fredag 22 januari 2010

Anders Gozzi: " Vi jobbar stenhårt för att lösa det här"

Förre AIK-spelaren George Laraque har köpts ut från sitt kontrakt med Montreal Canadiens.

Han får, enligt den deal som gjorts, inte spela i något annat NHL lag. Men frågan är vad som händer nu.

AIK är hur som helst intresserade:


– Vi har pratat med hans svenska agent, ja. Vi har visat vårat intresse genom agenten men inte fått svar av honom själv (Laraque) än, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till bloggen på fredagskvällen.


Enligt Montreals hemsida så kommer han kvarstå i deras laguppställning och ingå i deras lönetak. (se citat nedan) och det finns en massa regler om det där. Hur påverkar det era chanser att ta honom till AIK?


– Jag vet inte. Men det vi vet är att de har köpt ut honom, så jag TROR att han är fri att gå vart han vill, jag tror de har gjort ett avslut, säger Anders Gozzi.


Vad har ni för chanser att få hit honom då?

– Ingen aning.


Har ni pengar för det?

– Vi får väl se. Vi ska först och främst kolla om han är intresserad eller inte, sedan får vi se hur vi kan lösa det.

Georges Laraque, har enligt uppgiftslämnare till mig, skickat mejl till ett antal AIK-fans där han säger att ” I might be back now...".

De uppgifterna tvivlar Anders Gozzi på:


– Alltså, det skrivs så mycket på forum och bloggar. Som det här att halva laget skulle vara magsjuka inför Leksandsmatchen fast det inte var det, så det där... säger Gozzi och skakar på huvudet.


Har han mejlat dig då?

– Nej. Det har han inte. Vi pratades vid förr men vi har inte hörts nu på slutet.


När hördes ni av senast, du och han personligen?

– För två år sedan, säger Gozzi som ändå har stora förhoppningar om en förstärkning.


Att elitserieklubbarna säkert också är intresserade om nu Laraque är sugen på Sverige ser inte Gozzi som något problem.

– Nej, om han väljer att komma hit (till Sverige) så blir det AIK. Det är jag säker på. Och öppningar finns. Intresset finns och vi jobbar stenhårt på att lösa det här, mer kan jag inte säga just nu, avslutar Gozzi.

När det gäller regler för var spelare får gå under en säsong så är det alltså lite speciellt med NHL.


Så här säger Montreals general manager Bob Gainey till NHL-klubbens hemsida:

“Georges will continue to be considered a player on our roster, which means we must keep the number of players we have to 22. Because Georges had a no-move clause in his contract, he could not be put on waivers and there were limited discussions regarding trades that weren’t fulfilled. He will continue to be paid and the amount of his contract and will continue to count as part of our cap number. As far as the future goes, we will review our options at the end of the season.”

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie för intervjun!
Det är bara att hålla tummarna att det löser sig!!

Förövrigt, hur tror du omröstingen går på onsdag om KHL? Och har du nån aning om hur förbundet tänker i frågan, dvs hur stor chans är det att dem skulle säga Ja?

Hcore sa...

http://data.fuskbugg.se/skalman01/laraque.jpg <--det där borde räcka som bevis tycker jag för att det är han som svarat på mailet.

http://www.georgeslaraque.com/default.asp?mn=1.39.32 <--hans officiella hemsida bekräftar ju att eposten mailet kommer ifrån är hans.

Anonym sa...

svar till anonym 22 jan kl 21:34


Nu på onsdag hålls en omröstning där AIK:s medlemmar får säga sitt. Säger extraårsmötet ja kommer föreningen att söka medlemskap i KHL och därmed bli ett av lagen i den liga som räknas som nummer två i världen efter NHL.

Hur kan det då öppna för Björklöven?
Jo, om AIK söker medlemskap i KHL kommer laget att uteslutas från play-off och kvalserien med omedelbar verkan. Det betyder att lag åtta i allsvenskan skulle få en plats i playoff.
- Då har man ju tydligt visat att man inte tänker delta i vår verksamhet och då ska man heller inte ta någon annans plats i kvalet, säger Åke Markström, styrelseledamot i Svenska Ishockeyförbundet och ordförande i Västerbottens Ishockeyförbund.

http://www.vk.se/Article.jsp?article=325571

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Tack :) Om AIK och KHL, ärligt talat - inte en susning. Jag TROR men det är min spekulation, att förbundet säger nej. Skulle de säga ja öppnar de för en ohållbar situation där ingen vet vad som gäller i de olika ligorna så jag tror de säger nej. Och AIK har tidigare sagt att de kommer följa det beslutet i såfall. Blir intressant detta.

