måndag 11 januari 2010

Koll på andra sidan pölen... tre minuter från ännu en nolla

(Jhonas Enroth var nära en ny nolla. Foto Marie Hallman/arkivbild)

Uppåt för Jhonas Enroth, neråt för Danne Larsson får man väl summera veckan som gått för de två svenska målvakterna i AHL.

Jhonas Enroth inledde visserligen med en 3-4 förlust borta mot Binghamton i fredags, men han tog 29 av 33 skott. Släppte in ett mål i första, två i andra och ett i tredje så det var ändå en helt okej insats.

I går lördag (natt mot söndag svensk tid) var han två minuter och 59 sekunder från att hålla nollan då Portland vann med 2-1 mot Adirondack borta. Jhonas tog 26 av 27 skott och släppte in det enda baklängesmålet 17.01 in i slutperioden (av Andreas Nodl. Hm, kul namn...) Snacka om irriterande mål där... men first star blev han i alla fall, Jhonas. Och på hemsidan beskrivs hans insats som " a first-star performance to lead the Portland Pirates to a 2-1 win over the Adirondack Phantoms"

Portland spelade på söndag (natt mot måndag svensk tid) också men då stod backupen Lamoureux i mål.

Danne Larsson fick bara spela i en av Grand Rapids tre matcher i veckan. Han inledde i målet på onsdagen (natt mot torsdag svensk tid) då Grand Rapids förlroade med 2-3 mot San Antonio borta. Men han spelade bara 16 minuter och sex sekunder innan Griffins bytte målvakt.
Danne hann släppa in tre mål, dvs ta 9 av 12 skott på den tid han fick spela. Första baklängesmålet kom redan efter 1.07, det andra efter 6.08 och det tredje efter 16.06 då San Antonio hade pp. Sedan var det bara lyda tränarens order och byta.

Griffins tränare är föresten rätt förtjust i att byta startmålvakten för att få en förändring, det här var sjätte gången på de åtta senaste matcherna som han har plockat startmålisen av isen.

Griffins spelade lördag och söndag också men då stod Jordan Pearce i målet.