tisdag 21 juli 2009

Silly season DIF: " Tid för beslut ligger på spelarna" (Järlefeldt om värvningsläget)

Nu har jag fått tag på DIF:s sportchef Janne Järlefeldt också, som var vänligt att höra av sig trots semester och att det är lite sent på kvällen. Det tackar bloggen för.

Intervjun är gjort via SMS och det blir lite annorlunda än att göra en muntlig intervju men jag tycker det funkar ok ändå och så här säger Janne Järlefeldt om ...

... vilka spelartyper DIF letar efter just nu:
- Vi vill ha en allround back av god elitseriekvalitet. På forwardssidan en pålitlig poängmakare för 1-2 linan. Typ top AHL-spelare. Men de försvinner dock allt eftersom till NHL och KHL.

... hur DIF ligger till med värvningar, om han tror att DIF kommer värva någon inom kort och om det är några som DIF snackar med (utan att nämna några namn på vilka i såfall)?
- Ja vi pratar med några spelare nu. Tid för beslut ligger på spelarna då de har alternativ.

.... Niklas Anger är avskriven eller fortfarande ett alternativ och om Janne Pesonen som det ryktats om är aktuell för DIF?
- Alla spelare av bra kvalitet är aktuella, även dem som du namnger (se frågan).

Jag vet att ni säkert vill veta ännu mer än så här... men det är inte helt lätt för sportcheferna att svara på de här frågorna. Det tycker jag man måste förstå och acceptera (även om jag också vill veta ALLT, även det som inte kan sägas i media i det här skedet). Klubbarna vill ju inte bränna aktuella namn eller trissa upp lönerna genom att rada upp dem som man snackar med i media - till exempel.

Bara en och en halv vecka kvar till ispremiären nu för flertalet es lag (Frölunda är dock redan i gång med sin fys (och inget annat) redan nu, de andra drar i gång efter helgen) och jag tror (och hoppas så att alla slipper sitta och undra vad fan det ska bli) att det klarnar mer på alla klubbfronter de närmsta tio dagarna.

12 kommentarer:

Difaren sa...

Det blir nog bra det här kanske ossi dyker upp minuterna före allt drar igång haha, Järlan har nåt på gång hoppas det bara är nå jäkligt bra.

Marie Hallman sa...

Difaren: Ja men det var just det att de inte ska välja NHL eller KHL i stället... vore kul med Ossi tex. men jag tror fortfarande att de lägger mer krut på en toppforward. Vi får se...

Anonym sa...

Får vi Pesonen är guldet säkrat, typ.

-daniel- sa...

Ja, vi får nog acceptera att vi inte får så mycket ur Järlan innan det är klart. Men låter som de åtminstone kollar på Pesonen, vilket jag tycker låter mycket positivt!

marie hallman sa...

Anonym & Daniel: Problemet är väl att det är rätt många klubbar, med större plånbok än DIF som rycker i Pesonen så det är nog bra att inte hoppas på FÖR mycket än i allafall.

-daniel- sa...

@ Marie:

Jepp, så är det så klart. Har lite svårt att se hur DIF skall kunna locka någon spelare av bättre klass till sig om man inte kunde gå med på (enligt ganska säkra källor) Linkans i sammanhanget något modesta lönekrav.

Men den som lever får se.

Difaren sa...

I Linkans fall handlade det inte om pengar han ville ju själv testa 1 år i Ryssland som han sagt själv och funderat på i flera år,nog vet jag dif få ihop ett bra lag iår och pengarna räcker sen beror det väl mer på vad järlan (DIF) tror på och dom tror på spelarna dom har annars hade dom bytt ut dom utan tvekan,jag tror då mer på Dif iår än förra fast bremberg dragit =)

-daniel- sa...

Jag orkar inte bli sur över Linkan-situationen igen (försöker fortfarande komma över det, med "sådär" resultat kan tilläggas) men jag är fortfarande helt & fullt övertygad om att han inte hade sneglat mot Ryssland om vi hade accepterat hans första kontraktsförslag i våras. Då hade han istället skrivit på och vi hade verkligen haft en topforward vid det här laget, för bra mycket mindre stålar än vad ett motsvarande toppnamn kommer kosta klubben.

Meckie sa...

Nej Marie,Frölunda har inte haft ispremiär .
3 Augusti sker den.............

Difaren sa...

Jo men nu drog han (Linkan) så då få man finna sig i det och önska han lycka till där borta ett år tycker jag, är inte mer med det i hans (LInkans) fall hade nog dom flesta gjort samma sak å testat, iaf jag. nog blir det bra till slut =) evigt optimist =)

-daniel- sa...

Ja, Linkan gjorde 110% rätt. DIF visade tydligt att de inte ville möta hans (i mitt tycke) rimliga löneanspråk trots allt vad han har gjort för klubben så därför gjorde han helt rätt att flytta till Ryssland.

Inget snack om den saken.

marie hallman sa...

Daniel och Difaren: Jag är inne på bådas linje, nämligen att DIF hade kunnat behålla Linkan om man inte tagit honom så för givet som man gjorde men nu 'är det som det är , inget att deppa över, bara försöka hitta någon bra lösning.

Meckie: aaaah såklart, de har börjat fysen inte isen. Tänkte lite fel när jag skrev det där, ska ändra :0)