fredag 29 januari 2010

Jonas Liwing: " Det är kul med hockey, man kan glömma det ibland"


(Jonas Liwing firade födelsedagen med en kvittering till 1-1, Foto Marie Hallman)


Blev en märklig match för AIK på Hovet mot ett heltaggat Borås.

AIK inledde uselt, gjorde en grym vändning och tappade sedan allt, men lyckades ändå vinna matchen.

Det föll väl ett ton från axlarna på samtliga i AIK-tröjor när AIK-forwardenTobias Ericsson dödade Borås jakt på en kvittering genom att göra mål i tom kasse.


AIK-backen Jonas Liwing fyllde 27 år idag (fredag). Han firade med att inleda vändningen i andra med sitt 1-1 mål.


Men medger att första var:

– Jättedålig. Det kändes som om vi inte ville vara med på isen överhuvudtaget. Det fanns ingen glädje, ingenting. Sen fick vi en utskällning... eller utskällning kanske är att ta i men i alla fall några allvars ord av Rogga (tränaren Roger Melin) i pausen.


Vad sa han?

– Han frågade mest om det fanns någon som ville vara med och spela överhuvudtaget. Det kändes inte som någon ville det, men det är ju kul med hockey. Man kan glömma bort det ibland, säger Liwing.


Som alltså inledde vändningen från 0-1 till 4-1 med sitt slagskott från blå redan efter 41 sekunder av andra:


– Vi fick bra go där, det kändes som att vi spelade i anfallszonen i stort sett hela perioden och så fick vi några pp tidigt där också. Det var skönt.


Och så inledde du vändningen där med ditt 1-1 mål?

– Nja, he, he det vet jag inte. Men det var skönt att få ett tidigt mål. Fast jag tänker inte ta åt mig äran för den där vändningen. Det gör jag inte.


Berätta om målet?

– Äh det var en studspuck, jag sköt utan att sikta men den gick ju in, he, he.

I tredje perioden kom Borås ut med fart under rören och fick både reducering till 2-4 och 3-4 samtidigt som AIK såg ut att ha tagit lite tidigt fredagsmys.


– Jag vet inte om vi blir för avslappnade för att vi leder med tre mål men det blir lite onödigt nervöst i slutet där. Men vi grejade det ju i alla fall.


Hur kan det vara så olika i tre perioder?

– Ja, psykologin är ju... det finns ju inom idrotten också. Det är lätt att man blir för avslappnad och tror att man bara kan spela hem det. Men varje gång det händer något sånt här så får man lära sig av det, säger Liwing.

När Borås gjorde sitt andra och tredje mål vaknade publiken och fick i gång ett bra tryck med ”Kom igen Gnaget”.


– Men jag var så nervös när de gjorde tredje målet så jag hörde ingenting, jag stängde bara in mig i min lilla bubbla och försökte koncentrera mig.


Ni har vunnit tio av de elva matcherna efter juluppehållet?

–Det är bra, he, he, det är roligt. Kan vi vinna tio av de nästa elva matcherna vi har så kan det bli riktigt bra till slut, säger Liwing.


Som tänkte fira födelsedagen på ett fokuserat och spartanskt vis:

– Jag ska åka hem och dricka näringsshakes och äta proteinbars. Vi har ju träning i morgon.

2 kommentarer:

Larry sa...

Kul att se ny sponsorlogga på tröjan (och byxorna) Fabege. Den har inte varit där tidigare. Kanske lite nya kulor som trillar in på kontot trots allt :-) Det är ju välbehövligt om man säger så men kul att det finns sponsorer som vill hoppa på att sponsra AIK med tanke på att det ju ryktas om konkurs och allt

Marie Hallman sa...

Larry: Det har jag inte tänkt på faktiskt men det är ju bra att det ramlar in mer stålars, :) AIK behöver ju varenda korvöre.