söndag 7 februari 2010

Christian Sandberg: "Vi gräver ner oss i skiten istället för att bara köra på"


(AIK-forwarden Christian Sandberg. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

AIK har elva trepoängsförluster på sina 43 spelade matcher.

Tre av de elva trepoängstorskarna har man tagit mot Almtuna.

Uppsalalaget är tillsammans med Växjö, de enda lag som AIK nu har minusstatistik på.

Varför kan inte Christian Sandberg förklara.


– Nej, jag vet inte men borta är de svårspelade. De har ett bra grundspel, åker mycket skridskor och är ett bra lag.


Men det är ju Leksand också och de slår ni ju hela tiden.

– Jo men det är ju tillfälligheter också. Jag tycker inte att vi gör en dålig match idag men vi är inte lika heta som dem är i tredje. De får in sina mål, såna som vi hade behövt få på skott och returer, säger Sandberg.


Som trots att han är självkritisk, var en av de hetaste spelarna på Hovet mot Almtuna. Och AIK pepprade ju trots allt målvaktstalangen Fredrik Pettersson Wentzel i Almtunamålet framför allt i första och andra perioderna men 18-åringen storspelade och tog flera skott som borde ha gått in.


– Ja men samtidigt så är vi inte tillräckligt heta på returerna och framför mål. Vi har lägen men gör inget av dem. Vi ger honom mycket skott som inte är så farliga och då växer han. Jag vet inte varför det blir så här, annars så brukar vi vara heta och sugna här hemma men i dag så stämmer det inte alls. Vi har bra fart, kommer i bra lägen men slarvar för mycket i tredje.


Jag tycker det kändes som att ni tappade rätt mycket mot slutet, att det blev lite soppatorsk?

– Nja det vet jag inte, vi kom ut bra i tredje tycker jag och vi sa innan att fan vi vill ju vinna den här. Men då får de in ett mål (1-0) och då gräver vi ner oss i skiten direkt istället för att köra på. Det är ju bara en balja upp. Och det blir likadant när de får andra målet (2-0) så det är tungt, avslutar Sandberg.

6 kommentarer:

Hans sa...

Skön lirare den där Sandberg! Han kommer att bli viktig i kvalserien, fast kvalserien börjar faktiskt redan nu. I och med den här förlusten så måste alla verkligen köra på lite hårdare framöver för att vi ska kunna ta oss ända in i mål. Litar på att Sandberg visar vägen...

Marie Hallman sa...

Hans: Ja han är skön. En av de som klart bäst i AIK i dag, trampar på, är kreativ och letar luckor, var nära väldigt många gånger. Synd att han ite fick in pucken.

Benny sa...

Klantigt av AIK-spelarna att skjuta på täckande Almtunaspelare hela tiden. De verkar ha svårt att kolla upp och se vad som är framför innan de skjuter. Många av dem verkar kolla på pucken i stället när de skjuter i stället för att se vad som finns framför.

Anonym sa...

Marie....så bra att du gör dessa intrvjuver även när det blir torsk...det är liksom då man har störst behov av att få höra vad spelare och ledare tycker.

Anonym sa...

Som anonym håller jag helt med tidigare anonym. Det är otroligt trevligt att få läsa av sig i alla väder.

Marie Hallman sa...

Benny: Lite för dålig kyla kanske?

Anonym 1 o 2: Tack, det värmer. Det är inte så skoj att klampa fram med block och penna efter förluster men det är ju viktigt att belysa vad som händer då med. Och spelarna är alltid justa även om de är besvikna och mindre glada på sig själva...