torsdag 21 januari 2010

Hockeytorsdag! Marie hissar och dissar....

Hockeytorsdag! Och en sammanfattningen av elitserieveckan som gått. Med lite smått och gott från elitserien kryddat med lite AIK.


HOCKEYDOKTORERNA

Patientens tillstånd (DIF): Trögstartat i två matcher, då blev det två raka torsk också .

Doktor DIF ordinerar: Ta tillbaka initiativet, från start.


Patientens tillstånd (SSK): Krampaktigt. Var tog den berömda vändamatcher energin vägen plötsligt?

Doktor Kringla ordinerar: Desperation tack. Det kan ju bara bli bättre. Ös på innan det är försent.


CITATET 1:

”Vi är ute i gyttjan och far”

(Rögles tränare Gunnar Persson efter förlusten i lördags. Rögle har inför kvällens match endast en trepoängare på 17 matcher. Krävs en grävskopa för att ta sig upp ur den lervällingen.)


CITATET 2:

” Vi måste ha ätit mycket julskinka som fungerat bra”

(Brynäsmålvakten Jacob Markström letar förklaringar till att Brynäs vaknat till liv efter juluppehållet och tagit 19 poäng sedan annandag jul.)


CITATET 3:

” Jag gråter inte och skyller inte på någon. Inte på Fredrik Andersson, inte på Thomas Steen. De jobbar på annat sätt. Om de jobbar”

Modos sparkade tränare Miloslav Horava till Expressen, avd: nä jag är inte bitter…


VECKANS LAG…

Stefan Liv, mv, HV71 (1)

Magnus Johansson, b, Linköping (1)

Severin Blindenbacher, b, Färjestad (1)

Emil Lundberg, f, Luleå (1)

Tony Mårtensson, c, Linköping (3)

Marcus Nilson, f, Djurgården (1)


VECKANS…

… drömstart: Han har väntat och längtat och stått på sig. Till slut sa Detroit ja och så var det äntligen dags för spel. Klart Färjestadsforwarden Dick Axelsson slog till med mål direkt. Att den andre Färjestadsdebutanten, Lubos Bartecko, inte ville vara sämre och gjorde mål han med var extra lök på laxen.


… blåsning: Domaren Wolmer Edqvist blåste både här och där när han inte borde ha blåst och struntade i pipan när det borde ha visslats mellan Djurgården och Luleå. Märkligast blev det när Djurgården fick ett mål bortdömt under en avvaktande utvisning på Luleå fast pucken var inne och Luleå inte hade kontroll över den. Liksom att Marcus Nilsons klockrena openice-tackling förvandlades till en utvisning.


… spricka: Djurgårdsforwarden Marcus Krüger fastnade i en spricka i isen under en träning på Hovet och pajjade foten. Just det scenariot har vi hört förr. Det är inte okej. Inte. Isen ska inte få vara så dålig som den är.

… ryggläge: Det händer kanske en gång vartannat år. Grym otur med tajmingen då för SSK-keepern Björne Bjurling att han fick ner skenan i något hål på isen, fick felskär och landade pladask på rygg samtidigt som Skellefteå stormade ner mot målet. Luften gick ur där. Bara dra in ny och komma igen.

…debutant: Snacket går att forwarden Marcus Hurtig får fördelar i Luleå på grund av klubbikonen, pappa Lars. Men de som säger så kan inte ha sett Marcus spela. Bra fart, skön attityd och en bra insats i debuten för Luleå. En av de roligaste spelarna att se på isen, oavsett namnet på tröjan.

… skridsko: Det är inte lätt att vara linjedomare, jobbigt att hoppa upp i luften om man står i vägen när pucken kommer. Och det är mänskligt att fela. Men om man nu står i vägen, inte lyckas lyfta på tassarna och avbryter ett två mot nollfriläge så kanske man ska ha mer känsla än domarteamet i Linköping som inte bad om ursäkt. Och sedan krönte insatsen med en gamemissconduct på Djurgårdens Jimmie Ölvestad vars chans styrdes ut i tomma intet av linjemannes skridsko. Inte bra.

…pappa: SSK-forwarden Linus Klasen och sambon Emma har fått en Lincoln. Och SSK andas ut. Det såg mer än lovligt initiativlöst ut när Klasen var hemma en match i väntan på bebisen. Ikväll är pucktrollaren tillbaka.

... dubbelspel: Turerna i Timrå kring Challe Berglunds vara eller inte vara i klubben blir allt mer osnygga. Det rekas tränare bakom ryggen, man velar än hit än dit. Känns inte som bästa grunden för arbetsrodirekt. Nu valde Timråaktuelle Hannu Aravirta Modo, frågan är vad han väljer om någon månad när nästa säsong ska styras upp.

… revansch: Modofloppen Roman Malek har haft det tungt. Inte ens allsvenska bottenlaget Sundsvall ville låna honom men när han plötsligt fick en sista chans så tog tjecken den och räddade 22 av 23 skott och tog sin första trepoängare för säsongen. Så dags det.

GNAGARHÖRNAN: Sjunde raka segern, 4-1 mot ett tungfotat Leksand. Ett mer fysiskt spel och harmoni i femmorna. Och äntligen nästan fullt hus. Det ser ljust ut för AIK. Men Gnagets pp. Inte bra. Radar upp 5-3 spel utan knappt en målchans. Det måste rättas till – pronto!

