torsdag 4 februari 2010

Hockeytorsdag! Marie hissar och dissar...

Hockeytorsdag! Och en sammanfattningen av (den något rumphuggna) elitserieveckan som gått. Med lite smått och gott från elitserien kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA

Patientens tillstånd (DIF): Malde ner SSK och Rögle. Behöver pinka in lite revir bland topplagen nu också, inför slutspelet.

Doktor DIF ordinerar: Starten har varit lite si och så emellanåt. Nu vill vi se rätt spel från första nersläpp.


Patientens tillstånd (SSK): Fortsätter blanda heroiska vändningar med förluster, just som det var läge för kontakt med livet ovanför strecket.

Doktor Kringla ordinerar: Aggressivt spel. Inget att förlora nu, det kan bara gå uppåt.


CITATET 1:

”Det var rätt snyggt va?!”

Dick Axelsson till Expressen. Färjestadsforwarden har visat att han trivs i Karlstad. Nytt mål, nu på tennisvolley i midjehöjd rätt upp i nättaket.


CITATET 2:

” Äntligen!”

Det tog 87 mållösa matcher. Sedan gjorde Skellefteås backtalang David Rundblad sitt första elitseriemål i karriären.


CITATET 3:

” Det är inte i första hand någon petning, utan vi ser till lagets balans och när nu spelare kommer tillbaka kände vi inte att vi hittade någon plats åt Jonte.”

Luleåtränaren Roger Rönnberg till NSD om varför Jonte Hedström inte spelar mot Brynäs. Avdelningen: En petning är en petning är en petning.


VECKANS LAG…

Fredrik Norrena, mv, Linköping (1)

Marcus Ragnarsson, b, Djurgården (3)

Pavel Skrbek, b, Skellefteå (1)

Magnus Pääjärvi-Svensson, f, Timrå (1)

Jaroslav Hlinka, c, Linköping (5)

Marcus Näslund, f, Modo (2)


VECKANS…

… cirkus: Transfercirkusen runt Luleåforwarden Jonte Hedström var allt annat än elegant. Kanske kan vara bra att bestämma sig för vad som gäller, innan man slänger ut en spelare till försäljning?


…deadline: Hyfsad stiltje på årets transferdeadline för övrigt. Verkar vara ont om spelare eller ont om pengar eller något.


…välkommen hem: Stephan Lillis Lundh kom tillbaka till klubben som sparkade honom för några år sedan. Och kände att hjärtat var där. Hm. Det går inte att vara långsint i den här branschen.


…spionage: Rögletränaren Gunnar Persson spanade in AIK mot Borås. Dagen efter hängde AIK-tränaren Roger Melin på Hovet när Djurgården körde över Rögle. Scoutningen och taktikspelet inför kvalserien är redan i gång.


…smeknamn: SSK-förvärvet Riku Helenius köpte en dator. Kunde inte säga var i ett inslag på klubbens hemsida: Äll…gi…gi…gi…gaaaantäään?! Gjorde en kanondebut och plötsligt hade elektronikvaruhuset Elgiganten, genom någon slags missförstånd blivit smeknamnet ” El Gigante!” (Den store!) på den nya målvakten. Stor humor där. Och nej, han är inte sponsrad av dem. Läge för marknadsavdelningen att fixa en deal?!


… trängsel. Börjar bli trångt på pressläktarna nu. Men inte på grund av större mediaintresse. Det är istället NHL-scouterna som flockas för en sista check innan draftlistorna ska in till klubbarna. Finns några talanger det lär bli huggsexa om, som Brynäsforwarden Calle Järnkrok.


… jubilar: Nichlas Falk, 700 matcher i Djurgårdströjan. Och mest imponerande – still going strong både på och vid sidan av isen med sin ledarstil.


…argaste: Ingen kan bli så arg som en frustrerad Peter Forsberg. Vilket är bra för Modo. Ju tjurigare han blir, desto bättre spelar han ju.


GNAGARHÖRNAN: Har imponerat med elva segrar på 12 matcher och just när man trodde att nu var stabiliteten där kom en torsk i match 13. Mot Oskarshamn av alla lag. Men AIK har styrkan att styra upp på vinnarspåret igen, dags för tio nya raka segrar, det vill säga full pott till serieslutet.


GODBITEN: Jaroslav Hlinka. Säga vad man vill om Linköping men LHC-forwardens mål är lika läckra varje gång. Stilrena, klassiska och med nästan sjuk precision. Inget kladd, bara pang där satt den. Imponerande.


GLÖDHET: Streckstriden. Kändes ett tag som om allt var klart. Men Brynäs ångar på och rör om i grytan. HV förlorar när man minst av allt anar det och skapar hetta längre ner i tabellen. SSK ger sig aldrig och Luleå sladdar plötsligt vilket öppnar för fler. Skönt att serien lever säsongen ut.


UNDER ISEN: Frölundas bortaspel lämnar en hel del att önska. Sju raka bortamatcher utan seger nu för Indianerna som inte tagit fler än två ynka poäng borta sedan annandag jul. Uppryckning nu om det inte ska bli en tidig semester.

Copyright: www.hockeymedmariehallman.se

5 kommentarer:

Stefan sa...

DIF borde ha vunnit..Totalt överlägsna efter två perioder..Trots det bara 2-1 ledning..

Hört att Ottosson råkat ut för nån skada..Kan du kolla om det stämmer Marie..

Marie Hallman sa...

Stefan: Sjukt hur man kan dominera så och ändå torska! Finns en intervju med Ottosson, han trodde på ledband i knäet. Och tillbaka efter OS-uppehållet (känns som ett väldigt lägligt uppehåll för DIFs del med tanke på Otto, Krüger och Tjärnqvist.)

Stefan sa...

Hardy kommer ha ett delikat problem att sätta ihop kedjorna när Otto, Krüger och Tjärna kommer tillbaka..

Hoppas på detta jag..

J.Ölvestad
K.Ottosson
M.Nilson

N.Danielsson
A.Engqvist
J.Josefsson

M.Krüger
M.Zigomanis
M.Tjärnqvist

T.Eriksson
M.Holmqvist
C.Eklund

Marie Hallman sa...

Stefan: Intressanta lines. Enda jag inte gillar riktigt är att ha Ante E och Jacob i samma line, de är ju defensiva centrar båda två....kanske bättre att flytta ner en av dem till linen under ohc flytta upp Ziggy som kan gillar att stå och stöka framför mål.
Alltså
Danielsson - Enqvist - Zigomanis
Krüger- Josefson - Tjärna.

Då får Krüger och Josefson spela ihop .... och de hittar varandra bra!

Stefan sa...

Sätter alltid ihop kedjor med en bra center med en defensivt stark forward som även är bra i anfallszon och en topp i uppställningen som är skridskostark och aggressiv