måndag 11 januari 2010

UFA sugna på fler svenskar?

Så... det blev Ufa Salavat Yulaev för Mika Hannula som nu får Rysslands förbundskapten Vjatjeslav Bykov som tränare. Från ett par stålgrå ögon (Hardy Nilsson) till nästa järnblick (Bykov).

Läge för Bengt-Åke Gustafsson att slå Mika en signal inför OS kanske? Och pumpa honom lite på hur Bykov vill spela sina lag....

Intressant annars att det var just dit som Hannula gick.

Jag fick nämligen ett tips i veckan om att HV:s storstjärna Johan Davidsson har blivit erbjuden 2 miljoner dollar netto, dvs cirka 16 miljoner kronor av en rysk klubb. En av de tänkbara klubbarna som då nämndes var just UFA.

Man undrar ju om de har fler miljoner att spendera eller om de la stålarna på Hannula i stället. Jag vet faktiskt inte riktigt vilket det är. Davidsson har dock, enligt min källa, satt prislappen 2,2 miljoner dollar netto ( = motsvarande 16,3 miljoner kronor) i lön, för att han ska tacka ja till ett ryskt erbjudande.
Frågan är dels om han kan tänka sig att gå ner till 2 miljoner dollar netto (= 14,8 miljoner svenska kronor) eller inte. Och om det var Ufa som gav honom det budet?

Ledsen att jag inte kan slå fast vilken rysk klubb som jagar Davidsson föresten men min källa sa att det TROLIGEN var just Ufa men visste inte säkert. Så ni får ta uppgiften om klubbnamnet vad det är.

Att det fanns ett konkret bud däremot på 2 miljoner dollar netto från en KHL-klubb var källan bensäker på. Visar sig väl så småningom vilken klubb det var och hur Davidsson till slut ställde sig till en något lägre lön än han först tänkt sig.

5 kommentarer:

27Eriksson sa...

Finns ju intresse även i Schweiz för Johan Davidsson.
tror dock inte att det handlar om samma pengar i Alplandet än vad det handlar om i jättelandet i Öster.

Anonym sa...

Hej Marie!
Du skulle inte kunna kolla me Gozzi hur det ligger till med något nyförvärv till AIK inför en ev. kvalserie? Tänker då främst på en ny back. Jag vet att AIK har ekonomiska problem men skulle vara kul att få veta!
MVH
Erik

Marie Hallman sa...

27Eriksson: JO så är det ju, Johan har ju dessutom, via sin agent, låtit de ryska klubbarna veta att han gärna tar någon säsong i KHL.

Erik: Hm, jo men det känns ju inte som spelare är aktuellt just nu?! Eller?? Men visst kan jag kolla.

Larry sa...

Ja det måste in förstärkning i Gnaget till kvalserien. Kan andra lag fuska med Elitseriespelare kan väl vi också göra det?
Hur ligger det till med Johan Åkerman, är han sugen på en flytt hem till "fadershuset?" skulle ju vara en fantastisk förstärkning om han kom tillbaka - för att ta ett exempel. Och hur är det med skadorna i AIK? Henrik Eriksson var ju borta senast.

Marie Hallman sa...

Larry: AIK får vara farmarklubb åt ett elitserielag, precis som alla andra allsvenska lag men jag tror inte de vill vara det faktiskt.
Åkerman låter som en högoddsare. Ska försöka hinna kolla skadeläget. Lovar inte men ska försöka.