GODBITEN: Luleåforwarden Martin Chabadas mål i tom kasse på Hovet var ett riktigt cirkusnummer. Han slängde, ståendes med ryggen mot mål, halvvägs ut på banan, iväg pucken som seglade i en båge och in i mål samtidigt som han själv gick omkull och låg på isen och med stor förvåning såg pucken gå in i mål. Inte kul för DIF men såna konstnummer ser man sällan. Imponerande.

GLÖDHET: Marcus Nilson. Det tog ett par månader att varva upp turbon men nu är Djurgårdsforwarden där han ska vara. Nio raka matcher med poäng nu och äntligen så där grinigt het varvat med iskallt säker när det behövs som alla Djurgårdsfans hade hoppats att han ska vara.

UNDER ISEN: De idioter som hotar spelare i Rögle. Som om det inte är kämpigt nog när laget inte räcker till och förlusterna radar upp sig. På vilket sätt har de tänkt sig att påhoppen ska stärka och lyfta laget? Man undrar.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå i kiosken... Det är INGEN som reflekterat över Nillsons klubba som gav Abbott en blödande Fläskläpp... Givna 2+2 blev vadå...? Wolmer var usen men åt BÅDA håll...

Marie Hallman sa...

bättre hockey: Jo jag skrev ju det! Han blåste både här och där när det inte skulle blåsas och lät bli när det hade behövts. Jag vet att jag skrivit ett antal gånger i anslutning till matchen att han var lika usel åt båda håll. Int bra alls.. ;)

Anonym sa...

Marie!
Jag vet inte om du vet men tydligen har Georges Laraque blivit tvingad att lämna Montreal nu!

Han har tydligen ett kontrakt med Montreal och som betyder att om han vill spela något mer iår så får det bli i AHL eller i Europa.
Hur stor chans tror du det är på att han hamnar i AIK? Tvivlar starkt på att han vill spela i AHL och AIKs ekonomi bör ju väll inte ta stryk då han får en NHL-lön av Montreal resten av säsongen!

Du skulle inte kunna fråga Gozzi om detta? = )

Stefan sa...

DIF vann med 4-3 med ett nödrop.Ledde med 4-1 och höll på att tappa det..4 skott på mål dom två sista perioderna. 3 poäng och två mål i power-play är det enda jag är nöjd med ikväll..Box-play måste bli bättre.

Marie Hallman sa...

Anonym: Låter som ett långskott, ,men visst kan jag fråga.

Stefan: Jag höll ett öga på nätet på matchen men det där låter ju inte bra. Verkligen inte. Ska ringa någon i morgon på matchen.

Mille sa...

Långskott? Laraque har nu under natten skickat mej till flera AIK-supportrar han har kontakt med att "I might be back now...".

Larry sa...

Marie! Ring Gozzi nu!!!!! Laraque klubblös och kan spela gratis för AIK, då Montreal betalar hans lön säsongen ut.

Vore ju en fantastisk värvning och inte minst skulle småpojkar som Klasen och Kilström i SSK göra brunt i brallan av bara vetskapen av att bli jagad av Laraque.

Och varför skulle det vara ett långskott? Det får du förklara för mig!

Marie Hallman sa...

Mille :Okej de mejlen skulle jag vilja se först innan jag tror pådem...

Larry: långskott? Jo för att han har kontrakt med Montreal och det är inte bara att säga "jaha vill ni inte ha mig så åker jag till AIK då". Det finns lönetak som ska regleras och ett 800 sidor långt avtal med regler som ska följas oc så ska Montreal bli nöjda med dealen också. Han lär knappast bryta kontraktet för att spela för inga pengar här.... utan måste så klart lyssna till vad Montreal säger. jag kan ta Marcus Nilson som exempel. Calgary satte honom i frysboxen en hel säsong och vägrade gå med på en flytt tills dess att ett KHL-lag la upp tillräckligt med stålar.
Sånt kan vara bra att ha i minnet...

Och jag har inte hunnit ringa än. har haft fullt upp med DIF och SSK idag och ska göra AIK i kväll coh bara måste hinna äta också. Tar det när jag hinner och får tag på Gozzi...

Unknown sa...

Marie, Laraque har mejlat till ett flertal AIK-fans, inkl mig!

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/allsvenskan/article6475301.ab

Gozzi har kontaktat Laraque!!!

Larry sa...

Marie: Men han kommer inte att spela gratis här. Han är "gratis" för AIK men Montreal betalar hans lön säsongen ut. Dessutomt tror jag nog att Montreal ser att han spelar hockey än att bara vara hemma och dega och bara låta pengarna ticka in på kontot.

Marie Hallman sa...

Kjell: Kan du inte skicka vidare det mejlet till mig då? mejl@hockeymedmariehallman.se

Anonym och Larry: JAg har pratat med Gozzi nu. Kommer snart. När det gäller löner oh utköp så finns det som sagt en massa snåriga NHL-regler som är till just för att man inte ska kunna kapa lönetaket genom att bryta kontraktet med en spelare och sedan ta in en annan dyr. Det är tex därför som Nyllet och Washington är i den sits som de är men vi får se. Ingen här hemma verkar ha koll på de där reglerna i den där 800 sidor feta regelboken. Jag har det definitivt inte men de scouter och agenter jag talat med och Gozzi har det inte heller så vi får se. Men som sagt intervju uppe snart.