söndag 24 januari 2010

Pierre Hedin: "Då blir man så glad, så glad"

Jag har ju utlovat en intervju med Pierre Hedin om matchen i går, kom en AIK match emellan men här är den nu änteligen...:


(Hedin - fick chansen och tog den. Foto Marie Hallman/ARKIVBILD)

Det såg kört ut.

Men Pierre Hedin fick chansen och tog den – med bara 7,6 sekunder kvar.

– Jag visste att det var lite tid, för det var bara 25 sekunder kvar när vi hade pucken i egen zon, men jag visst inte att det var SÅ lite tid kvar, skrattar Hedin.


Som tursamt nog hade dröjt sig kvar på rätt planhalva.


– Det var en back som hämtade upp pucken, så jag var kvar på offensiva blå. Hade inte så mycket energi kvar att åka hem så jag stannade kvar där och väntade in ett bra läge.


Och det fick du!

– Absolut! Vi hade lite tur i hörnet, att vi kunde jobba till oss pucken där. Vi var två man framför mål. Robban som sköt första skott och så sedan jag som fick returen. Ibland har man flyt, ha, ha. Men vi har haft lite motflyt i andra matcher när det andra laget har tagit ut sin målvakt och haft samma scenario. Men det var vår tur att ha tur den här gången, säger Pierre Hedin.


Som galen av lycka kastade sig ner på knä och jublade högst av alla.


– Ja men vi fick kriga i uppförsbacke hela matchen, vi var värda den där poängen. Det var lite synd att vi hamnade i den sits vi hamnade innan men då krigade vi på bra. Som tur var så fick vi utdelning sedan i förlängningen. Jag vet jag inte vad som hände där men vi hade mer energi än dem (Luleå) då när vi precis hade gjort mål (Hedins mål) så vi hade mer energi än dem när vi gick in i sudden.


Vad menar du att ni var värda poängen?

– Jomen de fick ju några lätta mål medan vi inte hade den turen som de fick när de fick två såna lätta mål.


Vad hann du tänka när Luleå fick sina två mål på målvaktsmissar?

– Alltså det är sånt som… i den sits som vi är så får det ju bara inte hända. Vi måste ta poäng i varje omgång för att ta oss uppåt. Och laget växer inte direkt när man får såna mål emot sig. Snarare tvärtom. Men då var det bara att kriga ännu hårdare och det gjorde vi då. Och så får de göra 3-1. Men då får man kriga ännu hårdare ändå, så när man kvitterar (som han själv gjorde) med sju sekunder kvar, då blir man så glad, så glad, säger Pierre Hedin med en röst som verkligen klingar av glädje och lättnad.


SSK är redan nu borträknat från slutspelsstriden av många experter men inte av Pierre Hedin. Slutspel är fortfarande ett realistiskt mål, tycker han:


– Ja, absolut. Det är tretton matcher kvar och många poäng kvar att spela om.


Men de andra lagen kommer ju också ta poäng.

– Absolut, men ju fler som är inblandade i slutspelsstriden, ju mer nerver blir det. Vissa lag gillar den situationen, andra har svårt för det. Vi är ett lag som har fått kriga hela säsongen, det är bara fortsätta kriga på.


Ni gillar det där nervspelet?

- Absolut. Vi har jagat hela säsongen, så det kan passa oss perfekt. Och efter jul så har vi ändrat lite detaljer i spelet. Vi känner oss mer trygga nu, har fått bra utdelning på hemmaplan, sedan har bortaspelet varit sisådär. Det är där vi får rycka upp oss om vi ska ta oss till slutspel.


Ni får ta med er energin från hemmamatcherna till bortaplanen!

– Ja, vi lite så är det. Vi måste ta med samma energi på bortplanen, det har varit sådär så det är dags för en bortaseger nu. Vi har bra energi i laget och fick bra självförtroendet efter matchen i går (lördag) så vi ser fram emot matchen i Rögle i morgon (måndag).


Inga kommentarer: