söndag 5 juli 2009

Tung omsättning i Färjestad

17 spelare har lämnat guldlaget Färjestad, snart kan nummer arton lämna - om det nu blir något avslut mellan Rickard Wallin och Toronto och det finns väl viss risk/chans (från vems ögon man nu ser det) att det blir så som det låter. (Bra jobbat Johan, dvs MrMadhawk.se med den nyheten). Verkar i de intervjuer som Wallin gjort efter Johans avslöjande hänga på om det blir ett envägskontrakt eller inte och det är han ju verkligen värd Wallin.

Men det blir ett tungt tapp för Färjestad och Tre Kronor om dealen går i lås. Wallin har skolats in som Jörgen Jönssons efterträdare och då menar jag inte färdigheterna på isen utan mer som Den Store Ledaren i omklädningsrummet och i båset. Både i Karlstadslaget och hos BÅG.

Ska bli intressant att se vem som tar över det ledarskapet. I Färjestad tippar jag på Sanny Lindström (himla synd att han inte kom hem till Stockholm!!!) och i Tre Kronor tja...det är ju sån omsättning där och när nu båda brorsorna Jönsson OCH då möjligen Wallin försvinner... äh vi får se. Men det är läge att ta klivet fram både här och där nu för en hel del.

Sedan har ju Färjestad en del spelare att välja mellan. Trots att så många lämnat. Men jag håller inte med min kompis som i morse trodde på Färjestad som back to back mästare om ett år. Jag tror de kommer vara där uppe men jag tror det finns andra, som Linköping.... som åtminstone så här långt ser ut att ha ett starkare lag. Sedan ska det ju spelas om det så... jag kommer göra en ranking lite senare. Vill vänta lite till med det.

Spelare som har lämnat Färjestad: Jonas Gustavsson, mv, väljer och vrakar bland NHL-klubbarna, Andro Michel, mv, Bofors, Reinhard Divis, mv, Dominik Granak, b, Rögle, Martin Sevc, b, Dynamo Minsk, Johan Motin, b, Edmonton, Thomas Rhodin, b, Skåre, Martin Johansson, f, Mora, Jörgen Jönsson, f, lägger av, Eero Somervuori, f, Brynäs, Dick Axelsson, f, Detroit, Peter Wennerström, f, Bofors, Mikael Johansson, f, Montreal, Jens Skålberg, b, TPS, Sacha Treille, f, Malmö, Peter Nordström, f, oklart ryktas till Leksand.

Spelare som kommit in i FBK: Henrik Karlsson, mv, SSK, Robin Rahm, mv, Borås, Sanny Lindström, b, Rapperswil, Severin Blindenbacher, b, ZSC Lions, Fredrik Lindgren, b, Skellefteå, Dragan Umicevic, f, SSK, Johan Andersson, f, Timrå, Henrik Björklund, f, Skåre.

***

Jag har fått lite frågor om Marcus Nilson och det här ryktet att han skulle vara klar för DIF och presenteras i morgon, måndag. Har sökt men inte fått tag på Mackan (eller DIFs klubbdirektör Tommy Engström) än tyvärr. Vet inte var Mackanär just nu, kan vara på landstället i Stockholms skärgård eller något annat. Men snart är det måndag, då får vi se om det ryktet stämde eller inte.

** **
Lite off topic ska jag väl bara säga...att jag försökt vara handywoman här hemma igen. Gick sådär, håller på att försöka lägga trall på balkonggolvet. Köpte såna där rutor för att det skulle vara lättare men de passar givetvis inte helt så man måste såga och hålla på för att täcka hela golvet och ända ut i staketet och ni skulle bara se... hur jag inte är något vidare proffs på det. Går sjukt långsamt.

Kan hända att inläggen kommer lite sent på kvällarna nu i juli också. Jag försöker ha lite mixad semester/jobba. Dvs sola och ha det skönt på dagen och jobba med bloggen på kvällen. Men i dag blev det både sola och såga så nu blev det extra sent, hoppas ni har lite överseende med det.

8 kommentarer:

Peter sa...

Ja det är jäkla göra det där med att lägga trall, gjorde det förra året och är man inte så händig så det tar sjukt lång tid. Lycka till med fortsättningen!

pelle sa...

håller nog med dig vad gäller färjestad men tror faktist att HV kan vara en kanditat också,

en fråga kommer man se dig nere på scaniarinken i vinter fast du har slutat på CITY?

marie hallman sa...

Peter: Ja, ha, ha har man dessutom tummen mitt i handen som jag. Alltså sjukt ohändig man kan vara vara (dvs jag). Tack för pepp! Kan behövas :0)

Pelle:Jo HV och även Frölunda känns som tunga SM-guldkandidater, i allafall på pappret. Scaniarinken? Absolut. Jag kommer försöka få någon ordning på den här sajten och försöka dra in annonser så att den går att leva på. Och då krävs något intressant på sidan och intressant i mina ögon är bland annat SSK; DIF och AIK så det blir många resor dit:0) Har tänkt fortsätta skriva, men nu lägga allt som förr hamnade i papperstidningen här på bloggen/sajten i stället! Så det är bara hänga med :0)

-daniel- sa...

Ja, alltså det är så klart inte roligt att Elitserien urholkas på de största profilerna, men i fallet med FBK kan jag inte annat än skratta. Klubben som genom åren gjort sig känd att gärna snappa upp andra spelare framför näsan på konkurrenter kan gott sättas på plats en gång för alla.

@ Marie: Nu till mitt kära DIF igen, du har inte hört något rykte om klubben hugger efter Ossi Väänänen? Han borde vara högintressant (om han fortfarande är Free agent, vill säga). Extremt tveksam till att han skulle landa i DIF nästa säsong men man kan väl alltid få drömma. Precis vad vi behöver på backsidan.

Marie Hallman sa...

Daniel Nja jag har sett på forumet att många önskar sig ossi tillbaka men han var dyr och jag tror /tycker det låter som DIF i första hand vill fylla på med två spetsforwards i första linen och då blir det nog svårt att ha råd med honom också. Fast man ska väl aldrig säga aldrig!

-daniel- sa...

Nä, blir nog svårt med Ossi men tycker ändå man har gått ut och sagt att man letar en "klassback" och då får man nog öppna det där välkända lädret och punga ut med lite stålar.

Men sett till hur hela Linkan-soppan sköttes så kanske inte det direkt är att förvänta från DIF-håll.

Inte hört något om (den mest osannolika värvningen någonsin) Mats Sundin förresten, för man ens någon dialog med honom eller hans agent och gör en förfrågan? Hardy & Sudden är väl hyfsat goda vänner så han borde kunna flörta lite....

marie hallman sa...

Daniel: Sudden???? Att han skulle spela i DIF? Nä det tror jag verkligen inte. Så många gånger som han sagt att slutar hani NHL så slutar han helt, det blir inget spel i elitserien så är det ju nä. Glöm det. Tyvärr. Jag hade gärna sett honom i DIF tröjan men glöm det. Eller var det något annat du menade? Som finansiär eller vad?? (har inte läst forumet i dag)

-daniel- sa...

Du läste rätt... :) Men var dock inte så allvarligt menat. Känns som sagt som 0.001% chans att han skulle välja Elitseriespel igen. Meeeen, vad vet jag?