söndag 28 februari 2010

Jens Karlsson: "Extra gött att göra mål i det läget"

Jag var ju i Gävle i går på matchen mellan Brynäs och Frölunda. Jag hittar inte länkar till alla texter så jag lägger ut dem här i stället nu då....

GT och Expressen kör nog lite olika längder på texterna men här har ni fullversionen i alla fall.

GÄVLE

Det tog fyra matcher.

Sedan gjorde Jens Karlsson sitt första mål efter återkomsten till Frölunda.

Och visade varför klubben tog hem honom från Borås.

– Extra gött att få göra ett mål i det läget där matchen var, när det står och väger sådär, säger matchhjälten till GT/Expressen.


27-åringen hämtades hem från Borås precis innan transferfönstret stängdes.

Han har haft några halvchanser i de tre första matcherna med sin nygamla klubb.


– Men inget extremt. Så det här var naturligtvis jävligt skönt. Det är ju alltid kul att göra mål och alltid skönt att få första målet avklarat så att det inte går flera matcher och man börjar fundera, säger Karlsson till GT/Expressen.


Det är fem år sedan han senast spelade i Frölunda, sedan dess har han hunnit med Rögle, Iserlohn Roosters (tyska ligan), Borås, danska Aalborg och en sväng till i Borås innan han äntligen nu är tillbaka i Göteborg.


Det bästa med att vara tillbaka?

– Att jag får spela i just Frölunda igen. Jag har spelat här så många år tidigare som junior och senior och följt laget sedan jag var liten. Det är en ynnest att få vara med och spela här.


Vad har du lärt dig under de här fem åren som du kan ha nytta av nu?

– Framför allt så har jag spelat på lägre nivåer där jag har fått en annan roll och har fått spela mer. Jag har blitt bekvämare med pucken, har fått mer istid i avgörande situationer, förhoppningsvis kan jag dra nytta av det nu. Sedan så är jag väl ingen veteran men jag är inte yngst i laget längre heller, jag har fått lite mer rutin, säger Karlsson.


Den rutinen använde han mot Brynäs när han distinkt snärtade in ett handledsskott i krysset bakom Brynäsmålvakten Jacob Markström.


– Vi kom tre mot en, jag bestämde mig tidigt för att skjuta. Att det var bättre att ta skottet än att passa så att någon skulle hinna emellan. Sedan blundade jag och sköt, ha, ha. Nä men jag siktade på bortre, det var flyt att den gick stolpe in, säger han och ler stort.


Ett av dina viktigare mål i karriären med tanke på hur tajt slutspelsstriden är?

– Ja, kanske. Det kan visa sig vara det, he, he.

GT/EXPRESSEN/MARIE HALLMAN


Inga kommentarer: