara svårt för mig att byta. Jag skulle nog inte bli särskilt älskad efter det. Fast det är inte det som gör att jag vill stanna, det är mer att jag vill spela i Djurgården.


Hur mycket betyder dem för dig?

– De betyder mycket. Det är en ömsesidig kärlek. Det är mycket respekt mellan oss. Jag respekterar dem och de respekterar mig. På den vägen är det.


Fast några av dem gnällde rätt rejält på dig förra säsongen?

– Jo men det var ju med all rätt. Presterar man inte så presterar man inte. Någon typ av krav måste fansen ha även på dem som spelat länge i klubben och har visat hjärta för den. Det går inte i längden annars. Så det var berättigat till viss del, sedan kanske inte alla visste vad de bakomliggande orsakerna alla gånger. Men det var fullt rättfärdigat då, säger Ölvestad.


Som nu slagit personliga rekord både när det gäller antalet mål, assist och poäng i elitserien. Samt toppar plus/minus ligan med plus 24.


– Den här säsongen har varit superkul så här långt. Laget har presterat bra också. Då presterar man bra själv med. Så det är häftigt. Det har varit ett roligt år hittills, jag hoppas det blir ännu roligare vad det lider, avslutar Ölvestad.

7 kommentarer:

Stefan sa...

Var helt klart dagens bästa nyhet detta..

Marie Hallman sa...

Stefan: Absolut. Först Hardy, sedan Jimmie som är en av de tongivande spelarna både på och vid sidan av isen. Skickar bra signaler till andra som funderar...

Jimmie sa...

Kunde inte bli bättre!

Marie Hallman sa...

Jimmie: :D

Anonym sa...

Tomas Ros skiver också in sin blogg att Nordgren vill till sthlm? kanske ligger något i att han kanske spelar för DIF nästa säsong. Kommer nordgren från sthlm?? Det vore en kanon värvning!
Han skriver även att A Honken ska gå till MODO! Det finns inte en chans!





/ Jonas

Anonym sa...

Niklas Nordgren har gått från 25 mål förra säsongen till 6 mål denna säsong, så hans framtid i Schweiz är så gott som stendöd. Och det ger förhoppningsvis en tillräckligt klar varningslampa för Djurgården att man inser att norrlänningar 30+ med nedåtgående trend i karriären inte har någon plats i Stockholms Stolthet.

Marie Hallman sa...

JOnas: jag kollade det där inlägget, känns mer som Ros önskelista än de nämnda spelarnas.
Jag är precis som anonym lite skeptiskt inställd till Nordgren. Och Ante Holmqvist till Modo? EEEEh jag håller med dig att det kan vi stryka direkt. Vad skulle han där uppe och göra? Vore kul om han stannar i DIF, skulle han välja annat så är det nog snarare en annan storstad eller utomlands som gäller.

Anonym: Tack för info om Nordgren jag är helt inne på din linje. Ja inte att han är norrlänning just men att han känns... over the hill och på vägen ner.