söndag 31 januari 2010

AIK-Björklöven 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Plats: Hovet

Publik: 1 945

Matchen: M (kul start men sedan dog tempot, en av de segaste i vinter tyvärr)



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Kvällens...


... skottregn: AIK vräkte ner mängder med puckar mot Lövenkassen i inledningen av första, men danske landslagskeepern Patrick Galbraith stod i vägen för allt.


... kalaspass: AIK-backen Per Savilahti-Nagander lade kvällens vackraste passning rakt genom hela Lövenförsvaret till forwarden Tobias Ericsson som kom fri men inte fick in varken skottet eller returen. Men som fixade ett pp för AIK i den sekvensen.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... fladder: Galbraith som hade varit värsta muren släppte plötsligt ett väldigt snöpligt mål, då AIK:s Christian Sandberg, i pp, sköt ett skott som fladdrade i en båge över Lövenmålvakten och in i mål.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... benparad: AIK-målvakten Christopher Heino-Lindberg brukar bjuda på någon fin benparad per match. Här kom det en sex minuter in i andra i ett minst sagt tufft läge. Och en fem minuter senare när Björklöven hade öppet mål men Heino på något märkligt sätt fick ut benet på rätt ställe. Stylish.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... nära, nära: Jonas Westerling och hela publiken var säkra på att det var 2-0 efter 18.04 i andra men pucken studsade på Lövenmålvaktens hjälm och strök sedan preciiiiis utanför ena stolpen.


... biljardkula: 4-0 målet måste vara ett av de av Patrik Bergströms lättaste mål i karriären. AIK-forwarden behövde inte ens skjuta utan stod vid ena stolpen och fick se Richard Gynge lägga en passning som vallades in via Bergströms skridskor. Så där enkelt bara.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Det kan ha varit Daniel Bång som styrde in pucken på Sandbergs 1-0 mål. Det såg nästan ut så eftersom pucken ändrade riktning där Bång stod framför mål.

Larry sa...

Ja, vem var det som gjorde 1-0 egentligen? Enligt SVT Text var det Filip Olsson som nätade...
Vet inte hur länge det ligger kvar i sändning men just nu på sidan 386 på delsida ett står "Olsson 10.08" som förste målgörare.

Larry sa...

Pinsam publiksiffra på nytt förresten. Tänk att inte ens en klassiker som Björklöven och att det på förhand kändes som en garanterad seger kunde locka lite folk denna söndageftermiddag.

Marie Hallman sa...

Amanda och Larry: Det står Christian Sandberg som målgörare vid 1-0 på swehockey.se, det vill säga på den officiella matchstatistiken, så jag kör på den.

Publiksiffran, ja det är sorgligt. Jag anade det när det var två hemmamatcher på tre dagar men ändå. Märkligt nog tyckte jag att det såg ut att vara fler i dag än det var i fredags då det var lite över 2 000 pers. Men det kanske beror på att folk var mer utspridda idag?! Vet itne faktiskt.

Anonym sa...

Enligt Golden Hill så hade arenapersonal i paus 2 angett 2 300 som publiksiffra men den officiella siffran hamnade alltså på under 2 000. Märkligt!

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja, skumt. Kändes som det var ett par tre hundra mer så 2 300 skulle kunna stämma.

Kerrick sa...

Sveriges bästa hockeyblogg! Det enda är att intervjuerna blir lite mer levande när man kör videointervjuer som exempelvis blackbeat.

Anonym sa...

Kul läsning, som vanligt!

Marie Hallman sa...

Kerrick och anonym: Tack snälla :) och tack för att ni läser.
Videoinslag... hm jag vet inte, har funderat på för och nackdelar med det. En del spelare blir så spända när det är en tvkamera framför nyllet att de inte vågar släppa loss och vara sig själva som de kan vara när man skriver. Speciellt när det är efter match och lite stressat så kan det lätt bli såna där tråkiga slentriansvar när en kamera är på. Skulle i såfall vara när man sätter sig ner och tar ett snack. Jag vet inte, funderar vidare på det tror jag.