Hcore: Nu är inte jag så superdata kunnig att jag kommer säga emot dig. Kanske stämmer det där. Men jag är fortfarande skeptisk,. Räcker väl med att nämnda de som försöker sko sig på folks vilja att hjälpa de drabbade på HAiti? Men som sagt jag vet för lite, är dock skeptisk.
Varför ska han mejla fansen, vore det inte bättre att mejla Gozzi först?!

Anonym 2: Hm, undrar om inte den reportern blandat i hop korten lite????? Att de ansöker hos förbundet kan ju inte vara grund för en uteslutning. Däremot är ju AIK rökta om man - mot förbundets vilja - går med i KHL.
Jag har frågat ansvariga på förbundet och fått svaret att inte ens de vet vad som gäller förrän de har fått frågan från AIK, först därefter kan det tas ett beslut. Så det gäller att hålla isär grejerna här. Att man frågar är inte skäl för uteslutning men går man emot förbundet så finns det skäl för det

Anonym sa...

Även jag har fått mailet från George, han svarade efter bara en dag så Gozzi kanske skulle höra av sig via e-mailen från Georges hemsida :)

Hcore sa...

Marie:

Jag förstår att du är skeptisk. Men Laraque har en kärlek för oss gnagare. Han svarar personligen på brev från adressen letsrock27@hotmail.com, exakt den adress som står på hans officiella hemsida. Många AIK:are har sedan lockoutens slut mailat fram och tillbaks till Laraque. Så även jag.

Att Laraque inte mailade Gozzi först kan ju tyda på att han inte har Gozzis mailadress eller kontaktuppgifter. När Laraque nu blev bombad med mail av massa olika AIK:are så fick han troligtvis upp ögonen för att AIK kan vara ett mycket intressant alternative därav det svar alla fick.

Mailade honom en videosekvens från SM-guld firandet i fotbollen från Råsunda, Laraque har en kärlek till AIKs fotbollslag så jag antog att han skulle gilla det och fick då svaret: "that was f*****g unreal,wow! impressive"

Jag tvivlar inte något över att Laraque verkligen sitter bakom skärmen/tangentbordet när han svarar på dessa mail. Hans största intresse är just det, internet och datorspel. :) Utöver hockeyn då.

Men framtiden får utvisa vart han hamnar, men jag tror starkt på att AIK plockar hem honom hit. Bara det att det dröjer i kommunikationen mellan Laraque och Gozzi, kanske pga tidsskillnaden? :)

Anonym sa...

Marie. Om medlemmarna röstar JA till KHL på onsdag, då agerar förbundet och utesluter AIK direkt från kval eller playoffspel.Vid ett JA kommer AIK att lämna in ansökan och då är det kört.Det är den bistra verkligheten

Marie Hallman sa...

Anonym och Hcore. Okej. Vi får se då. Vore kul för både AIK och serien om han kom hit. Men det finns som sagt en och annan NHL regel som kan sätta stopp också. Bara hoppas det löser sig ändå.

Anonym: Jag tror du har fel. Men jag ska kolla upp det där med förbundet. Verkar ju konstigt om man blir utesluten för att medlemmarna vill att man lämnar in en ansökan. Om man däremot skiter att konsultera förbundet låter en uteslutning mer förståelig. Men ingen ide att spekulera jag ska kolla med förbundet

Anonym sa...

Marie Bra att du kollar upp det där med röstningen. Dock vid ett JA på onsdag har AIK visat att dom tänker ansöka om KHL spel och då blir det inget kval eller playoffspel för AIK.Man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar

Anonym sa...

Men hallå AIK kan ju fortfarande inte uteslutas innan de har lämnat in en ansökan om att spela i KHL..

Mille sa...

Anonym: Löjligt. Det du säger bygger på en helt felaktig artikel i Västerbottenskuriren, där den chockerande illa-informerade styrelseledamoten blandar ihop två olika saker. Det är bara om AIK ansöker om KHL-spel efter ett NEJ från förbundet som det kan bli uteslutning, detta enl. förbundets egna regler. Men AIK har aldrig planerat att ansöka utan att förbundet först sagt ja. Enligt info på Svenskafans har dessutom förbundet redan läxat upp sin felinformerade ledamot om detta.

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Läs det som anonym 2 och Mille säger. Det går ju inte att utesluta någon bara för att man frågar om det är okej att spela i en annan serie. Om man däremot går emot beslutet är det en annan påse.
jag hann inte dag, vet inte om jag hinner i morgon eller får ta det på måndag men jag ska ringa någoni förbundet och kolla.

Mille: jag har inte sett det där på svenska fans, men jag kan tänka mig att förbundet också reagerar på den där märkliga artikeln coh de uttalanden som fanns där då man , när jag frågat tidigare, sagt att man vill invänta AIK:s förfrågan först innan man tar något beslut och innan man agerar.