söndag 17 januari 2010

Koll på andra sidan pölen: Danne first star, Jhonas ångar på

Det har gått lite emot för Danne Larsson och hans Grand Rapids ett tag men i går lördag, natten mot söndag, svensk tid gjorde Danne en kalasmatch när Griffins vann med 3-1 mot Hamilton hemma.

Danne tog 39 av 40 skott, det enda som gick in var en retur som kom 7,48 i tredje. Svensken blev dessutom vald till first star i matchen efter det som på hemsidan kallas " a brilliant performance".

Svensken höll bland annat nollan i ett 46 sekunder 3-5 underläge där han gjorde "a great save" vid vänstra stolpen och höll emot fint när Hamilton pressade på och vann skotten i tredje med 17-5.


En skön revansch för förlusten i fredags (natt mot lördag svensk tid) antar jag. Då blev det 2-3 torsk mot Peoria.

Danne tog 25 av 28 skott och samtliga tre baklängesmål kom när Peoria hade en man mer på isen. De två första var styrningar, det tredje ett mål när det var full kalabalik framför Griffinsmålet.



Jhonas Enroth hade en tung start på säsongen men de senaste veckorna har han ångat på rejält.

Det blev visserligen förlust i tisdags (natten mot onsdag svensk tid) med 1-2 mot Lowell Devils hemma. Enroth tog 20 av 22 skott.

Men redan på fredagen (natt mot lördag sv tid) tog han gruvlig revansch och släppte bara ett mål (9,04 in i andra), samt tog 33 av 34 skott när Portland vann med hela 7-1 mot Worcester hemma.

Den fina insatsen följdes sedan upp på lördagen med en 3-2 seger på straffar mot Lowell Devils. Jhonas tog 30 av 32 skott under ordinarie tid och förlängning och tog sedan Lowells samtliga tre straffar samtidigt som hans utespelare satte tre av fyra.


Staffan Kronwall blev för övrigt utnämnd till second star i fredags efter att ha gjort mål för Abbotsford när de förlorade med 2-3. Känns trist att han är där i AHL igen. Han är för bra för AHL, ska bli intressant att se hur han tänker inför nästa säsong.
Dags att komma hem till Djurgården kanske?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle du kunna ta kontakt med Kronwall å fråga om det är aktuellt redan till denna säsongen att kliva hem till DIF

Marie Hallman sa...

Anonym: Ska försöka, han är lite svår att få tag på där borta. men jag minns att han sa i somras att han ville ge NHL en sista chans och att han skulle fundera inför nästa säsong om det inte var dags att komma hem om det blev AHL igen och det blev det ju. Tyvärr, tycker jag som skulle vilja se honom lyckas i NHL.
Tror inte han kommer nu men jag ska försöka få tag på honom eller agenten.