fredag 29 januari 2010

AIK-Borås 5–3 (0-1, 4-0, 1-2)

Plats: Hovet.

Publik: 2 011.

Matchen: MMM (Hawaii kan vara rätt roligt att se på)


Kvällens...


... trippelräddning. Borås låg på hårt i inledningen av första och Christopher Heino Lindberg fick göra en riktigt vass trippelräddning efter fem minuter.


... hawaii: Det svängde rejält i matchen. Kul för publiken men förmodligen gråa hår hos tränarna.


(Foto Marie Hallman)

... födelsedagsbarn: AIK-backen Jonas Liwing fyllde år. Och firade sin 27 års dag med ett slagskott rätt upp i krysset till 1-1. Första målet för hans del sedan 18 december då han nätade mot Örebro och det åttonde totalt för säsongen.


... överseende: kom från domaren Pehr Claesson som ett tag i slutet av första och i början av andra verkade ha överseende och släppa det mesta, även det som borde ha gett ett antal klara utvisningar.


... proppen ur: 1-0 till gästerna i första men sedan small det måljinglar mest hela tiden kändes det som i andra där AIK vände 0-1 underläget till 4-1.


(Foto Marie Hallman)


... bäste hos Borås: Målvakten Pontus Hansson släppte visserligen ett mål mellan benen (4-1) men räddade å andra sidan gästerna tio gånger om från total förnedring. Fråga twinsen och Stefan Johansson som sköt och sköt och var så nära men ändå fick se Hansson stå i vägen.


... tyvärr: Nu är det helt kört med George Laraque (se artikel). Detta då NHL vägrar låta spelare byta klubb utan att passera waivers och då Laraque vägrar bli uppsatt där. Synd, hade varit en kul förstärkning i AIK och serien.


... benparad: Borås var någon sekund och någon millimeter från en reducering till 3-4 när Christopher Heino Lindberg lyckades göra en snabb förflyttning och sträcka ut ena benskyddet lite extra och precis täppa till det lilla, lilla hål som var öppet.


(Foto Marie Hallman)


... kalldusch: AIk dominerade stort i andra men vad gjorde man i tredje? 4-1 ledningen krympte snabbt till 4-2 och 4-3 då Borås inte hade några planer på att ge upp. Kul för matchen men det blev onödigt spännande för AIK-fansen på slutet.


... joggingtur: ny match på söndag, ingen rast, ingen ro, hela laget fick ta sig några varv runt rinken efter matchen. Mattias Beck tog täten, en av twinsen (jag såg inte vem) var sist. Någon i gänget var lite trött. ”Vi räknar varven” hördes det från sidan... bara kämpa på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ännu fler födelsedagsbars: Heino fyllde 25!