onsdag 10 februari 2010

Hockeyonsdag! Marie hissar och dissar...

Uppehåll i elitserien nu men vi kör väl en liten hockeytorsdag i dag onsdag ändå! Ett uppsamlingsheat med lite smått och gott från elitserien som gick kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA

Patientens tillstånd (DIF): Såg lite sega ut mot HV71. Laddar batterierna på Gran Canaria.

Doktor DIF ordinerar: Sol, sova, bada, samla energi. Sedan hem och köra järnet i två veckor inför matcherna som avgör om det blir hemmafördel i slutspelet eller inte.


Patientens tillstånd (SSK): Tappade viktiga poäng i slutspurten inför OS-uppehållet men steget över kvalseriestrecket är fortfarande möjligt.

Doktor Kringla ordinerar: Släpp slutspelsdrömmen och beefa upp inför kvalseriestrecksstriden istället. Indivduell träning nu i en vecka, den som kör hårdast vinner.


CITATET 1:

”Fingret började gå åt fel håll”

(Peter Forsberg efter att fingret gått ur led i torsdags. Finns det någon kroppsdel som inte är paj på Foppa nu?)


CITATET 2:

”Jag vet att den linjemannen är från Ängelholm.”

(Skellefteåforwarden Yared Hagos var skeptisk till linjemannen Conny Ekenbergs bedömingen när SAIK förlorade med 1-2 mot Rögle. I Ängelholm.)


CITATET 3:

”Som alla vet är det ett rätt känsligt område, så det kändes kan jag lova”

(Timråforwarden Daniel Corso hade ont, ont efter en spearing av Rögleforwarden Jacob Johansson rätt på kulorna.)


CITATET 4:

” Jag är ingen Saida utan jag är hockeytränare.”

(Luleåtränaren Roger Rönnberg svarar i NSD på en fråga om det blir slutspel för Luleå eller inte.)


VECKANS LAG…

Stefan Liv, mv, HV71 (2)

Hannu Pikkarainen, b, Modo (1)

Juuso Hietanen, b, Brynäs (2)

Mattias Tedenby, f, HV71 (1)

Joel Lundqvist, c, Frölunda (2)

Marcus Nilson, f, Djurgården (2)


VECKANS…


…favoritarena: Timråmålvakten Anders Lindbäck trivs i Kinnarps arena. 53 räddningar i november och 40 i torsdags. Osannolika 93 på två matcher. Imponerande.


…hattrick: Han är liten men naggande god när det stämmer. Forwarden Anders Söderberg hittade rätt med tre mål, Skellefteås samtliga när HV71 besegrades med 3-2.


…publikfest: Fullsatt för Djurgården för sjättegången den här säsongen. Bra tryck och skönt klirr i kassan. Och så seger mot Modo på det. Inte undra på att det glödde lite extra i järnkaminerna.


…målvaktsbyte: Linköpingscoachen Slavomir Lener var inte nöjd med sitt lags inställning och bytte målvakt när LHC ledde med 3-2. Ett byte som fick motsatt effekt då det mest peppade gästande Rögle som vände och vann med 4-3.


… beef: Södertäljeforwarden Robert Carlsson och Timråforwarden Martin Sonnenberg skickar inga kompiskramar till varandra. Gruffade redan före första tekningen och avslutade matchen med ett ordbråk angående en tackling, en ”fet liten linjeman”, en armbåge och vem som är ”fegjävel” eller inte. Idrott förbrödrar. Men inte alltid uppenbarligen.

…målsuccé: Färjestadsvärvningen Lubos Bartecko möttes med skepsis hos gamla ärrade hockeykrönikörer. Men slovaken har visat tvivlarna att han kan än med sju mål och fem assist, totalt 12 poäng på tio matcher. Starkt.

… videokoll: Luleåbacken Jan Sandström lyckades få in en puck som smet in så diskret vid ena stolpen att ingen riktigt såg om den var inne eller inte. Det blev sedan sex minuters spel utan avbrott innan domarna fick chans att videgranska vart pucken tagit vägen. Och visst var den inne. Tur för Luleå att det finns målkameror.

… mål: Vad är oddsen för att ett skott ska ta på en skridsko, fara en meter ovanför målburen, få en konstig snedstuds i sargen och flyga tillbaka, i en båge, över målet och sedan studsa in i kassen via målvaktens rygg? Måste vara några tusen gånger på den. Men Frölundabacken Christian Bäckman gjorde det, via Färjestadmålvakten Robin Rahms rygg i veckan. Det gör han nog aldrig igen.

GNAGARHÖRNAN: Tung förlust mot Oskarshamn borta följt av en ännu tyngre nollning av Almtuna hemma på Hovet. Och plötsligt är det tajt som fan i toppen av den hockeyallsvenska tabellen. Tre lag (tvåan AIK, trean Malmö och fyran Växjö ) på samma poäng inför onsdagskvällens toppfajt mellan Leksand och Gnaget. Känns som en nyckelmatch Gnaget!

GODBITEN: Färjestads 2-2 mål mot Skellefteå i måndags var klapp-klappgodis av högsta kvalitet. Pucken gick i zickzack, som längs ett snöre mellan fyra spelare innan Dragan Umicevic till sist satte klubbladet till pucken och styrde in pucken i mål. Sovjetklass på det samarbetet. Väldigt vackert.

GLÖDHET: Streckstriden fortsätter att vara en nagelbitare. Både för de som vill till slutspel och för dem som hoppas slippa kvalserien. Sju matcher kvar och långt ifrån avgjort. Bäst att bunkar med Losec.

UNDER ISEN: Luleå. Sju förluster på de nio senaste matcherna. Vad har hänt med laget som aldrig ger upp? Nu är Luleå plötsligt åtta med bara fyra poäng ner till jagande Modo under slutspelsstrecket. Svettigt värre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie,

Jag vet att du gärna vill ha ssk kvar i elitserien, men personligen så hoppas jag att de åker ut tillsammans med Rögle till fördel för Leksand och Malmö/aik.

SSK är inget vidare publiklag och är i stora drag väldigt tråkiga att se på. Det är heller inget lag som skapar någon sån där speciellkänsla när man möter dem.

Hoppas det gör gubbarna gott med en vecka på Gran Canaria och att vi lyckas behålla minst tredjeplatsen inför slutspelet.

Tack som så många gånger tidigare för en bra blogg.

/Jepe

Marie Hallman sa...

Jepe: Det är sant. Jag hoppas SSK blir kvar. Men ett byte mellan AIK och Rögle skulle pigga upp.... Leksand är ju också en injektion i elitserien om de går upp. Synd att det inte är 14 lag...

Den här veckan på GC ska ju bidra till laddade batterier så... nu är det upp till bevis när de kommer hem på att det har laddats i och inte ur under veckan i solen, ha, ha.

Tack själv för snälla ord och för att du läser Jepe!